• یکشنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-143808

آداب و رسوم ازدواج در کشورهای مختلف

آداب و رسوم ازدواج در کشورهای مختلف
ازدواج به معنای هم پیمان شدن دو نفر با یکدیگر است. سنت‌های عروسی و آداب و رسوم بین فرهنگ‌ها، قوم‌های مختلف، ادیان، کشورها و طبقات اجتماعی بسیار متفاوت است. بیشتر مراسم عروسی با آشنایی عروس، داماد، خانواده و یک هدیه (حلقه‌ها، نمادها، گل و هدایای نقدی) آغاز می‌شود. در مراسم ازدواج، لباس‌ عروس اغلب متفاوت از لباس حاضران در مراسم بوده و موسیقی، شعر، نماز و یا خواندن آیاتی از کتاب مقدس و یا کتاب‌های ادبی نیز قسمتی از این مراسم است.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، در بسیاری از فرهنگ‌ها به‌خصوص سنت‌های غربی لباس عروس سفید است و این رنگ سفید از زمان ملکه ویکتوریا رایج شده است.

حلقه عروسی نیز بخشی از مراسم عروسی است، اما منشا این سنت نامشخص و برخی معتقدند که ریشه باستانی دارد.

در ذیل به برخی از سنت‌های عروسی در کشورهای مختلف اشاره شده است.

هند

بسیاری از مسلمانان، جشن عروسی خود را ساده برگزار می‌کنند و در برخی مکان‌ها این جشن طی چند روز  برگزار می‌شود. عروس و داماد در مراسم عروسی با اجازه والدین، یکدیگر را ملاقات می‌کنند. فردی که مسئول ازدواج عروس و داماد است، نزد عروس و داماد رفته و از آنها برای ازدواج سوال و سپس آنان را عقد می‌کند و شاهدان نیز قرارداد ازدواج را امضا می‌کنند. هنگامی که قرارداد امضا می‌شود این پیمان اعلام می‌شود. طی مراسم، عروس لباس قرمز با قلاب‌دوزی طلایی و داماد نیز شروانی با عمامه بر تن دارد.

آلمان

سنت‌های عروسی در آلمان از هنگام تولد آغاز می‌شود، یعنی هنگامی که دختری در آلمان متولد می‌شود همزمان با تولد وی چند درخت کاشته می‌شود. این درختان در زمان عروسی فروخته می‌شوند و از پول به دست آمده جهیزیه تهیه می‌شود. دوستان و خانواده زوجین نیز روزنامه عروسی تهیه می‌کنند که پر از عکس‌ها، نوشته‌ها و داستان‌های مربوط به زوجین است. درآمد حاصل از روزنامه  که در عروسی فروخته می‌شود  برای خرج ماه عسل استفاده می‌شود. مراسم ازدواج در واقع سه بخش است؛ روز اول مراسم معمول است و شب بعد، مراسم عروسی با حضور دوستان و همسایگان برگزار می‌شود. در این مراسم همسایگان و دوستان ظروف قدیمی را شکسته و معتقدند این کار خوش یمن است. روز سوم نیز برگزاری مراسم مذهبی است. در این مراسم دختر بچه‌ای با نام دخترگل در جلوی عروس و داماد حرکت کرده و گلبرگ‌ها را بر روی زمین می‌ریزد و برای عروس و داماد آرزوی خوشبختی می‌کند.
 
افریقا

در افریقا داماد در مقابل افراد روستا فنجانی از نوشیدنی برای پدر عروس می‌آورد و اگر هر دو نفر نوشیدنی را بنوشند به معنای برگزاری عروسی است.

ولز

مراسم عروسی در سال 1815 در ولز بسیار ساده و سریع برگزار می‌شد. عروس و داماد به خانه پدری خود رفته و دوستان داماد با اسب به سمت خانه عروس می‌رفتند. دوستان عروس نیز موانعی در مسیر خانه عروس قرار داده و اگر دوستان داماد موفق می‌شدند از آنها عبور کنند ترانه‌ای خوانده و عروس را همراه خود می‌بردند. در برخی مکان‌ها نیز داماد یک قاشق چوبی را حکاکی کرده و آن را به زنی که دوستش دارد می‌دهد. اگر زن از آن استفاده کرد به معنای پذیرش تقاضای وی است. عروس‌ها اغلب توسط فامیل آنان قبل از مراسم عروسی ربوده شده و اگر  داماد و خانواده‌اش وی را بیابند با یکدیگر ازدواج می‌کنند. در دسته گل عروس نماد عشق قرار می‌دهند. سپس این گیاه به ساقدوش عروس داده می‌شود و طبق سنت ولز، وی از این گیاه نگهداری کرده و اگر شکوفه دهد وی به زودی ازدواج خواهد کرد.

