• جمعه / ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۰۹:۰۱
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92022013184
  • خبرنگار : 71452

دستیابی دانشمندان به اتم‌هایی با هسته گلابی‌شکل

دستیابی دانشمندان به اتم‌هایی با هسته گلابی‌شکل

تحقیقات جدید نشان می‌دهد، برخی اتم‌های ناپایدار و سنگین دارای هسته گلابی شکل هستند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد، برخی اتم‌های ناپایدار و سنگین دارای هسته گلابی شکل هستند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درحالی که بسیاری از اتم ها دارای هسته کروی یا توپی شکل هستند، محققان موفق به شناسایی اتم‌هایی با هسته گلابی شکل شدند که یافتن و اثبات وجود آنها بسیار دشوار بود.

اشکال عجیب و غریب

به منظور رسیدن به ذرات با انرژی بالا باید از یک زنجیره کامل از شتاب دهنده های متوسط استفاده کرد؛ محققان دانشگاه لیورپول با استفاده از شتاب دهنده ذرات موسوم به REX-ISOLDE‌ در آزمایشگاه فیزیک ذرات اروپا (سرن) برای شتاب دادن به یون های رادیواکتیو رادون-220 و رادیوم-224 تا رسیدن به 10 درصد سرعت نور استفاده کردند.

سپس هسته سنگین اتم به هسته کادیوم، نیکل و قلع که باعث انتقال ضربه الکترومغناطیسی به هسته رادون و رادیوم می شوند، نزدیک شد؛ این تکان باعث می‌شود که رادون و رادیوم به چرخش یا ارتعاش درآمده و در نهایت پرتوهای گاما ساطع کنند.

«پیتر باتلر»، استاد فیزیک دانشگاه لیورپول و نویسنده این تحقیق تأکید می‌کند: اتم های دارای هسته کج کاندید خوبی برای جستجوی نوع جدیدی از فیزیک محسوب می شوند که می‌تواند به توضیح ذرات ماده تشکیل دهنده کائنات (مدل استاندارد) کمک کند.

«باتلر» خاطرنشان می کند: شدت اشعه گاما چگونگی تحریک حالات کوانتومی و نحوه توزیع بار در هسته اتم را مشخص می کند؛ بررسی توزیع بار مثبت در هسته نشان داد که این اتم ها دارای هسته گلابی شکل هستند و آنالیز بیشتر اشعه گاما می تواند به ایجاد اشکال جدید هسته منجر شود.

فیزیک جدید

این یافته می تواند به دانشمندان برای یافتن فیزیک جدید فراتر از مدل استاندارد کمک کند؛ بطور خاص هسته گلابی شکل می تواند محل مناسبی برای جست‌وجوی دوقطبی لحظه‌ای الکتریکی یا توزیع نامتقارن بارهای مثبت و منفی داخل نوترون باشد.

دوقطبی لحظه‌ای الکتریکی روشی برای آزمایش تئوری‌های مدل استاندارد مانند ابرتقارن (suppersymmetry)‌ محسوب می شود که می تواند نسبت بیشتر ماده به صد ماده در جهان را توضیح دهد.

نتیجه این تحقیق در مجله Nature منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha