مجموعه جدیدی از تصاویر تهیه شده توسط تلسکوپ فضایی هابل، مناطق دیده نشده کائنات را نشان میدهد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نخستین نما از «حوزه مرزی» (Frontier Field) که توسط تلسکوپ فضایی هابل ناسا تهیه شده است، عمیقترین رصد صورت گرفته از یک خوشه کهکشانی محسوب میشود.
در مرکز تصویر، خوشه کهکشانی Abell 2744 - گروهی متشکل از صدها کهکشان - در فاصله 3.5 میلیارد سال نوری از زمین دیده میشوند.
کمانهای آبی در پس زمینه تصویر نیز کهکشانهای دوردست در فاصله 12 میلیارد سال نوری هستند که کمی پس از انفجار بزرگ (Big Bang) شکل گرفتهاند.
کهکشانهای پس زمینه 10 تا 20 برابر بزرگتر از نمای معمولی هستند و نور این کهکشانها توسط پدیدهای موسوم به همگرایی گرانشی (gravitational lensing) بزرگنمایی و درخشان شدهاند.
خوشه Abell 2744 پیش از این مورد مطالعه قرار گرفته بود، اما تصویر جدید از حوزه مرزی، جزئیات دقیقتری از این خوشه کهکشانی ارائه میکند.
«جنیفر لوتس» محقق ارشد موسسه علوم تلسکوپ فضایی در بالتیمور تأکید میکند: محققان با کمک تلسکوپ هابل، تلسکوپ اسپیتزر ناسا و رصدخانه اشعه ایکس چاندارا، موفق به رصدهای عمق فضا از تکامل و منشأ خوشههای کهکشانی و سیاهچالهها شدهاند که برای تهیه نقشه ماده تاریک مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مجموعه تصاویر جدید تلسکوپ فضایی هابل در دویست و بیست و سومین نشست سالانه اتحادیه بینالمللی نجوم آمریکا ارائه شده است.
انتهای پیام
نظرات