چین

در مراسم سنتی در چین یک فرد، واسطه ازدواج و مسئول گفت‌وگو بین والدین زوج‌ها می‌شود و داماد برای خانواده عروس هدیه می‌فرستد. خانواده عروس و داماد جلساتی برگزار می‌کنند و در این جلسه‌ها در مورد تاریخ و ساعت عروسی گفت‌وگو می‌شود. همچنین با افراد متخصص در مورد خوش یمن بودن ساعت عروسی مشاوره می‌کنند. در مراسم عروسی، عروس را بر روی صندلی مخصوص نشانده و به منزل داماد می برند. در مراسم‌های عروسی کنونی در چین نیز زمان و ساعت خوش‌یمنی همچنان حائز اهمیت است. 

 روسیه

در گذشته در منطقه شمال شرقی روسیه اگر یک مرد می‌خواست با زنی ازدواج کند خود را برده پدر و مادر همسرش می‌کرد. اگر والدینش راضی بودند اجازه می‌دادند و مرد با زن ازدواج می‌کرد. در روز مراسم، زنان روستا داماد را در تور ماهیگیری می‌اندازند. در حال حاضر مراسم ازدواج در روسیه مذهبی و رسمی است و این مراسم به صورت قانونی برگزار می‌شود. بعد از ثبت نام برای مراسم، عروس و داماد باید به مدت یک ماه تا زمان تایید درخواست خود صبر کنند. در مراسم مذهبی، عروس و داماد اورتدکس بر روی فرش خاصی قرار می‌گیرند و با یکدیگر هم پیمان می‌شوند، البته قبل از انجام مراسم، زوج‌ها بر روی این فرش تا جایگاه مراسم حرکت می‌کنند.  روس‌ها روش‌های متعددی برای آزمایش سرپرست خانوار دارند به طور مثال هر کس بزرگ‌ترین گاز را از نان مخصوص بکند او سرپرست خانواده است.

 ایالات متحده آمریکا

مراسم عروسی در ایالات متحده آمریکا به عروسی سفید معروف است، چون لباس عروس و حتی تزئینات مراسم عروسی سفید رنگ است. قبل از مراسم عروسی، میزبان به طور معمول یک تا دو ماه قبل از عروسی برای مهمانان دعوتنامه می‌فرستد. این دعوتنامه توسط میزبان به طور حضوری به مهمان داده می‌شود و دعوت حضوری بیانگر احترام میزبان برای حضور مهمان در مراسم است. در حال حاضر این دعوتنامه‌ها چاپی شده ولی در گذشته به صورت حکاکی بوده است. البته دریافت دعوتنامه هیچ تعهدی برای حضور در مراسم تحمیل نمی‌کند و هیچ فردی ملزم به هدیه دادن نیست، اما تقریبا تمام مهمانان دعوت شده که در مراسم عروسی شرکت می‌کنند، هدیه‌ای به عروس و داماد پیشکش می‌کنند. این هدایا معمولا قبل از روز عروسی به خانه عروس یا میزبان ارسال می‌شوند. مراسم عروسی ممکن است در هر مکانی برگزار شود، اما اغلب در یک کلیسا، دادگاه و یا در فضای باز انجام می‌شود. این مراسم معمولا زمان زیادی طول نمی‌کشد و بر اساس اعتقادات مذهبی و سنتی متفاوت است. معمولا لباس عروس‌ در این کشور، سفید، نقره ای و یا لباس‌های رنگی شاد است. پرتاب برنج نپخته بر روی عروس و داماد در زمان پایان مراسم ازدواج به منظور خوش‌یمنی و باروری زندگی آنان است. مراسم نمادین برش کیک عروسی نیز توسط عروس و داماد اجرا می‌شود. بعد از مراسم برش کیک عروسی و در پایان مجلس عروس دسته گل خود را پرتاب کرده و برخی افراد معتقدند اگر دسته گل به دست دختران برسد آن دختر نیز به‌زودی ازدواج خواهد کرد. در بسیاری از مراسم عروسی هدیه به عروس و داماد اختیاری است ولی در برخی موارد عروس و داماد پیش از مراسم در یکی از فروشگاه‌ها برای خرید لوازم منزل خود که شامل ظروف و دیگر لوازم ضروری است ثبت نام می‌کنند و لوازم مورد نیاز آنان ثبت می‌شود و در صورت رضایت عروس و داماد، لیست آن به مهمانان داده می‌شود که در صورت تمایل، لوازم مورد نیاز را برای عروس و داماد به عنوان هدیه تهیه می‌کنند. در برخی موارد نیز هدیه نقدی برای کمک به سفر ماه عسل، خرید خانه و یا هزینه تحصیل برای عروس و داماد داده می‌شود.

