به گزارش ایسنا، در ادامه برنامههای تبلیغاتی کاندیداهای چهاردهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری در رسانه ملی، مسعود پزشکیان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در بخشی از اظهارات خود در برنامه تلویزیونی «صف اول» در پاسخ به این پرسش در صورتی که بهعنوان رئیس جمهور انتخاب شوید، سازوکار شما برای انتخاب مسئولان چیست؟ تاکید کرد: در روند اولیه نیاز به ارزیابیها، مشارکتها و مشورتها است و با این کارها گام اول را برمیداریم، اما هر کسی هم برای مسئولیتی انتخاب شد، باید تعهد دهد که برنامه و سیاستهای کلی را در چارچوب یک روش علمی اجرا کند و ما موظف به پیگیری برای اجرا هستیم؛ در انتخاب مسئولان پاسخگویی و توانمندی برای من جایگاه دارد و نه خط و طیف سیاسی.
این کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در نشست خبری و دانشجویی با دانشجویان در دانشگاه تهران اظهار کرد: اگر اصلاحات قرار است انجام شود باید راه جدل کنار گذاشته شود؛ وگرنه باید انقلاب کرد. راه اصلاح قطعا از انقلاب آسانتر خواهد بود. راه باریک آزادی با نسخه آسان حل نخواهد شد. به جامعه ای قدرتمند برای عدم حرکت حاکمیت به دیکتاتوری نیاز داریم. اعتراض حق دانشجو است و با اغتشاشات متفاوت است. عده زیادی خارج از کشور منتظرند تا در کشور هرج و مرج شود. اگر به اصل نظام منتقدید رای ندهید اما بی احترامی نکنید.
وی در بخش دیگری از این نشست ضمن اشاره به اینکه تنها کسی بودم که درباره مهسا امینی صریح صحبت کردم و در همین باره نیز تایید صلاحیتم با اما و اگر بود، افزود: دانشجویان احترام بزرگان کشور و مخالفان خود را نگه دارند. اگر عقیده من مبنی بر احترام و سر سپردن به رهبری را قبول ندارید، حق ندارید به من توهین کنید. آزادی به این معنا نیست که به هرکه میخواهیم توهین کنیم.
****
علیرضا زاکانی در نشست با جامعه محیط زیست و کشاورزی که در مسجد علیابن موسیالرضا (ع) منطقه ۱۲ تهران برگزار شد، گفت: گمشده این کشور برنامهریزی و تدبیر درست برای انجام اقدامات است. در سال اول دولت خود میتوانم در موضوع تأمین گوشت و مرغ، تخم مرغ و روغن و شیلات به گونهای عمل کنیم که ۲۰ درصد قیمت کاهش یابد و به سمت ارزانسازی حرکت کنیم.
این کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در دیدار مردمی که در مسجد جامع ابوذر تهران کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: تا ریشه فساد در این کشور خشک نشود راه برای رشد و تعالی آنگونه که شایسته است باز نخواهد شد. امروز سفره ملت کوچک شده و مردم فشار اقتصادی را احساس میکنند.
****
محمدباقر قالیباف با حضور در برنامه تلویزیونی «میزگرد سیاسی» تاکید کرد: حکمرانی در سیاست خارجی به معنای تنظیم روابط است و اینکه حداکثر منافع و حداقل هزینه را برای کشور داشته باشد. همچنین آرمان گرایی واقع بینانه در سیاست خارجی بهترین روش و رویکرد برای سیاست خارجی است.
این کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری همچنین در برنامه تلوزیونی «با مردم» با بیان اینکه ما از گرانی و تورم و کاهش قدرت خانوارها شرمنده ایم و برای رفع آن در دولت چهاردهم «خدمت و پیشرفت» برنامه و روش اجرا داریم که ضمانت آن کارنامه عملکردم در سالیان گذشته است، افزود: نزدیک به ۶۰ تا ۷۰ درصد درآمد خانوارها برای مسکن هزینه می شود که باید این مشکل را حل کنیم؛ در زمینه خودرو و اتباع بیگانه هم مشکل داریم که برای آن ها برنامه دارم.
