حسین میرمحمدی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه به طور کلی قدمت چای در دنیا بیشتر از قهوه است، اظهار کرد: تجار ایرانی ابتدا تجارت قهوه را پیش گرفتند و پس از آن دست به تجارت چای زدند و ایرانیها قهوه را به عنوان نوشیدنی اول خود انتخاب کردند.
وی ادامه داد: پس از نفوذ انگلیس قهوه در یک بازه زمانی حرام اعلام شد و پس از رفع این موضوع و پس از داستان مشروطه نوشیدنی اولیه ایرانیها تبدیل به چای و قهوه مهجور واقع شد.
وی در خصوص روش خاص ایرانیها در دم آوری قهوه بیان کرد: سبک جوشاندن قهوه را ابتدا ایرانیها ابداع کردند؛ همان روشی که به اسم قهوه ترک میشناسیم، ابتدا ایرانیها آن را به کار بردند و چون ایران آن زمان گسترده بود این دمآوری به اسم ترکها تمام شد، در اصل همان روش ترک یا ارمنی که شبیه یکدیگر هستند، روش مرسوم ایران بوده است. روش ارمنی را به ایران و ترک را به عثمانیها نسبت میدهند.
در حال حاضر مردم قهوه را به عنوان کالایی لوکس نمیشناسند
مدرس آکادمی تخصصی قهوه بونو در مورد جایگاه کنونی قهوه نسبت به گذشته گفت: جایگاه اقتصادی قهوه بسیار بهتر شده است، اما جایگاه تفکری آن خیلی بیشتر از جنبه اقتصادی قهوه جلوتر آمده است. در حال حاضر مردم مانند گذشته قهوه را تنها به چشم یک کالای لوکس نمیشناسند.
وی ادامه داد: امروزه مردم با خواص قهوه آشنا هستند و قهوه خوب و بد را میشناسند، اما همچنان در برخی از شهرهای ایران قهوه مهجور واقع شده است و هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است.
وی در خصوص علل بهبود جایگاه قهوه در مشهد گفت: وقتی در شهر بحث آموزش قوی باشد به طور طبیعی تاثیرگذار است از طرفی حضور افرادی که وسایل و ابزار کافی شاپها را تجهیز میکنند نیز موثر است.
میرمحمدی افزود: هرچه کافههای به روزتری در شهر تاسیس شود برای مردم سوال پیش میآید که اینها چه کاری میکنند و همین موضوع باعث ایجاد علاقه و جستجوی بیشتری در مردم میشود. پس میتوان گفت که این بهبود به فعالان صنعت قهوه در شهر باز میگردد که خوشبختانه در مشهد افراد زیادی حضور دارند که در پیشرفت کیفی و دانش قهوه تاثیرگذارند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا باید قهوه بنوشیم، گفت: بایدی وجود ندارد، اگر فردی بخواهد بین چای و قهوه یکی را استفاده کند من میگویم فرقی نمیکند، به دلیل اینکه همان چیزهایی که در چای وجود دارد در قهوه نیز هست، اما دلیل نوشیدن قهوه را میتوان کافهگردی نیز دانست چرا که این کار به ما نظم میدهد.
محبوبیت قهوه به دلیل ایجاد یک سبک زندگی و روتین مشخص
وی ادامه داد: زمانیکه جایی وجود داشته باشد که برویم و قهوه بنوشیم یک سبک زندگی و روتین ایجاد میشود، پس در کل قهوه چون سبک زندگی ایجاد کرد محبوبیت یافت. تا قبل از این موضوع چای این اقدام را نکرده بود و هر فردی چای را در منزل خود با بهترین کیفیت دم و در دورهمی خانوادگی استفاده میکرد.
وی افزود: برای تجربه حس خوب قهوه باید در کافه قهوه نوشید وگرنه امروزه کافیشاپهای خانگی نیز در حال راهاندازی هستند، اما به سبک کافههای بیرونی حرفهای نیستند. بنابراین به دلیل اینکه قهوه عامل فرهنگسازی و دورهم نشینی است محبوب شده و به نظر من قهوه میتواند انسانها را به یکدیگر نزدیک کند و همین نکته در مورد قهوه جالب است.
آنتیاکسیدان قهوه بدن را در برابر بیماریهای ویروسی ایمن میکند
مدرس آکادمی تخصصی قهوه بونو در خصوص فواید قهوه خاطرنشان کرد: تنها آنتیاکسیدان قهوه است که فایده دارد و به نوعی بدن را در برابر بیماریهای ویروسی ایمن میکند، حس میکنم همین عامل داستان حرام کردن قهوه را خنثی کرد.
وی ادامه داد: از دیگر ویژگیهای قهوه میتوان به کافئین قهوه اشاره کرد، اما کافئین به مرور زمان اثر منفی نیز دارد و باعث میشود انسان بیشتر آن را مصرف کند. همچنین میزان اسید معده برای آن دسته از افرادی که اسید معده کمی دارند به کمک قهوه میتواند تنظیم شود.
وی در خصوص میزان مصرف قهوه در روز عنوان کرد: چانچه در طول روز از راههای دیگری مانند خوردن شکلات، نوشابه انرژی زا و یا هر چیز دیگری کافئین مصرف کردید دیگر نباید قهوه مصرف کنید، زیرا دچار اور کافئین میشوید و حالتهای منفی در بدن ایجاد میشود. از طرفی بدن ما میزان مشخصی از اسید را میتواند بپذیرد و قهوه اسیدهای بسیار زیادی دارد.
میرمحمدی افزود: البته میزان دو لیوان قهوه در روز که بین عموم رایج شده است را منطقی نمیدانم، اما توصیه میکنم ساعت ۱۰ صبح اولین نوشیدنی خود را افراد با شکم پر مصرف کنند و عصر نیز ساعت هفت یک فنجان قهوه کفایت میکند و بیشتر از این انسان نیاز به قهوه ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا میزان کافئین چای و قهوه یکی است، گفت: در برخی از انواع هر دو، کافئین تقریبا یکی است، البته بسته به نوع قهوه میزان کافئین میتواند متفاوت باشد؛ حتی ما چایهایی داریم که میزان کافئین آن از قهوه نیز بیشتر است.
استفاده از قهوه به تنهایی برای لاغری باعث سوءهاضمه میشود
وی در خصوص کاهش وزن با قهوه اظهار کرد: زمانی که اسید معده زیاد میشود یک حس سیری کاذب ایجاد میکند که باعث میشود به سمت غذا نرویم و این بیاشتهایی به دلیل اینکه اثرات سو اسید معده است، باعث رفلاکس معده یا اصطلاحا سوءهاضمه میشود که البته این موضوع باعث لاغری میشود، اما این نوع لاغری مفید نیست. مصرف قهوه همراه با ورزش باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشود اما قهوه به تنهایی برای لاغری باعث سوءهاضمه میشود.
مدرس آکادمی تخصصی قهوه بونو در مورد باورهای غلطی که درباره قهوه وجود دارد، گفت: گفته میشود اسپرسو چنانچه گرمای زیادی داشته باشد کافئین بیشتری دارد که البته درست نیست و اینکه قهوه تلخ کافئین بیشتری دارد که باور اشتباهی است، برخی نیز تصور میکنند که اضافه کردن مواد دیگری مانند نمک، فلفل، شکر و ... به اسپرسو اشتباه است و این در صورتی است که برخی از ذائقهها این موارد را طلب میکند.
انتهای پیام