• دوشنبه / ۵ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۰:۲۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 94110502292
  • خبرنگار : 71012

صداوسیما؛ رسانه ملی یا میلی؟‌

صداوسیما؛ رسانه ملی یا میلی؟‌

مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما با تاکید بر اینکه بودجه‌ای که دولت برای رسانه ملی در نظر گرفته است کفاف این رسانه را نمی‌دهد، این نکته را یادآور شد که برای تولید برنامه‌های با محتوا و جذب مخاطب لازم است بیش از مبلغی که در حال حاضر برای این رسانه در نظر گرفته شده، هزینه کرد.

مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما با تاکید بر اینکه بودجه‌ای که دولت برای رسانه ملی در نظر گرفته است کفاف این رسانه را نمی‌دهد، این نکته را یادآور شد که برای تولید برنامه‌های با محتوا و جذب مخاطب لازم است بیش از مبلغی که در حال حاضر برای این رسانه در نظر گرفته شده، هزینه کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیوی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برنامه جیوگی شبکه دو سیما شامگاه یکشنبه میزبان سه تن از نمایندگان سازمان صدا و سیما بود تا موضوع ملی یا میلی بودن این رسانه را با آن‌ها به بحث بگذارد.

داوود نعمتی انارکی - مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما - در پاسخ به این پرسش که رسانه ملی چقدر از دولت طلب دارد گفت: بودجه‌ای که برای سازمان صدا و سیما لازم است بیشتر از 3 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است، در حالی که بودجه ای که امسال برای سال 94 در نظر گرفته شد، هزار میلیارد بود و بخش باقیمانده مبلغ موردنیاز باید از درآمدزایی و بخش اعظم آن از آگهی بازرگانی تامین شود.

وی ادامه داد:‌ شرایط دولت را دوستان می‌دانند اما خود رسانه هم با این شرایط مواجه است که اگر دنبال محتوا هستیم باید در رادیو و تلویزیون هزینه کنید. به گفته نعمتی انارکی علاوه بر بودجه مورد نیاز صدا و سیما مبلغی هم به عنوان بدهی از دوره‌های قبل روی دست سازمان صدا و سیما مانده است که باید تامین شود.

این مدیر صدا و سیما در ادامه خاطرنشان کرد: بودجه‌ای که دولت برای سازمان صدا و سیما در نظر گرفته کفاف حقوق و مزایای کارکنان این سازمان را در یک سال نمی‌دهد. این حقوق و مزایا حدود 1400 میلیارد تومان است. در چنین شرایطی مسلما نمی‌توانید برنامه‌ای را روی آنتن ماهواره بفرستید. باید شبکه ای را تعطیل کنید و در نهایت به رسانه آسیب می‌رسد.

او توضیح داد: شاید مبلغی که به عنوان بودجه موردنیاز صدا و سیما عنوان می‌شود به نظر بالا برسد ولی اگر این هزینه درست اختصاص پیدا کند و رسانه هم درست آن را هزینه کند به مراتب سودش برای جامعه بیشتر خواهد بود.

مدیرکل روابط عمومی صدا و سیما همچنین در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به هزینه هنگفتی که صرف تولید برنامه در شبکه‌های رادیو تلویزیونی جهان می‌شود تصریح کرد: تعارف ندارد؛ برای تولید محتوا در حوزه رادیو تلویزیون باید هزینه کرد.

براساس این گزارش ایسنا، امیر دبیری مهر - کارشناس رسانه - از دیگر حاضران در این برنامه بود که با این پرسش مواجه شد که چرا خبرنگاری و نماینده رسانه ملی بودن سخت است.

او گفت:‌ رسانه مسئول باید بین نیاز مخاطب و مصلحت جامعه تلفیق انجام دهد. وقتی می‌گوییم رسانه ملی یعنی صدا و سیمای مسئول. بر این اساس طرح این سوال که صدا و سیما باید زبان مردم باشد یا صدای ملت از اساس غلط است. صدا و سیما طبق قانون اساسی، رسانه نظام جمهوری اسلامی است. نظام جمهوری اسلامی هم برآمده از درون این مردم است. بر همین اساس نویسندگان قانون اساسی صدا و سیما را در کنار قوا قرار دادند.

وی ادامه داد:‌ برای مثال دو مسئول از دو نهاد قانونی کشور ممکن است به اشتباه به جان هم بیفتند. آیا صدا و سیما باید چون مردم از چنین خبری خوششان می‌آید همه بخش‌های خبری خود را به این موضوع اختصاص دهند و به تعبیری بنزین روی آتش بریزند؟ مسلما رادیو و تلویزیون این کار را نمی‌کند و به اندازه خودش به موضوع توجه می‌کند اما فردای همان روز عده‌ای انتقاد می‌کنند که اخبار سانسور شده است.

او با اشاره به تلاش صدا و سیما در حوزه مذاکرات هسته‌ای یادآور شد: به رغم تمام تلاش‌ها عده‌ای این‌گونه عنوان کردند که مذاکرات هسته‌ای به درستی در صدا و سیما پوشش داده نشده است. این حرف براساس چه سندی گفته می‌شود؟ اصل کار در این موضوع انجام شده است و قابل دفاع است.

