سودابه معموری ـ کارشناس ثبت میراث ناملموس استان بوشهر ـ درباره این حلوای محلی به ایسنا گفت: حلوای «سَردوبوندو» (سَرده بن دو) مربوط به مناطق «شبانکاره» و «حیات داوود» در شهرستانهای دشتستان و گناوه است که ترکیبات آن، شامل خرما ترجیحا از نوع کبکاب بهدلیل داشتن شیره زیاد، آرد، لِلِک(گَمَنه: بلغور)، ماست، روغن و کره محلی است.
او درباره طرز تهیه «سَردوبوندو» توضیح داد: برای طبخ این حلوای مغذی و پرطرفدار ابتدا کره را ذوب و از صافی رد میکنند، سپس للک را در روغن تفت میدهند و به کرۀ مذاب اضافه میکنند و چند دقیقه این مخلوط را هم میزنند. در ادامه چند دقیقه به آن زمان میدهند تا للکها تهنشین شوند و روغن را جدا کرده و در گوشهای میگذارند.
این کارشناس ثبت میراث ناملموس استان بوشهر ادامه داد: پس از آن، آرد را در ماهیتابه بو میدهند تا طلایی شود و زیر اجاق را خاموش میکنند و خرماهایی را که هستهشان را گرفتهاند و در آرد بو دادهاند، ورز میدهند تا حسابی مخلوط شوند. سپس مخلوط خرما و آرد را به لِلِک، اضافه میکنند و دوباره روی شعله آنها را مخلوط و بعد ماست را نیز اضافه میکنند و در نهایت به همراه کرۀ آبشده که قبلا جدا کردهاند، مصرف میکنند.
به گفته معموری، این حلوای محلی در اسفند سال ١۴٠١ با شماره ثبت ٢٨٣٢ در فهرست ملی میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام