• سه‌شنبه / ۹ دی ۱۳۹۳ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93100904598
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

نکوداشت موحد و رونمایی از طرح آرامگاه شمس

نکوداشت موحد و رونمایی از طرح آرامگاه شمس

مدیرعامل مقبره شمس تبریزی گفت: آیین رونمایی از طرح آرامگاه شمس تبریزی و اعلام 7 مهرماه به عنوان روز شمس در تقویم کشور برگزار می‌شود.

مدیرعامل مقبره شمس تبریزی گفت: آیین رونمایی از طرح آرامگاه شمس تبریزی و اعلام 7 مهرماه به عنوان روز شمس در تقویم کشور برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار ادبیات ایسنا، سیدفتاح کبیری افزود: این مراسم با حضور دکتر غلامعلی حدادعادل عضو شورای انقلاب فرهنگی و رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، دکتر حجت‌الهس ایوبی رییس سازمان سینمایی کشور، دکتر محمدعلی موحد عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، دکتر توفیق سبحانی، مهندس سعادت استاندار آذربایجان غربی و دکتر طالبیان معاون میراث فرهنگی و گردشگری کشور چهارشنبه دهم دی‌ماه در خوی برگزار می‌شود.

او ادامه داد: در این مراسم ضمن تجلیل از زحمات دکتر محمدعلی موحد از طرح آرامگاه شمس تبریزی رونمایی خواهد شد.

کبیری همچنین اظهار کرد: با راه‌اندازی تولیت شمس تبریزی، از کلیه شهروندان و مسئولان امر انتظار یک همکاری تمام‌عیار را داریم و معتقدیم که در حوزه شمس باید تمام افراد بسیج شوند تا برای نیل به اهداف از پیش تعیین‌شده، ‌گام‌های اساسی‌تری برداشته شود. امید است با همکاری کلیه دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط گام‌های مثبتی در راستای معرفی هرچه بهتر این عارف نامی ایران و مشرق‌زمین برداشته شود.

مدیرعامل تولیت شمس تبریزی افزود: این تولیت بیش از دو سال است که راه‌اندازی شده و ریالی هم بودجه و اعتبار ندارد و بدون شک، هزینه‌های آن باید از طریق دولت و برخی نهادها تأمین شود.

کبیری تصویب اعتبار ملی و استانی و کمک خیرین را عاملی برای رهایی از وابستگی به برخی مجموعه‌ها عنوان کرد و افزود: تولیت شمس تبریزی دوشادوش بنیاد شمس تبریزی حرکت کرده و در اجرای کلیه برنامه‌ها با مسئولان شهرستانی هماهنگ خواهد بود.

او اضافه کرد: ایجاد کتابخانه تخصصی عرفانی و دفتر مطالعات عرفانی و تبدیل شدن خوی به قطب علمی در این زمینه، برگزاری نشست‌های تخصصی و جشنواره‌های سراسری، ملی و حتی بین‌المللی، ایجاد یک دبیرخانه دائمی و سایت اطلاع‌رسانی در حوزه شمس تبریزی و عرفان می‌تواند به عنوان یکی از گام‌های اساسی در این زمینه باشد.

او شمس را یک فرصت برای شهرستان خوی و یک ارزش برای کشور دانست و تصریح کرد: ما می‌توانیم خوی را حتی یک پله بالاتر از قونیه قرار دهیم چرا که معتقدیم هنر نزد ایرانیان است و بس.

کبیری احداث بارگاه شمس تبریزی را یک ضرورت خواند و گفت: توسعه آرامگاه شمس تبریزی و توجه به آن می‌تواند شهر خوی را به نشیمنگاه گردشگران و عارفان و عاشقان جهان تبدیل کند.

