• چهارشنبه / ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۶:۰۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404011305878
  • منبع : نمایندگی خوزستان

شناسایی به موقع اوتیسم، کلید بهبود کیفیت زندگی مبتلایان و خانواده‌ها

شناسایی به موقع اوتیسم، کلید بهبود کیفیت زندگی مبتلایان و خانواده‌ها

ایسنا/خوزستان مدیرکل بهزیستی استان خوزستان با اشاره به شعار امسال سازمان بهزیستی برای روز جهانی اوتیسم با عنوان «حمایت از خانواده‌های افراد با اختلال اوتیسم، وظیفه‌ای همگانی است» بر ضرورت تشخیص و مداخله زودهنگام این اختلال تاکید کرد.

مهران کریمیان با اشاره به اینکه دوم آوریل روز جهانی آگاه‌سازی اوتیسم است، اظهار کرد: اختلال طیف اوتیسم یکی از اختلالات عصبی - رشدی شایع است. این اختلال بر تعامل اجتماعی، ارتباطات و رفتارهای فرد تأثیر گذاشته و ممکن است از سنین اولیه زندگی آشکار شود.

به گزارش ایسنا به نقل از اداره‌کل بهزیستی خوزستان، وی بر اهمیت تشخیص زودهنگام این اختلال تاکید کرد و گفت: تشخیص اوتیسم در سنین پایین، مداخلات بهنگام را تسهیل کرده است و تأثیر بسزایی در بهبود کیفیت زندگی افراد دارای اوتیسم و خانواده‌های آنان دارد.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: شیوع این اختلال در سراسر جهان تقریبا یک درصد است و علت آن همچنان ناشناخته باقی مانده است، اما عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز آن مؤثرند.

وی با اشاره به مشکلاتی که خانواده‌های دارای فرزند با اختلال طیف اوتیسم با آن مواجه هستند، بیان کرد: والدین این کودکان با چالش‌های متعددی از جمله استرس بالا، مشکلات مالی ناشی از هزینه‌های آموزشی و توانبخشی، و دشواری‌های اجتماعی روبه‌رو هستند. بنابراین حمایت همه‌جانبه از این خانواده‌ها ضروری است.

کریمیان با اشاره به اقدامات بهزیستی استان خوزستان در زمینه حمایت از افراد دارای اختلال طیف اوتیسم گفت: بهزیستی استان خوزستان با ۱۳ مرکز تخصصی روزانه توانبخشی به ۵۳۰ کودک و ۱۱ پایگاه غربالگری، خدمات متعددی از جمله ارزیابی، تشخیص، توانبخشی و آموزش خانواده‌ها را ارائه می‌دهد.

وی افزود: تاکنون به یک هزار و ۸۹۱ بیمار مبتلا مستمری ماهانه پرداخت شده است و  ۲۶۵ بیمار دارای اوتیسم شدید هم از حق پرستاری بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: سامانه ملی غربالگری اوتیسم به آدرس autism.behzisti.net نیز در راستای تسهیل فرآیند تشخیص و ارجاع به مراکز تخصصی راه‌اندازی شده و سال گذشته از طریق  این سامانه  ۳۲۰ مورد غربالگری انجام شده است که از این تعداد، ۲۵۱ کودک مبتلا شناسایی شده‌اند.

وی با اشاره به راه‌اندازی نخستین مرکز اقامت موقت برای کاهش فشار بر خانواده‌ها در سال ۱۴۰۴ گفت: ۴۴ مرکز حرفه‌آموزی و چهار کارگاه تولیدی نیز در استان خوزستان در حال ارائه خدمات اشتغال‌زایی به افراد دارای اختلال اوتیسم هستند.

کریمیان گفت: روز جهانی آگاه‌سازی اوتیسم فرصتی است برای افزایش شناخت عمومی و ارتقای سطح آگاهی جامعه نسبت به این اختلال عصبی - رشدی که بر زندگی هزاران کودک و خانواده در سراسر جهان تاثیر می‌گذارد.

وی تصریح کرد: در سال جاری، سازمان بهزیستی با شعار «حمایت از خانواده‌های افراد با اختلال اوتیسم، وظیفه همگانی» تاکید دارد که خانواده‌ها به‌عنوان اصلی‌ترین محور حمایت از کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم، نیازمند همراهی، آموزش و پشتیبانی همه‌جانبه از سوی جامعه، نهادهای دولتی و بخش‌های غیردولتی هستند.

مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت: از تمامی مسئولان، متخصصان، فعالان اجتماعی و خیرین دعوت می‌کنیم با همدلی و همکاری، زمینه‌های بهتری را برای حضور و مشارکت موثر این کودکان در جامعه فراهم آورند و امیدواریم با تلاش‌های مستمر و برنامه‌ریزی‌های اصولی بتوانیم دنیایی شایسته‌تر برای کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم و خانواده‌هایشان بسازیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha