• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403110805701
  • خبرنگار : 51012

رئیس دانشگاه آزاد اصفهان:

چهارمین کنگره راه نجات؛ آغازی بر توسعه پژوهش و آشنایی نسل جوان با نهج‌البلاغه

چهارمین کنگره راه نجات؛ آغازی بر توسعه پژوهش و آشنایی نسل جوان با نهج‌البلاغه

ایسنا/اصفهان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: راه‌اندازی سامانه هوش مصنوعی برای ترویج معارف نهج‌البلاغه و رونمایی از نسخه بریل این کتاب ارزشمند، بخشی از دستاوردهای چهارمین کنگره راه نجات در اصفهان است.

پیام نجفی، امروز دوشنبه ۸ بهمن در پیش همایش چهارمین کنگره بین‌المللی راه نجات از سری برنامه‌های چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی، هنری امامت و مهدویت که در دانشگاه آزاد اصفهان(واحد خوراسگان) برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه چهارمین کنگره راه نجات قرار داریم که به‌زودی و پس از برگزاری پیش‌کنگره‌ها در سطحی وسیع‌تر برگزار خواهد شد. این کنگره فرصتی است برای ارائه پژوهش‌ها، مقالات و دستاوردهای محققان به زبان‌ها و شیوه‌های مختلف که ضمن چاپ و انتشار، در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.

وی افزود: این جریان پژوهشی که اکنون رونقی چشمگیر یافته است، نویدبخش گامی بلند در حوزه مطالعات و تحقیقات مرتبط با نهج‌البلاغه است. در سال گذشته نیز در اجلاس اصفهان که به میزبانی شهرداری برگزار شد، شاهد حضور حدود ۲۲۰۰ نفر از علاقه‌مندان و پژوهشگران بودیم.

رئیس دانشگاه آزاد اصفهان ادامه داد: این کنگره با برگزاری برنامه‌هایی فاخر و ارائه مقالات و دستاوردهای برجسته، نقطه عطفی در حوزه پژوهش‌های اسلامی بود، همچنین حضور مهمانانی از خارج از کشور، از جمله رؤسای دانشگاه‌های کشورهای اسلامی، روابط بین‌المللی این حوزه را گسترش داد و زمینه‌ساز تعاملات علمی بیشتری شد. فعالیت‌های آموزشی و ترویجی نیز به‌خوبی در دستور کار قرار گرفته است. از جمله، موسسات و مراکز تحقیقات مرتبط با نهج‌البلاغه اقدام به برگزاری برنامه‌هایی ویژه برای دانشجویان و دانش‌آموزان کرده‌اند.

نجفی با بیان اینکه این تلاش‌ها نیازمند حمایت و همکاری اساتید و صاحب‌نظران است تا آشنایی نسل جوان با نهج‌البلاغه بیش از پیش فراهم شود، گفت: باید تلاش کنیم تا نسل جوان، به‌ویژه دانشجویان، با این کتاب گرانقدر از طریق روش‌های خلاقانه و جذاب آشنا شوند. هم‌اکنون حدود سه هزار دانشجو این فرصت را داشته‌اند که در مدرسه محل استقرار موسسه و مرکز تحقیقات، کلاس‌های آموزشی مرتبط با نهج‌البلاغه را تجربه کنند و از محضر محققان این حوزه بهره‌مند شوند. این روند باید به‌صورت گسترده‌تری ادامه پیدا کند و به شیوه‌های نوین و فراگیرتر گسترش یابد.

وی بیان کرد: یکی از اقدامات نوآورانه در این زمینه، راه‌اندازی سامانه‌ای در حوزه هوش مصنوعی مرتبط با نهج‌البلاغه است. این سامانه، که حاصل تلاش‌های همکاران حوزه بین‌الملل است، به‌منظور استفاده از ظرفیت‌های فناوری‌های نوین طراحی شده است و می‌تواند بستری ارزشمند برای بهره‌برداری از محتوای علمی، مقالات و پژوهش‌های مرتبط فراهم کند. امروز نیز شاهد اتفاقی ارزشمند خواهیم بود؛ دکتر نیکزاد رونمایی از خط بریل نهج‌البلاغه را برعهده دارند.

نجفی افزود: این اقدام گامی مهم در راستای دسترسی‌پذیری بیشتر به محتوای این کتاب ارزشمند است. خوش به حال آن‌هایی که در این مسیر گام برمی‌دارند و این‌گونه در گسترش معارف علوی نقش‌آفرینی می‌کنند. راه طولانی پیش رو، اما سرشار از فرصت‌های بکر است. باید با تلاش و نوآوری، گام‌های بیشتری برای بهره‌مندی جامعه، مدیریت، حکمرانی، دانشگاه‌ها و زندگی روزمره از معارف نهج‌البلاغه برداشته شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha