۲۱ می؛ ‌ روز جهانی مدیتیشن

۱۰ دلیل برای اینکه عاشق مدیتیشن باشید

با یک دم عمیق به آرامی چشمانتان را ببندید، آب دهانتان را قورت دهید و فشار از روی فک و دهانتان بردارید. دست‌هایتان را روی شکم قرار دهید و هوا را از بینی به داخل کشیده و به حرکت دست خود و بالا آمدن شکم هم‌زمان با تنفس توجه کنید. به‌ آرامی هوا را از شش‌ها بیرون دهید و توجه کنید که با بازدم شما دست به سمت پایین بر می‌گردد. شما به همین راحتی «مدیتیشن» کردید!

ایسنا پلاس:‌ ۲۱ ماه می برای یوگی‌های دنیا یک روز خوب است؛ روز جهانی مدیتیشن هر ساله در این روز برگزار می‌شود و یوگی‌ها آن را جشن می‌گیرند. البته مدیتیشن فقط مخصوص علاقمندان رشته یوگا نیست و همه انسان‌های در دنیای مدرن و شلوغ امروز نیاز دارند که برای دقایقی هر چند کوتاه توجه ذهن را از جهان بیرون بردارند و به درون خود سفر کنند.

مدیتیشن چیست؟

مدیتیشن، مراقبه یا درون‌پویی عملی است که در آن فرد از یک تکنیک مانند ذهن‌آگاهی یا تمرکز ذهن بر روی یک موضوع، فکر یا فعالیت خاص برای آموزش توجه و آگاهی و دستیابی به یک حالت روان و آرام و پایدار ذهنی استفاده می‌کند.

مدیتیشن یا مراقبه یک تکنیک و تمرین ذهنی و بدنی است که در آن شخص به آرامی توجه خود را به درون می‌برد تا به آرامش جسمی و ذهنی دست پیدا کند. بیشتر انواع مدیتیشن از تمرینات مذهبی شرقی به خصوص از هند، چین و ژاپن به غرب رفته ‌است. تنها در سه دهه اخیر است که این تکنیک‌ها به‌طور جدی برای دستیابی به سلامتی، بخصوص برای درمان استرس و کاهش دردهای مزمن به کار می‌رود.

مراقبه می‌تواند استرس، اضطراب، افسردگی و درد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و باعث افزایش آرامش و درک بیشتر از خود شود.

۱۰ دلیل برای اینکه عاشق مدیتیشن باشید!

ـ با مدیتیشن خواب بهتری خواهید داشت

ـ اجازه می‌دهد خود واقعیمان را بشناسیم

ـ سبب رشد و تعالی فردی شما می‌شود

ـ عملکرد حفاظتی مغز را تغییر می‌دهد

ـ کنترل کننده شدت و ضعف عملکرد مغز است

ـ استرس را کاهش می‌دهد

ـ اضطراب را کنترل می‌کند

ـ سلامت احساسی را بهبود می‌بخشد

ـ از دست دادن حافظه ناشی از افزایش سن را کاهش می‌دهد

ـ به کنترل درد کمک می‌کند

روز جهانی مدیتیشن از کجا آمده است؟

از سال ۱۹۹۵ میلادی تا کنون، هر سال روز جهانی مدیتیشن به رسمیت شناخته می‌شود تا بستری برای افزایش آگاهی درباره مزایای مدیتیشن در زندگی امروز  باشد. این روز جهانی مهم می‌خواهد،  فواید مدیتیشن در دنیای امروز را به ما گوشزد کند و از فواید ذهنی، ‌ جسمی و معنوی آن پرده بردارد. از طرفی با اختصاص یک روز خاص به مدیتیشن، ‌ مردم تشویق می‌شوند تا از قدرت تمرینات ذهن‌آگاهی و تاثیرات بیرونی آن آگاه شوند.

همچنین، روز جهانی مدیتیشن به مردم این آگاهی را می‌دهد که می‌توانند در هر جای دنیا و از هر طبقه اجتماعی که هستند، مراقبت از خود، ساخت لحظات آرامش‌بخش میان هرج و مرج، ‌ ایجاد ارتباط بهتر با خود و جهان اطراف را یاد بگیرند.

تفاوت یوگا و مدیتیشن چیست؟

یوگا ترکیبی از تمرینات ذهنی و بدنی است، در حالی که مدیتیشن بیشتر بر روی آرامش ذهن متمرکز است. یوگا آنقدر گسترده است که می توان آن را یک سبک زندگی در نظر گرفت. یک سبک از زندگی که به شما کمک می‌کند تا آرامش و ثبات عاطفی و روحی را همراه با تنظیم هورمون‌ها و ارگان‌های درونی بدن به دست آورید. در واقع تمرینات مدیتیشن را می‌توان بخشی از یوگا در نظر گرفت.

چطور مدیتیشن کنیم؟

اول جای راحتی را برای نشستن انتخاب کنید. جایی که به شما احساس خوشایند دهد. می‌توانید روی صندلی و یا زمین باشید. زمان حدودی مدیتیشن خود را تعریف کنید. مثلا در تجربه‌های اول روزی ۵ دقیقه هم برای شروع تمرینات عالی است.

ستون فقرات خود را صاف کنید و به لحظه شگفت‌اگیز زمان حال آگاه باشد.  به بدنتان توجه کنید و سعی کنید انقباض خاصی در هیچ قسمتی از بدن نداشته باشید. بدن آرام و ریلکس باشد و احساس راحتی و وانهادگی کنید.

حالا تمام آگاهی را روی تنفستان ببرید. دم و بازدم را با آگاهی پیگیری کنید؛ حرکت بالا و پایین رفتن سینه را دنبال کنید و به ریتم نفس کشیدن خود آگاه باشید. بعد از چند دقیقه تاثیر این تمرین را احساس خواهید کرد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۲
  • دسته‌بندی: ایکسنا
  • کد خبر: 1402023120208
  • خبرنگار : 71410