شیر گیاهی جایگزین مناسبی برای محصولات لبنی نیست

«شیر گیاهی» از دانه‌ها و حبوبات و غلات تهیه می‌شود و در برخی مواقع جایگزینی برای انتخاب سنتی شیر گاو است اما آیا ارزش غذایی موجود در شیر گاو در این محصول نیز یافت می‌شود؟

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری سی‌ان‌ان، با توجه به مطالعه جدیدی که نتایج آن در نشست سالانه ۲۰۲۳ انجمن تغذیه آمریکا در بوستون ارائه شد، شیرهای گیاهی همیشه مانند شیرهای حیوانی مغذی نیستند و ارزش غذایی آن‌ها را ندارند.  

در این مطالعه، برچسب‌های تغذیه‌ای و مواد تشکیل‌دهنده ۲۳۳ محصول شیر گیاهی از ۲۳ تولیدکننده در ایالات متحده بررسی شده است. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که فقط ۲۸ نمونه از این محصولات به اندازه شیر گاو حاوی پروتئین، ویتامین د و کلسیم هستند.

«ابیگل جانسون»، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: بررسی‌های ما مشخص کرد که حدود نیمی از شیرهای گیاهی با ویتامین د و همچنین دوسوم با کلسیم غنی شده بودند و فقط حدود ۲۰ درصد آن‌ها حاوی میزان پروتئینی مشابه با شیر گاو بودند.

جانسون که استادیار و دانشیار مرکز هماهنگی تغذیه دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه مینه‌سوتا است، چنین شرح می‌دهد: من خیلی نگران این مسئله نیستم زیرا دریافت این مواد مغذی از منابع دیگر آسان است و شیر گاو هم مطمئنا کامل و بی‌عیب نیست اما اگر مصرف‌کنندگان فکر می‌کنند که شیرهای گیاهی، جایگزین مناسبی برای محصولات لبنی هستند، باید بگویم که خیلی از این محصولات این ویژگی را ندارند.

دکتر جانسون و گروه همکارانش ۲۰ هزار برچسب غذایی و مواد غذایی محصولات شیر گیاهی را بررسی کردند.

به گفته وی، این محصولات گیاهی از پسته، جو دوسر، سویا، فندق، بادام، بادام هندی، برنج، نارگیل و دانه‌های دیگر تولید می‌شود.

با توجه به این بررسی، ۷۶ درصد شیرهای تولیدشده از جو، ۶۹ درصد شیرهای سویا و ۶۶ درصد شیرهای بادام با کلسیم و ویتامین د غنی شده بودند.

جانسون گفت: اگر این شیرها را به‌ دلیل مواد غذایی خاصی مصرف می‌کنید، باید حتما به برچسب روی آن‌ها دقت کنید، زیرا این محصولات با هم تفاوت‌هایی دارند.

جانسون همچنین می‌گوید حدود یک ‌سوم محصولات شیر گیاهی، شکر افزوده دارند و گاهی میزان این شکر به اندازه شیرهای طعم‌دار مانند شیرشکلات است.

گزارش سی‌ان‌ان حاکی از آن است که سه فنجان شیر گیاهی در روز نیمی از نیاز بدن به فیبر را تامین می‌کند اما همچنان تحقیقات در این زمینه جریان دارد و توصیه کارشناسان، استفاده از دانه‌های مغذی، میوه و سبزیجات برای تامین نیاز بدن به فیبر است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۶ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402050603538
  • خبرنگار : 90069