• سه‌شنبه / ۳ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 91110301818
  • خبرنگار : 71452

ساخت دستگاهی برای درمان خشکی چشم در 12 دقیقه

ساخت دستگاهی برای درمان خشکی چشم در 12 دقیقه

محققان دستگاهی طراحی کرده‌اند که در یک روش درمانی نوین، با اعمال فشار ملایم و گرما بر روی پلک، می تواند به تسکین و درمان عارضه خشکی چشم کمک کند.

محققان دستگاهی طراحی کرده‌اند که در یک روش درمانی نوین، با اعمال فشار ملایم و گرما بر روی پلک، می تواند به تسکین و درمان عارضه خشکی چشم کمک کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مایع اشک باعث مرطوب و تمیز نگه داشتن بخش جلویی چشم در هنگام پلک زدن می شود و عارضه خشکی چشم بدلیل کاهش این مایع روی می دهد که در اینحالت چشم دچار سوزش، خارش و التهاب می شود.

عارضه خشکی چشم با افزایش سن و کاهش سطح فعالیت غدد چربی بدن، بیشتر می شود.

در 65 درصد موارد، خشکی چشم ناشی از کاهش روند تولید چربی توسط غدد میبومین است؛ این چربی شفاف میبوم (meibum)‌ نام دارد که از تبخیر فیلم آبکی روی چشم جلوگیری می کند، اما در بیماران دچار عارضه خشکی چشم این غدد بدلیل تشکیل چربی دچار گرفتگی می شوند.

برای رفع گرفتگی غدد و حذف چربی ها از کمپرس گرم استفاده می شود؛ شستن پلک با شامپو بچه، پاک کردن پلک با گوش پاک کن و رژیم غذایی حاوی امگا-3 نیز بسیار مفید هستند.

محققان آمریکایی دستگاه LipiFlow را طراحی کرده اند که با گرم کردن و ایجاد فشار ملایم، به پاک کردن غدد میبومین کمک می کند.

این دستگاه شامل یک پوشش پلاستیکی دو تکه ای است که پشت پلک قرار داده می شود و با کمک صفحه گرمایی، به حذف چربی در اطراف غدد میبومین کمک می کند؛ دو بخش خارجی نیز هر دو دقیقه یکبار فشار ملایمی را بر روی چشم وارد می کنند که به تنظیم ضخامت غدد کمک می کند.

این روش درمانی در مدت 12 دقیقه توسط چشم پزشک انجام شده و با ذوب شدن چربی ها، فعالیت طبیعی غدد میبومین از سر گرفته می شود؛ هزینه این روش درمانی برای هر چشم 943 دلار اعلام شده است.

دستگاه LipiFlow همچنین برای افرادی که از لنز تماسی استفاده می کنند نیز بسیار مفید است؛ استفاده از لنزهای تماسی باعث کاهش حجم اکسیژن در سطح چشم می شود.

این دستگاه شش ماه پیش در آمریکا معرفی شد و نتایج استفاده از آن بر روی 139 بیمار بمدت چهار هفته نشان می دهد، کارآیی و اثربخشی سیستم LipiFlow در مقایسه با کمپرس گرم بیشتر است.

نتایج این مطالعه در مجله Cornea منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha