معاون وزير بازرگاني و مديرعامل شركت بازرگاني دولتي مدت زمان مورد نياز براي طي شدن دوران گذار بخش نان را چهار ماه اعلام و تصريح كرد كه بعد از اين دوره، دولت دست خود را از آن برميدارد و ديگر نرخ نان را دولت اعلام نخواهد كرد.
حميد عليخاني در گفتوگو با خبرنگار بازرگاني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در مورد اينكه آيا نرخگذاري نان را ديگر دولت انجام نخواهد داد، گفت: در شرايط كامل رقابت دولت نميخواهد ديگر نرخ تعيين كند.
وي در اين مورد توضيح داد: شرايط آينده اين را به ما نشان ميدهد اما در اين شرايطي كه هنوز انحصار و سهميه وجود دارد، دولت بايد نقش خود را ايفا كند. تا زماني كه سهميهبندي دخالت داشته باشد و اين گونه مباحث وجود دارد كه رقابت كامل وجود ندارد بلكه زماني كه عرضه و تقاضا قيمت را مشخص كنند رقابت كامل خواهد بود.
* دوران گذار چهار ماه طول ميكشد
عليخاني در ادامه به مدت زمان مورد نياز براي گذر دوران گذار در بخش نان اشاره و بيان كرد: حداقل دو، سه تا چهار ماه نياز است كه اين دوران گذار طي شود و به تدريج ما از آن داريم فاصله ميگيريم. هر چه فاصله ما زياد شود ما ميتوانيم به شرايط رقابت كامل در نان برسيم.
معاون وزير بازرگاني متذكر شد: دوران گذار كه تمام شود آن وقت است كه رقابت كامل حاصل خواهد شد و دولت دست خود را از آن برميدارد اما اين چارچوب و كف و سقفي ميگذارد و اين شرايط بايد حاصل شود كه در آن شرايط ديگر اين گونه نيست كه قيمت نان تافتون و لواش و امثال آنها را اعلام كنيم.
عليخاني در پايان در مورد لفظ انحصاري كه براي بخش نان ذكر كرده بود، توضيح داد: اكنون من مسوول گندم كشور هستم كه اين انحصار است. گندم را فقط از من بايد بخرند و اگر تعداد فروشندگان متعدد شود آن وقت ديگر گندم را فقط از من نميخرند. هماكنون ما فرد را مجبور كردهايم كه با قيمت 250 تومان از ما گندم خريد كند اما با رقابتي شدن فضا شايد كسي باشد كه با قيمت 240 تومان بتواند گندم را عرضه كند. وقتي همه چيز به يك نفر ارتباط داشته باشد، آن وقت او تعيينكننده هست.
انتهاي پيام
نظرات