به گزارش ایسنا، پلیس محلی هند اعلام کرده این نشتی گاز ناشی از دو مخزن ۵۰۰۰ تنی بوده که به دلیل اعمال قرنطینه در پی شیوع کروناویروس بلا استفاده باقی مانده بودند.
ویدیوهای منتشر شده در کانالهای تلویزیونی هند افرادی زیادی از جمله زنان و کودکانی را نشان میدهد که در پی وقوع این حادثه در خیابانهای شهر "ویساکاپاتنام" در ایالت "آندرا پرادش" افتادهاند.
تاکنون مرگ پنج نفر در این حادثه تایید شده اما مقامات اعلام کردهاند که امکان افزایش شمار قربانیان وجود دارد.
همچنین دستکم ۱۰۰۰ نفر به دلیل گازگرفتگی به بیمارستانهای اطراف منتقل و بستری شدهاند اما ترس آن میرود که افراد دیگری نیز در خانههای خود دچار گازگرفتگی شده باشند و کسی متوجه آنها نشده باشد. به همین دلیل مقامات در حال بررسی خانههای اطراف محل حادثهاند.
کارخانه مواد شیمیایی که نشت گاز در آن رخ داده در حومه شهر "ویساکاپاتنام" هند قرار دارد. این شهر و حومه آن پنج میلیون جمعیت را در خود جای داده است.
با توجه به اعمال قرنطینه و تعطیلی بسیاری از کارخانهها، مخازن این کارخانه نیز بلااستفاده باقی مانده بودند. در پی وقوع برخی واکنشهای شیمیایی در دو مخزن این کارخانه و تولید گرما، گاز زیادی از آن به محیط اطراف نشت کرده است.
این حادثه ساعت ۳:۳۰ بامداد امروز (پنجشنبه) به وقت محلی به وقوع پیوسته و هنوز مقداری از گاز در هوای اطراف شهر وجود دارد.
در حالی که مقامات رسمی هند شمار قربانیان این حادثه را پنج نفر و افراد بستری در بیمارستانها را ۱۰۰۰ نفر اعلام کردهاند، روزنامه تایمزآوایندیا گزارش کرده که دستکم هشت نفر در این حادثه جان باخته و بیش از ۵۰۰۰ نفر نیز دچار گازگرفتگی شدهاند.
تصاویر منتشر شده از شعاع سه کیلومتری اطراف این کارخانه افرادی را نشان میدهد که بیهوش در خیابانها افتادهاند، این موضوع هراس زیادی را در شهر "ویساکاپاتنام" ایجاد کرده است. بسیاری از شهروندان نیز دچار تنگی نفس، سوزش چشم و بثورات پوستی شدهاند.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، در شبهای دوم و سوم دسامبر سال ۱۹۸۴ میلادی نیز ابر مسموم ناشی از نشت گاز سمی صنعتی خطرناکی، بر فراز شهر بوپال هند به حرکت درآمد که وخیمترین فاجعه صنعتی جهان نام گرفت. نوعی گاز سمی از کارخانه حشرهکشسازی شرکت آمریکایی یونیون کارباید نشت کرد و این فاجعه طبق اعلام دولت هند حدود ۳۵۰۰ و بیش از ۱۰۰ هزار بیمار برجای گذاشت که بسیاری از آنها کاملاً معلول بوده و در شرایط دشواری زندگی میکنند. هرچند شمار واقعی بیماران در برخی منابع بیش از ۳۰۰ هزار نفر اعلام شده است. بازماندگان هنوز از بیماریهایی مانند مشکلات تنفسی و کلیوی، عدم تعادل هورمونی، بیماریهای روانی و اشکال مختلف سرطان رنج میبرند.
انتهای پیام
نظرات