حجتالاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی -استاد حوزه- در گفتوگو با ایسنا با اشاره به بخشی از آیات ۲ و ۳ سوره مبارکه طلاق «ومَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجًا * وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِب» اظهار کرد: خداوند در این آیات اشاره دارد که «هر کس تقوای الهی پیشه کند خداوند راه نجاتی برای او فراهم میکند و او را از جائی که گمان ندارد روزی میدهد».
وی با بیان اینکه این آیات حاوی چند نکته است، افزود: نکته اولی که از این آیات میتوان استنباط کرد این است که راه خروج از مشکلات منوط به رعایت تقوای الهی است. تقوای الهی یعنی جنبه عملی یا همان انجام واجبات و ترک محرمات است.
این استاد حوزه ادامه داد: اینکه کسب رزق الهی، چه مادی و چه معنوی منوط به رعایت تقوای الهی است، نکته دوم در این آیات محسوب میشود. در واقع کسی که تقوای الهی را پیشه کند مشمول رزق الهی میشود، ممکن است کسی مال حلالی را به دست بیاورد اما هر مال حلالی رزق نیست، رزق آن دسته از اموال و معنویاتی است که خداوند به هر شخصی میدهد.
به گفته حجتالاسلام منصوریان دامغانی نکته سوم در این آیات به این موضوع اشاره دارد که رزق الهی قابل محاسبه نیست. در اصل کسی نمیتواند میزان رزق الهی را محاسبه و مسیر ارسال آن را تشخیص دهد.
وی افزود: براساس این آیات خداوند میفرماید بنده من تو تکلیف و وظیفهات را انجام بده و رزقی که قابل محاسبه نیست و برای تو آنچه مکفی خواهد بود را به تو عطا میکنم.
انتهای پیام