****
سعید جلیلی در نشست امروز خود با برخی صنعتگران با اشاره به اینکه شروع کار برنامه هفتم همزمان با شروع دولت چهاردهم خواهد بود، گفت: یعنی یک راه مشخصی وجود دارد. دلیل رشد منفی در دولت های یازدهم و دوازدهم، عدم اتفاق نظر مجلس و دولت در برنامه ششم است؛ تنها برنامهای که توسط مجلس نوشته شد برنامه ششم بود که دولت وقت نیز آن را قبول نداشت.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین در میزگرد فرهنگی در شبکه دوم سیما در بخشی از اظهاراتش با تاکید بر اینکه برخی مصادیق مثل حجاب و فیلترینگ، پاسخ فرهنگی دارد نه امنیتیف خاطرنشان کرد: عرصه فضای مجازی ابعاد مختلف دارد و با زندگی مردم عجین شده است. در فضای مجازی هم آسیب وجود دارد ولی باید مسئولیتپذیری ایجاد کرد نه محدودیت. اگر مسئولیتپذیری ایجاد شد، ضایعات آن به حداقل میرسد و فرصت آن بیشتر می شود.
****
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در نشستی با فعالان بخش خصوصی و اعضای اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دولت اگر میخواهد موفق باشد باید پشت مردم و بخش خصوصی حرکت کند، اظهار کرد: مهم این است که در حد معقولی امواج سهمگین اقتصادی را برای جامعه و فعالان اقتصادی آرام کنیم تا پیشبینیپذیر باشد و سناریوهای قابلتحققی در این زمینه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: نقدهای جدی بر کل نظام برنامهریزی و بهویژه برنامه هفتم دارم. وجود ثبات مهمترین موضوع در اقتصاد کشور است. نمیشود همیشه اوضاع را برمبنای شرایطی با تلاطم بسیار جدی تنظیم کنیم. ما به اعتمادسازی نیاز داریم و تا این امر برقرار نشود، نقشههای ما عقیم خواهد بود.
این کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری همچنین در برنامه «گفتوگوی ویژه خبری» با یادآوری اینکه برنامه هفتم را یک دولت و مجلس دیگری تصویب کرده است و حالا این برنامه را دولت جدید با شعارهای جدید میخواهد اجرا کندف گفت: همین امر مشکلاتی را در نظام برنامهریزی ایجاد میکند. تطبیق این فضاها مشکلات جدی برای ما ایجاد میکند. شکل برنامه هفتم داد میزند که نمی شود آن را درست اجرا کرد. ماده مکمل ۳۵ الحاقی در برنامه هفتم با ۲۵ عنوان داریم که برنامه، همین موارد است و باید عدد و رقم میشد؛ اینها اساس برنامه است. همگی اینها را به زمان دیگر حواله دادهاند.
****
امیرحسین قاضی زاده هاشمی با حضور در برنامه تلویزیونی «میزگرد اقتصادی»، اظهار کرد: سیاستگذاران ما با عواملی همچون دادن یارانه، قیمتگذاری سنتی، ارز تریجیحی و ... سعی در کنترل بازار دارند. متاسفانه یارانهها جوابگوی خرج مردم نبود. از سوی دیگر ارز ترجیجی نیز منجر به فساد در کشور شد. یارانه انرژی نیز باعث افزایش شدت انرژی، هدررفت بالا و قاچاق انرژی در کشور شد. اقدامات دولتها برای مقابله با ناترازی انرژی فقط سطحی از جبران انرژی را انجام داد و انگیزه بخش خصوصی را برای سرمایه گذاری در آن کاهش داد. مهار تورم، ایجاد اشتغال و ریشه کنی فقر مطلق سه اولویت اقتصادی دولت آینده بنده خواهد بود.
* اظهارات و سخنان پنجمین روز تبلیغات نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را می توانید در این لینک مرور کنید.
* هم چنین اخبار مرتبط با ستاد های انتخاباتی کاندیداها را با کلیک بر روی اسامی زیر بخوانید:
انتهای پیام