روانشناس بالینی:

خانواده اصلی‌ترین بنیان جامعه است

روانشناس بالینی با اشاره بر اینکه خانواده‌ها اعم از سنتی و غیرسنتی، پایه و اساس جامعه هستند و سال‌هایی از عمرمان را که بیشترین تاثیر در شکل‌گیری ما دارد در خانواده و احتمالا کنار عزیزترین افراد زندگی‌‎مان سپری می‌کنیم، گفت: خانواده به عنوان اصلی‌ترین بنیان جامعه محسوب می‌شود.

کبری محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه خانواده به عنوان اصلی‌ترین بنیان خانواده، محلی است که افراد پس از تولد اولین نقش‌های اجتماعی را در آن تجربه کرده و می‌پذیرند، اظهار کرد: خانواده اصلی‌ترین نقش را در شیوه تفکر و سلامت روان و عاطفه در تمام‌ طول زندگی فرد دارد.

وی با تاکید بر اینکه چنان‌چه خانواده نیازهای اساسی فرزند را برآورده کرده و فضای آرام و سالمی را برای رشد و پرورش او تامین کند کودک از سلامت روانی بالایی برخوردار بوده و در تمام طول زندگی خود از تاثیرات مثبت آن برخوردار خواهد بود، تصریح کرد: اگر خانواده به عنوان اولین محل رشد بنیان سست و ناامنی برای کودک داشته باشد و نیازهای روانی و عاطفی کودک را به صورت سالم برآورده نکند این امر در همه زمینه‌های زندگی او تاثیر منفی داشته و اثرات منفی آن تمام جوانب زندگی او را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

روانشناس بالینی با بیان اینکه مطالعات نشان می‌دهد که عوامل متعددی بر موفقیت و پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان تاثیرگذار است، اذعان کرد: یکی از عامل‌های مهم و کمک‌کننده در رشد و پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان چگونگی رفتار، واکنش و ارتباط والدین با فرزندان است که می‌تواند تاثیر بسزایی در رشد تحصیلی فرزندان خود داشته باشد که نوع رفتار در آن می‌تواند در شکل‌گیری عادت‌ها، انگیزه‌ها و اندیشه‌های کودک تاثیر مهمی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه داشتن سلامت روان والدین برای تعامل صحیح با فرزند و جهت ارتقای تحصیلی وی بسیار موثر است، ادامه داد: همچنین رفتار مثبت و ارتباط موثر والدین با فرزندان نقش سازنده‌ای در یادگیری مهارت‌های ارتباطی فرزندان و تعامل بهتر و درست آنها در برخورد با مشکلات و تعارضاتی که در مدرسه و جامعه به‌ کودک پیش می‌آید، داشته باشد و آنها در جامعه و در محیط مدرسه بهتر می‌توانند با تعارضات به‌وجود آمده برخورد کنند که تاثیری در درس خواندن آنها نداشته باشد.

محمودی خاطرنشان کرد: مراقبت از سلامت روانی و جسمی فرزندان‌ وظیفه والدین است که آن هم مستلزم داشتن روان سالم اولیا بوده که در موفقیت تحصیلی آنها نقش بسزایی دارد.

روانشناس بالینی اضافه کرد: اطمینان از خواب کافی، تغذیه سالم و فعالیت بدنی منظم، به حفظ تعادل و تمرکز آنها کمک می‌کند؛ همچنین مدیریت استرس و فشارهای تحصیلی و تاب‌آوری بالا در مقابل مشکلات را فرزندان از والدین الگوبرداری می‌کند.

محمودی گفت: عوامل متعددی از جمله اضطراب، استرس، افسردگی، فضای مجازی، فشارهای روانی از سوی مدرسه و خانواده، می‌تواند تاثیرات منفی قابل توجهی بر توانایی دانش‌آموزان داشته باشد در واقع به طور خاص اضطراب و افسردگی به عنوان دو عامل اصلی در کاهش نمرات تحصیلی شناخته شده است.

روانشناس بالینی خاطرنشان کرد: به‌طور کلی سلامت روان به عنوان یکی از عوامل حیاتی در شکل‌دهی به توانایی‌های شناختی و رفتاری دانش‌آموزان نقش بسزایی دارد که از جمله تمرکز و توجه، انگیزه، حافظه و یادگیری و روابط اجتماعی که همه اینها در نهایت منجر به بهبود عملکرد تحصیلی می‌شود که همه این عوامل از خانواده نشات می‌گیرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۳ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403090301070
  • خبرنگار : 50161