فواید انواع میوه‌های تابستانی

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به خواص میوه‌های آبرسان در فصل تابستان، گفت: این میوه‌ها را به تنهایی یا به شکل آب‌میوه می‌توان صرف کرد یا از طریق درست کردن سالاد میوه تابستانی، از خواص انواع این میوه‌ ها بهره‌مند شد.

زهرا باقری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بررسی‌ها نشان داده‌اند که خوردن برخی میوه‌ها می‌تواند به اندازه نوشیدن آب به بدن آبرسانی کند. مصرف کافی میوه‌های پر آب، در برابر کم‌آبی از بدن محافظت و از بروز خستگی جلوگیری می‌کند. مصرف میوه‌های آبدار، مصرف مایعات را افزایش می‌دهد و به انسان کمک می‌کند تا بتواند نیاز روزانه خود را به آب و مواد مغذی برآورده کند.

وی افزود: هوای گرم روزهای تابستان، علاوه بر کاهش آب بدن، می‌تواند تهدیدی برای سلامت فرد باشد بنابراین مصرف بعضی از میوه‌ها، می‌تواند تأمین کننده  آب بدن و  سلامت فرد در روزهای گرم سال باشد.

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: فصل تابستان، فصل گرما است و به دلیل تعریق بیشتر، نیاز بدن به آب، املاح و ویتامین‌ها افزایش می‌یابد. میوه‌ها از بهترین منابع تأمین کننده این مواد مغذی هستند زیرا علاوه بر تأمین نیازهای بدن، موجب شادابی و طراوت پوست و پیشگیری از بیماری‌ها می‌شوند.

باقری ادامه داد: هندوانه، خربزه، انبه، آلو، انگور، توت فرنگی، گیلاس، آناناس و طالبی از جمله میوه‌های آبدار هستند.

هندوانه؛ سالم و ارزان

وی بیان کرد: هندوانه این یکی از بهترین میوه‌های خنک کننده برای کاهش حرارت و گرمای بدن در فصل تابستان است. هندوانه یک میوه سالم و ارزان است. این میوه نه‌ تنها منبع عالی آب است بلکه دارای ویتامین A و C نیز هست.

باقری ادامه داد: ویتامین A ایمنی بدن را تقویت می‌کند و برای چشم مفید است. ویتامین C نیز ایمنی بدن را تقویت می‌کند. هندوانه همچنین دارای ویتامین B۶ و پتاسیم است. پتاسیم تعادل آب در بدن را حفظ می‌کند در حالی که ویتامین B۶ ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد. پتاسیم از گرفتگی عضلات نیز جلوگیری می‌کند و قلب را سالم نگه می‌دارد.

وی افزود: خوردن هندوانه، در جلوگیری از آسیب پوستی ناشی از پرتوهای خورشید نیز کمک کننده است.

خربزه؛ از بهترین میوه‌ای تابستان 

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: خربزه یکی از بهترین میوه‌های تابستانی به شمار می‌رود. خربزه برای تقویت اشتها مفید است و دارای ویتامین‌های A و B و C، کلسیم، پتاسیم، فسفر است و میوه‌ای ضد سرطان و ضد لخته خون و سکته است.

وی افزود: این میوه در درمان سل، سوختگی‌های روی پوست، عطش، کم خونی، بی اشتهایی، نرم کردن سینه، نقرس، سنگ کلیه، کمبود شیر مادران، خشکی پوست و نفخ مفید است.

باقری عنوان کرد: به دلیل اینکه خربزه دارای قند است اثر مفیدی بر اشخاصی که به سل ریوی و یا کم خونی‌های مختلف مبتلا هستند بر جای می‌گذارد. ویتامین A موجود در آن سلول‌های بدن را ترمیم می‌کند و یکی از عوامل تجدید جوانی است.

وی گفت: خربزه و طالبی سرشار از آب و برای رفع عطش و تقویت اشتها مفید و مؤثر هستند.

طالبی؛ مفید برای فشار خون

وی گفت: طالبی و آب آن یکی از بهترین میوه‌ها برای تنظیم فشار خون است. این میوه سرشار از آب است و به طراوت و شادابی پوست فرد در فصل تابستان کمک می‌کند. همچنین طالبی سرشار از پتاسیم، ویتامین C و مس است.

خواص انبه

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: انبه منبع غنی از مواد مغذی است و سرشار از ویتامین A و C و همچنین پتاسیم است. یک رنگدانه موجود در انبه، با فیلتر کردن پرتوهای مضر، از چشم محافظت می‌کند.

آلوها؛ میوه‌ای با انواع مواد مغذی

وی بیان کرد: آلو سرشار از مواد مغذی است. این میوه‌های گرد، سرشار از فیبر و سوربیتول هستند و برای کمک به رفع یبوست و سایر مشکلات گوارشی مفید هستند.

باقری افزود: آنتوسیانین‌های موجود در آلوها به مبارزه با سرطان پستان کمک می‌کنند. این میوه از منابع مناسب پتاسیم نیز محسوب می‌شود که به همین دلیل به بیماران مبتلا به فشار خون پیشنهاد می‌شود مصرف آلو را در سبد میوه خود داشته باشند.

انگور؛ مفید و در دسترس

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: انگور میوه‌ای است که در تابستان به راحتی در دسترس است. انگور از منابع پتاسیم محسوب می‌شود بنابراین خوردن آن موجب کاهش فشارخون خواهد شد.

