/یک آیه و چند نکته (۲۲)/

در امتحانات الهی صبور باشیم

یک استاد حوزه گفت: هدایت حقیقی فقط شامل حال کسانی است که در امتحانات الهی صبور بوده و متوجه این نکته هستند که ما از آن خدا هستیم و به سوی او بازمی‏‌گردیم! بسیاری افراد فهمیده‌اند آنچه در اختیار آنها است ملکیتی در آن ندارند و همه چیز از آن خداست.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی -استاد حوزه- در گفت‌وگو با ایسنا در تفسیر آیه ۱۵۵ الی ۱۵۷ سوره مبارکه بقره «ولَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَیْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ * الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ * أُولَئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَوَاتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ» اظهار کرد: خداوند متعال در این آیه شریفه می‌فرماید «قطعا همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، زیان مالی و جانی، و کمبود میوه‏ ها آزمایش می ‏کنیم و بشارت ده به استقامت کنندگان! آنها که هر گاه مصیبتی به آنها رسد می‏ گویند: ما از آن خدا هستیم و به سوی او باز می‏ گردیم! اینها همانها هستند که الطاف و رحمت خدا شامل حالشان شده و آنها هستند هدایت یافتگان.

وی با بیان اینکه چند نکته‌ در این آیات وجود دارد، ادامه داد: نکته اول اینکه خداوند متعال در موضوعات مختلف اعم از گرسنگی، از دست دادن نزدیکان و ثمرات زندگی مؤمنین را امتحان می‌کند.

این استاد حوزه با اشاره به نکته دوم این آیه خاطرنشان کرد: با توجه به آیه شریفه آنچه که در امتحان الهی مهم است صبر بر ابتلاء بوده و صابر کسی است که متوجه شده هیچ چیزی از خود نداشته و آنچه در اختیار اوست ملک خداست.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی تصریح کرد: نکته سوم قابل استنباط از این آیات این است که هدایت حقیقی فقط شامل حال کسانی است که در امتحانات الهی صبور بوده و متوجه این نکته هستند که ما از آن خدا هستیم و به سوی او باز می‏گردیم! زیرا این افراد فهمیدن آنچه در اختیار آنها است ملکیتی در آن ندارند و همه چیز از آن خداست.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ / ۲۳:۳۶
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402012714296
  • خبرنگار : 71461

برچسب‌ها