استادیار مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی:

سند الگو مبتنی بر شایستگی های مردمان ایران زمین تدوین شده است

استادیار مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گفت: یکی از اسناد مهمی که با توجه به اهداف انقلاب اسلامی و لیاقت ها و شایستگی های مردمان ایران زمین تدوین شد سند، الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است.

به گزارش ایسنا، دکتر اصغر زمانی به تبیین جایگاه تربیت نیروی انسانی در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت و افزود: یکی از اسناد مهمی که با توجه به اهداف انقلاب اسلامی و لیاقت ها و شایستگی های مردمان ایران زمین تدوین شده سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است که بر اساس منویات مقام معظم رهبری، تدوین و منجر به شکل گیری طرحی شده که می تواند همگام با توسعه همه جانبه کشور، با تقویت اصول اسلامی و ایرانی همراه باشد. 

عضو هیات علمی مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی ادامه داد: در این سند، در بخش مبانی جامعه شناختی، به جامعه به مثابه بستر تعامل و مشارکت، نگاه شده است. آرمان‌های این سند به مباحثی چون مدارا و همزیستی با هم نوعان، انضباط اجتماعی، عدالت همه جانبه، تعاون، مسئولیت پذیری و صداقت اشاره می کند و در قسمت افق نیز خواهان بهره گیری نظام مند از مشورت جمعی نخبگانی با تکیه بر مشارکت همگانی است. 

زمانی ادامه داد: از جمله تدابیر سند نیز «تربیت نیروی انسانی توانمند، خلاق، مسئولیت پذیر و دارای روحیه مشارکت جمعی» است. توجه سند به مواردی مانند انضباط اجتماعی، عدالت، تعاون و مسئولیت پذیری که همگی لازمه کار تیمی است حکایت از همسویی این سند با کار تیمی و روحیه مشارکت جمعی دارد. 

وی ادامه داد: در مقوله آموزش نیز نهاد آموزش عالی که یکی از زیرنظام های نظام کلان آموزش کشور است یکی از متولیان اجرای تدبیر «تربیت نیروی انسانی توانمند، خلاق، مسئولیت پذیر و دارای روحیه مشارکت جمعی» است و در صورتی که این وظیفه به درستی ایفا شود می تواند با تقویت، آموزش عملی و تربیت و پرورش نیروی انسانی متخصص و آشنا به مشارکت جمعی، زمینه های تحقق این بخش از تدابیر سند را فراهم کند و توسعه حرفه ای بازیگران نظام آموزش عالی را رقم بزند.

استادیار مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی یادآور شد: با توجه به جامعیت و ارزشمندی سند الگو، ضرورت دارد سایر اسناد بالادستی آموزش عالی، برنامه استراتژیک دانشگاهی، نقشه راه و چشم انداز دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور، آیین نامه ارتقاء اعضای هیات علمی و ... متناسب و هماهنگ با سند الگو تنظیم گردند، طوری که برنامه ریزی برای اجرای تدابیر سند با هماهنگی تمامی بازیگران نظام سبب شود توانمندسازی و پرورش نیروی توانمند و خلاق تنها معطوف به یک نهاد نباشد و از فعالیتهای پراکنده و غیر مؤثر نیز خودداری شود. 

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ دی ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۸
  • دسته‌بندی: اندیشه امام و رهبری
  • کد خبر: 1400100704924
  • خبرنگار :

برچسب‌ها