• یکشنبه / ۱ تیر ۱۳۹۳ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: kordestan-13429

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌ های دام اداره كل دامپزشكي کردستان خواستار شد؛

دامداران هشدارهای بهداشتی مبارزه با لمپی‌اسکین را جدی بگیرند

دامداران هشدارهای بهداشتی مبارزه با لمپی‌اسکین را جدی بگیرند

رئیس اداره مبارزه با بیماری های دام اداره كل دامپزشكي کردستان از دامداران استان درخواست کرد تا در راستای مبارزه با بیماری لمپی‌اسکین هشدارهای بهداشتی را جدی بگیرند.

دکتر فرزاد رحمانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان با اشاره به اینکه مواردی از بیماری لمپی‌اسکین در تعدادی از شهرستان های استان کردستان مشاهده شده است، گفت: به منظور کاهش خسارت اقتصادی و بهداشتی این بیماری ضروری است که گاوداران استان هشدارهای بهداشتی را رعایت کنند.

وی دام های حساس به بیماری لمپی اسکین را گاو و گوساله دانسته و افزود: خاستگاه این ویروس کشور آفریقاست که در سال های گذشته متأسفانه به حوزه خاورمیانه نیز سرایت کرده است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری‌های دام اداره كل دامپزشكي کردستان مهمترین راه انتقال بیماری را حشرات دانسته و تصریح کرد: بیماری با علائمی از جمله تب، گره و زخم روی پوست در نواحی مختلف بدن، کاهش و حتی قطع تولید شیر در حیوان، سقط جنین، ورم در دست و پا و در نهایت زمین گیری و مرگ حیوان بروز پیدا می‌کند.   
وی با ذکر این نکته که این بیماری هنوز هیچ راه درمانی ندارد، بهترین اقدام در راستای مبارزه با آن را واکسناسیون و سم‌پاشی حیوان و محل زندگی آن دانست.

رحمانی با ذکر این نکته که رعایت نکات هشداری بهداشتی می‌تواند دام را در مقابل بیماری محافظت کند، گفت: باید از هرگونه نقل و انتقال دام و خرید دام جدید بدون مجوز بهداشتی دامپزشکی و همچنین ورود افراد متفرقه به دامداری به ویژه چوبداران جلوگیری کرد.

وی دیگر راه مؤثر در کاهش صدمات ناشی از بیماری لمپی‌اسکین را ضدعفونی کلیه خودروها و تجهیزات ورودی به دامداری دانسته و خاطرنشان کرد: نصب توری بر روی درب و پنجره دامداری و استفاده از سموم ضد انگل برای دفع حشرات خونخوار و همچنین خودداری از تردد در سطح میادین دام و کشتارگاه‌ها بهترین راه‌های پیشگیری از انتقال بیماری به دام‌های سالم است.

رئیس اداره مبارزه با بیماری های دام اداره كل دامپزشكي کردستان در پایان ضمن درخواست از دامداران مبنی بر همکاری با اکیپ‌های عملیاتی سازمان دامپزشکی، یادآور شد: دامداران سطح استان در صورت مشاهده هرگونه بروز تلفات و علائم غیرعادی با استفاده از شماره تماس 1512 می توانند در اسرع وقت دامپزشکی شهرستان محل زندگی خود را مطلع سازند.

کدخبرنگار: 68015

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha