گیاه تره کوهی یا سیر وحشی که یکی از گیاهان خوراکی خودروی استان می باشد از خانواده لاله یا پیاز (Alliaceae) است.
دکتر سید محمد معصومی عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، در خصوص گیاه سیروحشی، اظهار داشت: گیاه تره کوهی یا سیر وحشی با نام علمی Allium ampeloprasum و با نام محلی طلم یا سیرموکه یکی از گیاهان خوراکی خودرویی است که متعلق به خانواده لاله (Lilaceae) می باشد.
وی در رابطه با ویژگی های ریخت شناسی این گیاه، گفت: گیاه سیر وحشی گیاهی پایا و دارای پیاز تقریبا بزرگ (سه سانتیمتر) پوشیده از پوشش غشایی و کاغذین است و غالبا دارای پیازچه های زردرنگ می باشد.
دکتر معصومی افزود: تیرک گل(ساقه یا هامپ) استوانه ای بوده و به حالت ایستاده و به ارتفاع50 تا 100 سانتیمتر و تقریبا تا میانه برگدار، طویل تر از برگ می باشد برگ تحت ناودانی و کاملا خطی می باشد. گل این گیاه مجتمع در چترهای کروی، پرگل، بادمگلهای بلندتر از گل، دارای گلهای کوچک و به رنگ بنفش یا ارغوانی می باشد.
این استاد گیاه شناسی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: سیر وحشی دارای جام زنگی شکل و دارای تقسیمات تخم مغری و پهن دراز است که در انتها کنه و در سطح پشتی تقریبا صاف می باشد. کاسبرگهای این گیاه بنفش تند یا ارغوانی پهن رنگ پرده و بی رنگ است.
دکتر معصومی در خصوص پراکندگی تره کوهی در ایران و استان کرمانشاه، افزود: این گیاه در شهرستانهای همدان، شیراز، سنندج، کامیاران، بین قم و اراک وجود دارد که در استان کرمانشاه در شهرهای کرند غرب، اسلام آباد غرب، ماهیدشت و رحمت آباد پاوه می توان این گیاه را یافت.
وی در رابطه با طریقه مصرف گیاه سیروحشی، گفت: از برگ و ساقه های جوان گیاه سیر وحشی می توان به عنوان چاشنی همراه غذا استفاده کرد.
نظرات