مدیرعامل تولیت شمس تبریزی دست همکاری به مجموعه‌های علمی، فرهنگی و هنری سایر کشورها دراز کرد و گفت: به شمس تبریزی باید از روزنه فرهنگ و علم نگریسته شود و از این رو دانشمندان، هنرمندان و اهالی فرهنگ کشور را به همکاری دعوت کرده و از خویی‌های مقیم سایر شهرها نیز انتظار داریم با این تولیت ارتباط برقرار کرده و یاری‌رسان ما در دست‌یابی به اهداف والای این مجموعه باشند.

او در ادامه از تشکیل کتابخانه شمس تبریز در این تولیت خبر داد و افزود: امیدواریم با کمک شهروندان و نهادهای علمی بتوانیم کتابخانه‌ای نفیس و درخور نام شمس در شهرستان خوی راه‌اندازی کنیم.

مدیرعامل تولیت آرامگاه شمس تبریزی در این مراسم با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته در گذشته برای بهره‌برداری و شروع به کار این تولیت اظهار کرد: تلاش‌های گذشته مدیران، مسئولین و مجموعه فرهنگی شهرستان خوی برای به ثمر نشستن تولیت آرامگاه شمس تبریزی، این عارف سالک، امروز به بار نشست و تولیت آرامگاه این بزرگمرد تاریخ عرفان، آماده اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و علمی است.

سیدفتاح کبیری افزود: حضور و وجود این تولیت برای شهر خوی فرصت غنیمتی است تا به داشته‌های خود باور داشته و این فرصت‌های کم‌نظیر در خوی را به سمت و سوی جاذبه‌های گردشگری و جذب مسافرین فرهنگ‌دوست داخلی و خارجی هدایت کرده و خوی را همچون قونیه سازیم.

او تأکید کرد: با توجه به جایگاه والای شمس در عرفان اسلامی و تأثیر عمیق او بر افکار شاعرانه و عارفانه مولانا، چهره علمی و عرفانی شمس و همایش‌های برگزارشده بیش از هر مسئله‌ای مد نظر بوده و تلاش‌های صورت‌گرفته باید بر اساس این بینش حقیقی جریان یابد.

کبیری خاطرنشان ساخت: امام راحل برای اعتلای عرفان ناب اسلامی کوشید و ما باید قدردان فرصت به‌دست‌آمده برای شناساندن چهره و جلوه واقعی عرفان ناب باشیم.

مدیرعامل تولیت شمس تبریزی همچنین برنامه شمس‌خوانی با حضور استادان دانشگاه و برگزاری ماه گفتارهای علمی و تخصصی در خصوص شمس تبریزی با همکاری سازمان مردم‌نهاد علمی ادبی دکتر زریاب را از جمله برنامه‌هایی عنوان کرد که در سال جاری اجرا می‌شود.

او سپس ‌از برگزاری همایش بین‌المللی این عارف بزرگ در دهم مهرماه 94 خبر داد و افزود: هفتم مهرماه سال آینده در تقویم رسمی کشور به عنوان روز شمس تبریزی ثبت شده که برای برگزاری این همایش بین‌المللی از همه مسوولان محترم شهر، از جمله امام جمعه، نماینده فرماندار، شهردار، اعضای شورای شهر، دانشگاهیان، هنرمندان و خبرنگاران درخواست همکاری می‌کنیم.

رییس شورای شهر همچنین از برنامه‌های تولید شمس تبریزی در ایام نوروز خبر داد و گفت: برای استقبال از مهمانان نوروزی، استقرار لیدرهای تور و همچنین چاپ ویژه‌نامه شمس تبریزی از برنامه‌های تولیت شمس تبریزی است که در ایام نوروز در اختیار مهمانان خواهیم گذاشت.

مدیرعامل تولیت شمس تبریزی تأکید کرد: خوی از ظرفیت‌های بزرگ و تاریخی مانند آیت‌الله خویی، شمس تبریزی و پوریای ولی برخوردار است که باید از این ظرفیت‌ها برای توسعه و پیشرفت شهر بهره گرفت و نام این شهر را با نام این بزرگان جهانی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha