سیدمحمد مظلومی امروز، ۴ دیماه در نشست خبری «کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات» که در ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، با اعلام این خبر بیان کرد: طرح تولید و عرضه نان کامل با همراهی سازمانهای متولی، اتحادیه صنف نانوایان، اداره غله و خدمات بازرگانی با محوریت استانداری فارس اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: راستای تکمیل این فرایند، در کارگروه آرد، نان و گندم استان فارس جلسات متعددی در رابطه با کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات برگزار شد و شورای سیاستگذاری این کنگره با تشکیل کمیتههای علمی و اجرایی شکل گرفت؛ در ادامه اطلاعرسانیها انجام شد و متقاضیان زیادی برای شرکت در این کنگره ثبتنام کردند.
مظلومی با بیان اینکه در سالهای گذشته جامعه ایران از مصرف نان کامل فاصله گرفته و به سمت نان سفید و بیکیفیت سوق پیدا کرده است، گفت: باید به سمت تغذیه سالم برویم تا بتوانیم روند افزایشی بیماریهای مزمن و متابولیک مانند دیابت، سرطان، فشارخون، چاقی و اضافه وزن را کاهش دهیم و جامعه را به سمت اصلاح سبد غذایی هدایت کنیم.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای توسعهیافته به روی تولید غذاهای فراسودمند بر پایه غلات بسیار کار شده و ایران در این ماجرا سهم اندکی دارد، اظهار کرد: پرداختن به موضوع تولید غذاهای فراسودمند و تلاش برای غنیسازی برنج و سایر غلات از اهداف برگزاری این کنگره است.
رئیس کنگره ملی نان کامل و فرآوردههای غلات با اشاره به اینکه مصرف برنج سفید به عنوان یکی از غذاهای مهم سفره مردم ایران مورد توجه قرار دارد، گفت: تلاش برای غنیسازی برنج و سایر غلات در دستور کار قرار دارد.
مظلومی با بیان اینکه یک تا ۲ درصد جمعیت مبتلا به بیماری سلیاک هستند و نمیتوانند گندم، جو و غذاهای ویژه بر پایه سایر غلات را مصرف کنند، گفت: کارگاههایی در این کنگره برگزار خواهد شد که میتوانند این گروه از بیماران را راهنمایی کنند.
وی در پایان بیان کرد: این کنگره ۲ روزه در سطح بینالمللی برگزار خواهد شد و اندیشمندان، اساتید دانشگاه، سیاستگذاران و مجریان طرحهای نان و غلات در آن حضور خواهند داشت.
شناسایی ۱۵۰۰ نفر بیمار سلیاک در فارس
دبیر علمی کنگره نان ملی نان کامل و فرآوردههای غلات نیز در این نشست بیان کرد: تاکنون ۵۲۸ نفر برای شرکت در این کنگره ثبتنام کردهاند و ۳۱۵ مقاله به دبیرخانه ارسال شده است و ۱۹۵ مقاله به صورت پوستر و ۵۴ مقاله به صورت سخنرانی خواهیم داشت.
سیاوش باباجعفری ادامه داد: در کنگره نان و غلات کامل ۸ پنل تخصصی داریم و پوسترها به صورت الکترونیک ارسال خواهند شد. ۴ کارگاه فرمولاسیون و نان کامل و غلات نیز به صورت عملی برای صنف تولیدکننده نان برگزار میشود.
رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه نان و غلات ۵۰ درصد از انرژی روزانه هر ایرانی را تأمین میکند، گفت: برگزاری این کنگره میتواند فرصت مناسبی برای سلامت محور کردن تغذیه باشد.
وی با بیان اینکه یکهزار و ۵۰۰ نفر بیمار سلیاک در فارس شناسایی شده است، گفت: یکی از پنلهای این کنگره مربوط به این بیماری است که این کارگاه میتواند به این بیماران کمک کند.
به گزارش ایسنا، در راستای حفظ محیط زیست، در این کنگره مقالات به صورت پوستر و تمام پوسترها به صورت الکترونیکی و بر روی نمایشگر اجرا میشود.
برای برگزاری این کنگره، بیش از ۲۰ دانشکده معتبر، کارخانههای معتبر، اساتید، دانشجویان و گروههای علمی دعوت به عمل آمده است.
در این کنگره ۸ پنل تخصصی به ترتیب: پنل اول، پنل پتانسیل گندمهای ایران برای تولید نان کامل؛ پنل دوم، تکنولوژی آردسازی و تولید آرد کامل؛ پنل سوم، تغذیه و اثرات سلامتبخش نان کامل؛ پنل چهارم، پنل سیاستگذاری تولید و مصرف نان کامل؛ پنل پنجم، ضرورت پرداختن به نان کامل و بومی ایران؛ پنل ششم، نان کامل و تولید فرآوردههای فراسودمند؛ پنل هفتم، نان و فرآورده غلات ویژه بیماران خاص و پنل هشتم نیز عوامل موثر بر افزایش کیفیت و ایمنی نان کامل را بررسی خواهد کرد.
انتهای پیام