 ژاپن   

در ژاپن شرایط خاصی برای ازدواج وجود دارد و حداقل مرد باید 18 ساله و زن 16 ساله باشد و ازدواج افراد زیر 20 سال باید با اجازه والدین باشد. ارائه صلاحیت قانونی برای ازدواج ضروری است و این مدارک باید در زمان ازدواج ارائه شود. بسیاری از مراسم عروسی در ژاپن در سالن‌های عروسی، زیارتگاه‌ها و کلیساها برگزار می‌شود. در واقع ازدواج سنتی در ژاپن در کلیسا برگزار می‌شود و این مراسم بسیار ارزان‌تر از برگزاری آن در سالن‌ها و مراکز مدرن امروزی است. مراسم عروسی امروزی مانند مراسم عروسی در کشورهای غربی است. در مراسم سنتی، عروس سر تا پا لباس سفید برتن می‌کند و لباس رسمی ژاپن یعنی کیمونو بر تن و طی مراسم کلاه مخصوص بر سر می‌گذارد و در این مراسم در برابر مادرشوهر خود تعظیم کرده و خود را زنی مطیع نشان می دهد و پس از آن با همسر خود نوشیدنی مخصوص این مراسم را می‌نوشند و بعد از اولین جرعه آنان زن و شوهر اعلام می‌شوند. البته این مراسم طی سال‌های متمادی دستخوش تغییرات زیادی شده، به طور مثال کیمونو عروس از رنگ سفید به قرمز تبدیل شده و در حال حاضر نیز به سبک غربی در آمده است.

جامائیکا

مراسم عروسی در جامائیکا در واقع مراسمی عمومی است و اغلب کل منطقه  برای کمک به این مراسم شرکت می‌کنند. در واقع همه افرادی که در روستا زندگی می‌کنند در خیابان برای دیدن عروس جمع می‌شوند. در این مراسم عروس لباس سفید و داماد لباس گلدار بر تن دارد. برای این مراسم چند کیک آماده می‌کنند و زنان متاهل با پوشیدن لباس‌های سفید با شیرینی از مهمانان پذیرایی می‌کنند. مراسم در منزل داماد برگزار می‌شود و جایگاه مراسم نیز با گل و شاخه‌های نارگیل تزئین می‌شود. در این مراسم رقص محلی نیز اجرا می‌شود.

چک

قبل از عروسی، دوستان عروس بر اساس سنت خود درختی در حیاط منزل می‌کارند و آن را با روبان و پوست‌های تخم مرغ رنگی تزئین می‌کنند. بر اساس سنت، زندگی عروس به بلندی طول عمر درخت خواهد بود. عروس نیز غذاهایی که نماد باروری است را تهیه می‌کند که شامل گندم و ارزن مخلوط شده با خاکستر است.

 کوبا

مراسم عروسی در کوبا به دلیل محدودیت‌های حکومتی نماد مذهبی ندارد به همین دلیل اعضای خانواده و مهمانان در مکانی جمع شده و مراسم موسیقی و رقص محلی برگزار می‌کنند. در این مراسم هرچه لباس عروس عجیب و غریب‌تر باشد بهتر است. این لباس اغلب از جنس ابریشم یا ساتن بوده و دامن بلند دارد. در این مراسم در زمان رقص عروس و داماد، مهمانان به آنان هدیه مالی برای خرج ماه عسل می‌دهند.

 نروژ

در نروژ عروس به طور سنتی لباس سفید یا نقره بر تن کرده و تاج نقره‌ای و یا طلایی بر سر می‌گذارد. تاج عروس اشکالی مانند قاشق آویزان دارد و با حرکت وی این اشکال با یکدیگر برخورد کرده و صدایی ایجاد می‌کند که با توجه به افسانه‌های نروژی صدای تولید شده از این اشیا عروس را از شر ارواح بد حفظ خواهد کرد. داماد نیز کت و شلوار پشمی دست دوز به نام بونداس می پوشد. کیک عروسی در نروژ نان است که با مخلوطی از پنیر، کرم و شربت تهیه می‌شود.

 مالزی

در مالزی داماد برای عروس آینده هدایایی مانند سینی غذای تزئین شده با اسکناس می‌فرستد. این مراسم عروسی نشات گرفته از سنت‌های هندو است و عروس و داماد با لباس سفید تزئین شده با گل‌های ابریشم بافت نشسته و به یکدیگر برنج زرد داده و دست‌های خود را با حنا نقاشی می‌کنند. در مراسم، هر مهمان یک تخم مرغ آب پز تزئین شده به نشانه باروری به عروس و داماد هدیه می‌دهد.

منابع:
southernliving.com
styleblueprint.com/everyday/wedding-traditions
heamericanwedding.com
businessinsider.com
livescience.com

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha