• چهارشنبه / ۱۹ آبان ۱۳۸۹ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: kermanshah-6591

/گذری بر بناهای مذهبی کرمانشاه/44

مسجد جامع شافعی کرمانشاه

مسجد جامع شافعی کرمانشاه

بناهای مذهبی در هر کشوری از جایگاه ویژه ای نزد مردم برخوردارند که ایران اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و دارای هزاران بنای مذهبی با ارزش است و استان کرمانشاه نیز به واسطه عوامل بسیاری از قدیم الایام بناهای مذهبی بسیاری را داشته و این بناها نیز مورد تکریم و احترام مردم این دیار نیز قرار گرفته است.

 

علیرضا مرادی بیستونی معاون فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، در خصوص مسجد جامع شافعی کرمانشاه، گفت: مسجد شافعی ها یا شافعیان واقع در حاشیه میدان آیت اله طالقانی، علاف خانه و محله های برادران اهل سنت یکی از مکان های مذهبی شهر کرمانشاه است که از دیرباز مورد توجه برادران اهل تسنن قرار گرفته است.

 

وی ادامه داد: این مسجد از سال 1326 هجری شمسی تاکنون محل اقامه ی نماز عبادی سیاسی جمعه اهل تسنن کرمانشاه می باشد.

 

مرادی بیستونی اظهار داشت: در سال 1325 مکان مسجد شافعیان در محلی که پیش تر زائر سرا بود  توسط تعدادی از مردمان خیر و مومن به سرپرستی مرحوم حاج ملاسید حسین مسعودی خریداری و احداث ساختمان مسجد را می توان مرهون میاعدت های مادی و معنوی خیرینی چون خلیفه محمد صالح محمدی، حاج خلیفه سید علی نقشبندی، حاج جعفر شریفی، حاج احمد مدللی، میرزا حبیب بلندی، حاج علی محمد شیانی و جمع دیگری از مردم مسلمان کرمانشاه که در تامین هزینه های ساختمان مسجد در مدت زمان یک سال از هیچ کوششی دریغ نکرده و بعد از سپری شدن مدت زمان یکسال موفق به احداث مسجد جامع شافعیان در سال 1326 شمسی گردیدند.

 

مدیر موزه های استان کرمانشاه، گفت: ساختمان مسجد شافعی ها از آن زمان تا کنون محل اقامه نماز و برپایی مراسم مختلف می باشد.

 

معاون فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، گفت: این مسجد باشکوه از آن زمان تاکنون همواره در حال توسعه و زیباسازی بوده است که در حال حاضر مسجد شافعی ها با گلدسته های زیبا و بلندش بر رونق شهر کرمانشاه افزوده است.

 

مرادی بیستونی در خصوص وضعیت معماری داخلی این مسجد، گفت: در احداث این بنا از معماری بسیار زیبا و اصیل اسلامی استفاده شده است که دارای روح خاصی معنوی می باشد.

 

گفتنی است؛ سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، در نظر دارد که در گزارش های بعدی خود با انجام گفت و گو با این مقام مسئول در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به معرفی دیگر بناهای مذهبی استان به صورت گزارش های مجزا بپردازد.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha