دکتر ناصر عسکریفرد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بروسلوز (تب مالت) که به بیماری «هزار چهره» مشهور است، یکی از بیماریهای عفونی است که گروه زیادی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میکند.
وی افزود: این بیماری به خاطر سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیم شدن و نازایی در نهایت منجر به از دست رفتن ارزش اقتصادی دامهای مبتلا میشود. در واقع انتقال بیماری از دام به انسان در طول سالهای گذشته اهمیت دوچندان پیدا کرده و در حال حاضر نه تنها از نظر بهداشت و سلامت، بلکه از نظر اقتصادی نیز جایگاه خاصی دارد.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: تماس مستقیم با دام آلوده یا بافتهای دام آلوده مانند خون، ترشحات رحمی و جنین سقط شده، مصرف شیر و فرآوردههای شیری آلوده، مصرف شیرخام و فرآوردههای لبنی آلوده به ویژه پنیر تازه، کره، خامه و سرشیر، سرنگ آلوده حیوانی و استنشاق هوای آغل و اصطبل آلوده از راههای سرایت بیماری تب مالت است.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید از مصرف مواد لبنی مشکوک و غیر پاستوریزه به صورت جدی خودداری شود و در صورت نداشتن دسترسی به فرآوردههای لبنی پاستوریزه، جوشاندن شیر به مدت ۱۵ دقیقه بهترین شیوه از بین بردن عوامل بیماریزا در آن است.
عسکریفرد توصیه کرد: هنگام ورود به آغل و اصطبل به طور حتم از ماسک تنفسی استفاده شود و محل نگهداری حیوانات در فاصله مناسبی از محل زندگی انسان باشد. دامپزشکان، دامداران، کارکنان کشتارگاهها و هر فرد دیگری که به نوعی با دامها در ارتباط هستند، از دستکش، کلاه، ماسک، عینک و روپوش مناسب استفاده کنند.
وی بیان کرد: در قالب طرح واکسیناسیون رایگان علیه بیماری بروسلوز از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۸۹۰ هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری بروسلوز در ۳۵۰۰ واحد اپیدمیولوژیک دامی استان خوزستان تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفتهاند.
انتهای پیام
نظرات