شايد در هفت سال و شش ماه و 9 روزي كه اسير بود به فكرش هم خطور نميكرد كه روزي آزاد شود و صدام پاي چوبهدار باشد. او مديركل شود و سردار قادسيه،حقير و ذليل و زار در دست اربابان آمريكايياش.
آزاده و جانباز حاج قادرآشنا متولد 1344 و جانباز 40 درصد دوران دفاع مقدس را ميگويم. از 18/11/1361 كه يك بسيجي ساده و خاكي بود تا به امروز كه يك مديركل با صندلي زيبا و با كلاس است فقط 24 سال گذشته است.
حاج قادر آشنا در حال حاضر مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كهگيلويه و بويراحمد است.وي تنها در عمليات والفجر مقدماتي به عنوان تك تيرانداز شركت كرده است و در همان عمليات نيز اسير شده است.
اين آزاده جانباز در گفتوگو با خبرنگار ايسنا خاطرهاي را از زمان اسارت چنين بيان ميكند: ماه، ماه محرم بود و عزاداري براي امام حسين (ع) ممنوع اعلام شده بود. اما محرم يك فضاي معنوي است و در هر كجا كه باشي روحيه دهنده است وياد و خاطره آن در واقع اميد را در انسان زنده ميكند.
در محرم به خاطر زنده كردن نام امام حسين (ع) شروع به عزاداري كرديم. اگرچه به خاطر اين كارمان جريمه ميشديم اما تصميم خود را گرفته بوديم. وقتي شروع به عزاداري كرديم عراقيها مانع ما شدند و 100 نفر از كماندوهاي خود را براي جلوگيري از اين كار آماده كرده بودند. فصل زمستان بود و هوا بسيار سرد و سوزان. اين كماندوها بچهها را خيلي كتك زدند و عذاب دادند. بعد از اينكه كار آنها تمام شد بچهها شروع به خنديدن كردند. يكي از سربازان آنها به نام «خليل» با لحني تند و گزنده خطاب به ما گفت: خنده شما از عزاداري كه كرديد برايمان سختتر است همانگونه كه اجداد ما حسين را به شهادت رساندند ما هم شما را خواهيم كشت.
وي در ادامه اين گفتوگو اظهار داشت: وظيفه نظام سياسي و فرهنگ ايثار در جامعه،دفاع از مكتب امام حسين (ع) است و در اين زمان دوران دفاع مقدس تبلور قيام عاشورا را زنده نگه ميدارد و زنده نگه داشتن ياد و خاطره آن بر همه مديران واجب است زيرا آنچه حاكميت نظام اسلامي را تثبيت ميكند فرهنگ ايثار و شهادت است و براي ترويج آن مديران بايد ابتدا از خانواده خود شروع كند و به عنوان يك الگو باشند و نه تنها خود آنها بلكه خانوادههايشان بايد به آن توجه ويژه داشته باشند.
لازمه ترويج دين اسلام عمل به آن است و تبليغاتي نيست همانگونه كه در دفاع مقدس شهداء مروج آن بودهاند. ترويج دين يعني تلاش و كار بيشتر، توقع كمتر و خدمت بدون منت و آنچه برخلاف آنها باشد يعني كمكاري و بيتوجهي به آن.
در زمان اسارت، يكي از دوستان نزديكم به نام «حسين احمدي» به شهادت رسيد. يك روز قبل از شهادتش مرحوم ابوترابي كه به عنوان سرور آزادگان از ايشان ياد ميشود در كنارش نشست و از بهشت و جهنم براي او ميگفت. حسين گفت: از مرگ نميهراسم اما خدا كند هر چه شما از بهشت ميگوييد نصيبم شود.
انتهاي پيام