دبیری مهر تاکید کرد: صدا و سیما درهای خاکستری ندارد و وارد شدن به این رسانه مراحل چندان پیچیده‌ای نخواهد داشت. کارکنان صدا و سیما اغلب فارغ التحصیلان رشته ارتباطات همین کشور و یا تحصیلکرده‌های دانشکده صدا و سیما هستند.

حسینی بای - خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما - هم با تاکید بر ملی بودن صدا و سیما خاطرنشان کرد: صدا و سیما رسانه ملی است و ارث پدر کسی هم اینجا نیست. حقوق میلیونی هم به ما نمی‌دهند. حقوق ما همان مصوبه‌ای است که دولت برای کارکنان صدا و سیما درنظر گرفته است. ما در جهت منافع ملی حرکت می کنیم.

او توضیح داد: شاید اگر شما پشت پرده یک خبر را بدانید، می گویید همان بهتر که این خبر پخش نمی‌شود. گاه از ما می پرسند چرا بی‌بی‌سی خبری را پوشش داد اما شما آن را در صدا و سیما مطرح نکردید. خب ماهیت بی‌بی‌سی مشخص است. همان بی بی‌سی که خیلی‌ها طرفدارش هستند ببینید چقدر زیرکانه جلو می‌برند. گاه عقبه یک خبر با هدف بر هم ریختن یک بخش است و اگر ما ندانسته آن را پخش کنیم هر روز یک جای این مملکت فلج می‌شود. بنابراین صدا و سیما به خیلی از موضوعات نمی‌تواند دامن بزند.

او گفت: بسیاری از خبرهای جذاب در سایت‌ها منتشر می‌شوند اما اگر صدا و سیما آن‌ها را پوشش دهد تبعات سنگینی به دنبال دارد.

حسینی بای در عین حال بر لزوم بالارفتن سواد رسانه‌ای و ظرفیت‌های لازم در جامعه برای تحمل نقدها تاکید کرد و گفت: هنوز ظرفیت‌های لازم در جامعه برای نقد ایجاد نشده و در حال تمرین کردن هستیم. به ندرت پیش می آید که ما بخشی را به نقد بکشیم و صدای کسی در نیاید.

او تاکید کرد: خوشبختانه تمامی بچه‌ها که در معاونت خبر صدا و سیما کار می‌کنند سالم هستند و وقتی وارد صحنه می‌شوند به تهدیدها توجهی ندارند. از طرفی به ما در خبر آموزش داده‌اند که موضوعات را یک طرفه در صدا و سیما منعکس نکنیم اما متاسفانه برخی از مسئولان ما تاب نقدها را ندارند و به محض اینکه با نقدی مواجه می‎شوند از خبرنگار فاصله می‌گیرند.

این خبرنگار صدا و سیما در بخش دیگری از صحبت‌هایش تصریح کرد: گاه مردم از ما می‌پرسند که چرا صدای ما را در بخش‌های خبری منعکس نمی‌کنید. کافی است یک روز این ملت در کنار ما کار کنند تا بدانند ما با کلافی مواجه هستیم که هر سر آن یک جاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۱:۰۲

خود گويي و خود خندي

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۱:۰۵

اگه بودجه زياد بشه رضايت مىدى ازادى باشه و ميلي برخورد نمى كنيد؟

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۱:۱۲

ميلي!

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۷:۵۷

يک رسانه کاملا ميلي با گرايش هاي خاص سياسي به گروه کاملا خاص

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۷:۵۸

ميلي.اينکه ديگه کاملا مشخصه و باعث تاسف

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۰۸:۱۳

آقايون ناراحت تعطيل شدن چند شبکه هستن که البته بايد کل سيستم رو تعطيل کنن چون با اين برنامه ها و جانب داري ها و اشکالات فقط روزنامه بخونيم کافيه .

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۰:۵۳

با اين برنامه هاي بي محتوا و تکراري و ضعيف و اخبار جهت دار و داشتن 100 شبکه متنوع فارسي زبان عملا صداو سيما در جذب مخاطب شکست خورده است

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۵۶

همين که شما زير اين خبر مطلب گذاشتي نقض حرف خودته

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۱:۳۰

منافع ملي را شما چگونه تفسير ميکنيد؟؟؟

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۲:۰۵

اشاره اي به درامدهاي ميلياردي تيزرهاي تبليغاتي که درمواردي سلامت ملت راهم قرباني مي کنند نکرده اند؟

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۲:۰۷

آقاي نعمتي انارکي، مدير روابط معاونت سيما خودشان استاد ارتباطات هستند و مي دانند که اين حرف ها درباره نبود بودجه و امکانات مبناي علمي ندارد قبل از انقلاب انقلابيون در حسرت يک ساعت از برنامه هاي صداو سيما بودند حالا کل 20 شبکه را در اختيار دارند اما حرفي براي گفتن ندارند. رسانه اگر محتواي خوبي داشته باشد نيازي به دخل و خرج زيادي ندارد اي کاش ما در ايران سه شبکه پرمحتوا داشتيم و اين قدر شبکه هاي عريض و طويل بدون محتوا توسعه نمي يافت...متاسف شدم از جواب‌هاي کليشه اي استاد ارتباطات دانشکده صداو سيما. البته مشت نمونه خروار است!

