سلیم خرچنگ خوار متعلق به راسته آبچلیک سانان و تیره سلیم خرچنگ خواران است که در ایران و استان سیستان و بلوچستان تنها یک گونه دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه سیستان و بلوچستان، سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان در خصوص این گونه گفت: سلیم خرچنگ خوار اساسا وابسته به دریاست و در سواحل گلی و ماسه ای دریاها و آب سنگ های مرجانی به سر می برد.
خسرو افسری افزود: این پرنده 33 تا 36 سانتی متر طول دارد و فاصله بین نوک دو بالهای آن به 75 تا 78 سانتی متر می رسد.
وی اظهار داشت: این پرنده شبگرد است و غذای آن را عموما خرچنگ ها و همچنین سخت پوستان، برخی از حلزون ها، کرم های دریایی و سایرین مهرگان تشکیل می دهند که آنها را بیشتر در مناطق جزر و مدی و مخصوصا در پهنه های گلی در هنگام جزر و گاهی نیز در آب های کم عمق جست و جو می کند.
افسری خاطرنشان کرد: معمولا در ایران این گونه زندگی در پهنه گلی نزدیک به جنگل ها مانگرو را ترجیح میدهد و معمولا در گروه های کوچک به تغذیه می پردازند.
سرپرست اداره کل محیط زیست استان سیستان و بلوچستان گفت: سلیم خرچنگ خوار در زمین های شنی نزدیک به دریا به صورت مجزا یا گروهی آشیانه سازی می کند و آشیانه آنها توسط هر دو جنس ساخته میشود.
وی افزود: این پرنده در فرودین ماه تخم گذاری می کند و تخم های آن سفید، بیضی شکل، صاف و سوراخ سوراخ است اما این گونه معمولا یک تخم می گذارد و به ندرت تعداد تخم هایش به 2 عدد می رسد.
خسرو افسری اظهار داشت: سلیم خرچنگ خوار در لیست قرمز IUCN به عنوان کم اهمیت معرفی شده است و کنترل شکار این پرنده برای حفاظتش کافی به نظر می رسد و این در حالی است که این پرنده در ایران بومی بوده و نسبتا به فراوان یافت می شود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست در پایان گفت: این پرنده بیشتر در جنگلهای حرا در سواحل خلیج فارس و دریای عمان دیده می شود.
نظرات