کارشناس مسؤول بیماری سالک استان اصفهان گفت: تعداد مراکز تشخیص و درمان بیماری سالک از 4مرکز در 6شهرستان آلوده به 22مرکز فعال افزایش پیدا کرده است.
جواد رمضانپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در اردستان، با بیان اینکه برنامه کنترل سالک استان اصفهان از سال 87 به مدت5سال و با هدف کاهش 70درصدی مبتلایان به این بیماری در این مدت پایهریزی شد، اظها کرد: استراژی اول این برنامه بر پایه کنترل مخزن بیماری بر اساس جونده کشی تا شعاع 500متری منازل مسکونی بود.
وی با بیان اینکه مناطق روستایی اصفهان، شهرستان اردستان، نطنز، شاهین شهر و میمه و برخوار جزء مناطق آلوده به بیماری سالک در استان هستند، تصریح کرد: ارتقای آگاهی مردم در جهت استفاده از وسایل حفاظت فردی در کاهش تعداد آمار مبتلایان بسیار موثر است.
کارشناس مسؤول بیماری سالک استان اصفهان با بیان اینکه از سال 88 در مناطق آلوده به بیماری سالک بحث راه اندازی و فعال کردن مراکز تشخیص و درمان بیماری مدنظر قرار گرفت، خاطرنشان کرد: در این راستا تعداد مراکز تشخیص و درمان بیماری سالک از 4مرکز در 6شهرستان آلوده به 22مرکز فعال افزایش پیدا کرده است.
رمضانپور تصریح کرد: در این مراکز 40 کارشناس آزمایشگاهی دوره دیده جهت نمونه گیری و 150 پزشک متخصص کار درمان رایگان را انجام میدهند.
وی بهسازی محیط را در کاهش آمار مبتلایان بسیار ضروری دانست و ادامه داد از سال 87 که برنامه مبارزه با سالک استان شروع شد 80 نقطه آلوده در شهرستانهای هدف شناسایی شد و در این مدت شاهد کاهش 65درصدی آمار مبتلایان به بیماری سالک بودیم.
کارشناس مسؤول بیماری سالک استان اصفهان با اشاره به اینکه در شهرستان اردستان به دلیل شهرک سازیهای جدید در شهر اردستان، وجود باغات فراوان و انباشت چوبهای خشک و نخالههای ساختمانی متاسفانه سال گذشته شاهد افزایش آمار مبتلایان به این بیماری بودیم، بیان کرد: مبارزه با بیماری سالک نیازمند همکاری و همیاری تمام دستگاههای اجرایی است.
رمضانپور اعتبار هزینه شده در بحث سالک استان اصفهان را در مدت 5سال اجرای برنامه، حدود 15میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: هر سال جهت استمرار این برنامه حدود 7میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
کد خبرنگار:13074
نظرات