• پنجشنبه / ۳ تیر ۱۳۸۹ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: khouzestan-1478
  • خبرنگار : 50544

يك هنرمند صنايع دستی: "معرق كاشی" رشته‌ای ناشناخته است

يك هنرمند صنايع دستی:
"معرق كاشی" رشته‌ای ناشناخته است

 يك هنرمند صنايع دستي معرق كاشي حمايت صنايع دستي از صنعتگران را در حد معمول دانست و معرق كاشي را رشته‌اي ناشناخته معرفي كرد.

 

آزاده رضوي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خوزستان بيان كرد: "معرق كاشي" از جمله رشته‌هاي صنايع دستي مي‌باشد كه در نقاط ديگر به "نقاشي كاشي" شهرت دارد. در حقيقت، اين رشته كار با ضايعات و خرده‌هاي كاشي است.

 

وي افزود: به دليل وجود محدوديت و معذوراتي در تهيه كاشي‌هاي رنگي و در واقع كم ياب بودن آن‌ها ما مجبور هستيم خودمان كاشي را به سختي تهيه و شكل مورد نظر را به آن بدهم. مواد اوليه معرق كاشي شامل كاشي، چوب سفال، بندكشي، سيمان سفيد، پودر سنگ و پودر رنگي است.

 

او خاطرنشان كرد: اولين مرحله در كار معرق كاشي، پس از انتخاب سطح، پياده كردن طرح بر آن است. سپس كاشي‌ها را خرد و به شكل مورد نظر، بسته به طرح دلخواه، درمي‌آوريم.  ساخت اين تابلوها بسته به طرح آن‌ها 2 تا سه هفته به طول مي‌انجامد. هم چنين رنگ‌هايي كه در طرح ديده مي‌شوند در حقيقت رنگ طبيعي كاشي‌ها هستند.

 

رضوي ادامه داد: حمايت صنايع دستي از ما در حد معمول است. برپايي نمايشگاه‌هاي صنايع دستي در واقع نوعي حمايت و تبليغ براي صنعتگران به شمار مي‌رود. خيلي‌ها در همين نمايشگاه‌ها با رشته و كار معرق كاشي آشنا مي‌شوند. در كل رشته معرق كاشی خيلي شناخته شده‌ نيست و كسي كه تازه و براي اولين بار مي‌خواهد وارد اين رشته شود آن را رشته‌اي كم هزينه‌ نسبت به ساير رشته‌ها تصور مي‌كند در صورتي كه اين طور نيست.

 

وي توضيح داد: قيمت تابلوهاي معرق كاشي نسبت به كاري كه صنعتگر روي آن‌ها انجام مي‌دهد مناسب است. در حال حاضر بسياري از كاشي‌كاران در سطح شهر اهواز مشغول فعاليت هستند. هم چنين خيلي از شهرها در زيباسازي نماي شهر خود از كاشي‌كاري استفاده مي‌كنند. هدف اصلي كه من در اين رشته دنبال مي‌كنم قوي‌تر ساختن كار خود در آن است.

 

اين هنرمند صنايع دستي تصريح كرد: لازم است صنايع دستي حمايت‌هايي از صنعتگران داشته باشد زيرا من به عنوان يك صنعتگر به تنهايي قادر به توسعه و پيشرفت در اين رشته نيستم. در صورتي كه تسهيلاتي به صنعتگران اختصاص داده شود خيلي بهتر است. هم چنين بازارچه صنايع‌دستي اهواز، كه به عنوان مركز فعاليت صنعتگران صنايع دستي در شهر به شمار مي‌رود، نيازمند معرفي و تبليغ بيش‌تر به منظور معرفي به مردم است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha