آييننامه و دستورالعملهاي مربوط به عملكرد سايتهاي خبري در معاونت امور مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در حال آمادهسازي است.
محمدعلي رامين ـ معاون امور مطبوعاتي و اطلاعرساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ـ در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب و اين كه بر عملكرد سايتهاي خبري داخلي از سوي معاونت امور مطبوعاتي و اطلاعرساني نظارت وجود دارد، گفت: از نظر ما اين سايتها بهعنوان منابع خبري رسمي تلقي نميشوند كه بتوانند از سوي روزنامهها و خبرگزاريهاي رسمي بدون تحقيق مورد استناد قرار بگيرند.
او ادامه داد: نظارت معاونت امور مطبوعاتي و اطلاعرساني بر سايتهاي خبري در حد مراقبتهايي است كه آنها خلافهاي آشكار ضدقانوني مرتكب نشوند، زيرا هنوز تعيين رسالت رسانهيي خاص براي اين سايتها در حال تدوين است.
وي با اشاره به اين كه آييننامهها و دستورالعملهاي مربوط به عملكرد سايتهاي خبري در حال آمادهسازي است و بعد از تكميل و تصويب، به اطلاع عموم ميرسد، افزود: در حال حاضر فقط ثبت سايتهاي خبري در سامانه رسانهيي وزارت ارشاد (samandehi.ir) شامل آدرس و نشاني سايت و مشخصات مسوولان مربوطه صورت ميگيرد و بيش از اين راهكاري براي فعاليت اين سايتها از سوي معاونت مطبوعاتي هنوز رسما ارائه نشده است.
رامين همچنين اظهار كرد: كميتهاي براي نظارت بر عملكرد سايتهاي خبري متشكل از دو قوه و نمايندگان دستگاههاي مختلف ذيربط تحت نظارت دادستاني كل كشور تشكيل شده كه در حال كار است و انجام هرگونه تخلف از سوي اين سايتها با نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي رصد و پيگيري ميشود.
او در پاسخ به اين پرسش كه مسووليت انتشار خبر كذب يك سايت خبري در روزنامهها و يا خبرگزاريهاي رسمي برعهده چه كسي يا كساني است؟ تصريح كرد: از نظر قانون مطبوعات هر رسانه رسمي شامل روزنامه و خبرگزاري مسوول مطلبي است كه منتشر ميكند و بايد پاسخگو باشد، علاوه بر اين خود نويسنده مطلب و ناشر اوليه نيز مسووليت خاص خود را در برابر قانون دارد.
انتهاي پيام