وی افزود: از سوی دیگر، با توجه به اینکه کمبود پتاسیم منجر به بروز اختلال‌های حواس و افسردگی در سنین بالا و سالمندی به خصوص در افرادی می‌شود که میوه و سبزی‌های کمی مصرف می‌کنند؛ عادت به خوردن انگور می‌تواند در پیشگیری از این اختلال کمک کننده باشد.

وی افزود: همچنین انگور از منابع ترکیب‌هایی با خواص آنتی اکسیدانی است که دریافت آن‌ها از بروز سرطان‌هایی که ممکن است بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآورده‌های گوشتی بروز پیدا کنند، پیشگیری می‌کند.

توت فرنگی؛ منبع فوق العاده ویتامین C

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: توت فرنگی میوه کوچک منبع فوق‌العاده‌ای از ویتامین C، پتاسیم، فیبر و آنتی اکسیدان است. مصرف توت فرنگی می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی، کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون مؤثر باشد.

وی افزود: علاوه ‌بر ‌این، ویتامین C موجود در آن برای سلامت چشم و پیشگیری از آب مروارید و افزایش انعطاف‌پذیری پوست و جلوگیری از ایجاد چین و چروک مفید است.

خواب راحت با گیلاس

باقری عنوان کرد: گیلاس میوه فوق‌العاده‌ای است که به دلیل دارا بودن "ملاتونین" به داشتن خواب راحت کمک می‌کند. گیلاس به کاهش سوزش و درد مفاصل در کسانی که کار فیزیکی سنگین دارند نیز کمک می‌کند.

وی افزود:  این میوه تابستانی به تقویت حافظه نیز کمک می‌کند. گیلاس برای کسانی که به‌ دنبال لاغری هستند، یک میان وعده خوب محسوب می‌شود.

آناناس؛ میوه استوایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: آناناس یکی از میوه‌های‌ استوایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. آناناس سرشار از ویتامین  A، ویتامین C، کلسیم، فسفر و پتاسیم است.

باقری ادامه داد: وجود این مواد مغذی موجب شده است که آناناس به پیشگیری از سرماخوردگی و تقویت استخوان کمک کند. همچنین آناناس به سلامت لثه و سلامت دندان کمک می‌کند و خطر مشکلات دهان و دندان را کاهش می‌دهد.

انجیر؛ گزینه مناسبی برای آن‌هایی که کمبود کلسیم و آهن دارند

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: انجیر یکی از میوه‌های کلسیم‌دار است. فیبر فراوانی نیز دارد بنابراین کسانی که از یبوست رنج می‌برند، بهتر است مصرف این میوه را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

وی افزود: آهن نیز از دیگر موادی است که با خوردن انجیر به بدن می‌رسد از این رو، انجیر گزینه‌ای مناسب برای کسانی است که خطر کمبود کلسیم و آهن در آن‌ها بالا است.

هلو؛ منبع فیبر و آهن

باقری گفت: هلو میوه آبدار و سرشار از فیبر و آهن است و از منابع ویتامین C نیز محسوب می‌شود به همین دلیل توصیه می‌شود افرادی که به بیماری‌های لثه مبتلا هستند، مصرف آن را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.

شلیل؛ میوه محبوب

وی بیان کرد: شلیل از میوه‌های محبوب تابستانی است که در بسیاری از ویژگی‌ها خواصی مشابه هلو و آلو دارد و هم خانواده این میوه‌ها است که در بعضی مناطق به آن هلوی بدون کرک نیز گفته می‌شود.

باقری عنوان کرد: شلیل از نظر میزان مواد و عناصر مغذی نیز بسیار به هلو مشابهت دارد. شلیل حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های بیشتری نسبت به هلو است. عناصری مثل آهن، فسفر و پتاسیم به مقدار فراوان در این میوه یافت می‌شود و میزان ویتامین‌های A و C موجود در آن نسبت به هلو دو برابر است.

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: از دیگر خواص شلیل وجود آنتی اکسیدان‌های سالم و در نتیجه خاصیت ضد سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن است.

وی افزود: این میوه به دلیل داشتن میزان فیبر گیاهی بالا برای کاهش وزن در افراد چاق بسیار مفید است و در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن نظیر دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی مؤثر است.

گلابی، آبدار و منبع فیبر

وی بیان کرد: گلابی یک میوه آبدار تابستانی و دارای منبع فیبر است. گلابی حاوی مقدار زیادی کروم است. این ماده معدنی برای سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها، چربی و پروتئین نیز بسیار مهم است.

راه‌هایی برای به دست آوردن خواص میوه‌های تابستانی

کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: میوه‌های آبدار تابستانی به سلامتی انسان کمک می‌کنند. این میوه‌ها را به تنهایی یا به شکل آب‌میوه می‌توان مصرف کرد. درست‌کردن سالاد میوه تابستانی نیز راه مناسبی برای برخورداری از خواص انواع میوه‌های تابستانی است.

وی افزود: میوه‌ها گزینه خوبی برای میان‌وعده‌ها هستند و به کاهش وزن کمک می‌کنند که می‌توان به جای مصرف هله‌هوله‌های پرکالری، در میان‌وعده‌ها از میوه‌ها استفاده کرد.

باقری بیان کرد: همچنین میوه‌ها میل‌ انسان به مصرف چیزهای شیرین را کاهش می‌دهد. میوه‌ها به سلامت پوست، مو و بدن‌ کمک می‌کنند و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آب و سایر مواد مغذی هستند. مصرف میوه‌های تابستانی راه خوبی برای کمک به حفظ سلامتی در طول فصل تابستان است. 

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۱۲ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۶
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402041207139
  • خبرنگار : 50225