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۲:۱۳

رويکرد سازمان در گسترش شبکه هاي بي محتوي اشتباه است. مثال يک سريال تکراري مثل دزد و پليس را همزمان در شبکه نسيم، شبکه استاني البرز و ... پخش مي کنند. مگه مجبوريم. شبکه 1 و 2 و 3 و 4 و نمايش و ورزش و خبر و نسيم. ديگه شبکه آی فيلم چيه يا شبکه افق و شما و غيره چقدر مخاطب دارند؟ بايد يک بررسي اساسي هزينه فايده انجام بشه و شبکه هاي اضافي حذف بشند. برنامه ريزي زمان پخش برنامه ها اشکال دارد. چرا ما نبايد در ساعت بيداري در شب يک فيلم غيرتکراري از صدا و سيما ببينيم؟ بعد مثلا شبکه 3 يا غيره براي ساعت 12 تبليغ فيلم فلان مي کنه به چه درد مي خورده؟ ما که بايد بخوابيم. البته مسئولان اين سازمان علاقه دارند به حرف کسي گوش ندهند فقط مي گويند پول بدهيد.

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۳:۲۸

اين برنامه رو خود صدا و سيما گذاشته پس به نفع خودش بحث رو پيش مي بره. نه اينکه بخواد از خودش انتقاد کنه. درواقع با اين برنامه خواستن جواب قطعي به پرسش ميلي بودن يا ملي بودن صداو سيما بدن و باز به ميل خودشون. هيچ بقالي نميگه ماستم ترشه

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۴:۱۵

حتما و قطعا رسانه ميلي است البته به ميل دلواپسان

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۱۴:۲۸

اين برنامه به نام جيوگي اول بره اسمشو درست کنه اين همه اسم قشنگ ايراني .رفتن يه اسم انتخاب کردن که ريشه در هيچي نداره نه درهويت ملي ونه در هويت مذهبي.واقعا جيوگي يعني درماندگي در فهم ادبيات غني پارسي. دوستاني هم که صحبت کردن همه از صداوسيما حقوق بگيرند ومعلومه چي بايد بگن. برنامه سازي اينه که مخالف وموافق باهم جدل کنند وبذارن بيننده قضاوت کنه. اون آقاي دبيري مهر که دائم از مصلحت حرف مي زند. اگه همه چي رو مصلحتي کنيم بايد بگوييم رفتن شما هم در اين برنامه مصلحت بود چون شما خودي هستي و مردم ايران غير خودي احتمالا

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۲۰:۱۹

اين رسانه بيشتر از آن که به فکر مردم باشد متاسفانه در اختيار يک جناح سياسي مشخص قرار گرفته است.

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۲۰:۲۱

صدا و سيما کاملا دارد سياسي برخورد مي کند و مردم نيز به خوبي اين موضوع را مي‌فهمند.

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۲۰:۵۸

با سلام همان بهتر که بودجه اين سازمان کمتر شد . اصلا کارشان مبتدي - هزينه ها الکي بالا و بسياري از برنامه هايشان بي کيفيت و بيخوده . و بسياري از اين برنامه ها اصلا نيازي به تصوير ندارند همان صوتش کافي است وبهتر است از راديو پخش شود . سازماني عريض و طويل بي خاصيت . به خودشانم خوب ميرسند . ملت فهم بالايي دارند و ميدانند اين سازمان هرچه خودش دوست داشته باشد پخش ميکند . با تشکر

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۵ ۲۳:۲۹

شما اگه صد شبکه داخلي داشته باشيد و يک شبکه فارسي زبان خارجي مثل جم يا من و تو مردم اون رو انتخاب ميکنند

avatar
۱۳۹۴-۱۱-۰۶ ۰۳:۱۵

اکثر بر نامه ها خالي از محتوا و مفهوم. بدتر از همه در هيچ بخشي در حال حاضر اين سازمان موفق و يا صداقت عمل نميکنه نه در بخش خبر رساني نه سرگرمي نه فرهنگي در هيچ بخشي موفق عمل نميکنه و بيشتر تبديل شده به تريبون يک طرفه جناح سياسي مشخصي که همين عوامل باعث شده مردم به شبکه هاي ماهواره اي رجوع کنند و خواسته هاي ديداري خودشون رو در شبکه هاي ماهواره اي جست وجو کنند متاسفانه برنا مه هاي شبکه هاي ماهواره هم ايراد و نقص زيادي داره ولي ببينيد مردم چقدر نا اميد شدن از صدا و سيما که ترجيح ميدن ماهواره رو ببينن ولي صدا و سيما رو خير