• جمعه / ۷ دی ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-141752

عبدالله کوثری: طبقه متوسط جامعه ایران فرهنگ‌گریز هستند

عبدالله کوثری:
طبقه متوسط جامعه ایران فرهنگ‌گریز هستند
عبدالله کوثری گفت: متاسفانه طبقه متوسط امروز جامعه ما نه تنها کتاب‌خوان نیستند بلکه به تمام معنا فرهنگ‌گریز است.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، این نویسنده و مترجم در آیین گشایش کتابفروشی «نشر چشمه دلشدگان» در مشهد اظهار کرد: در سخنرانی که در آیین گشایش کتاب فروشی پردیس کتاب داشتم بیان کردم که شمعی در مشهد روشن شده و افتتاح این کافه کتاب جدید نیز شمع دیگری است که در این شهر فروزان شده است.

وی افزود: یکی از بلاهای جامعه امروز بی‌توجهی نسبت به کتاب است. در گذشته کتاب در دسترس افراد نبوده، اما در  دوره جدید با وجود سهولت در دسترسی و چاپ کتاب بازهم ما جماعت بی‌کتابی هستیم.

کوثری ادامه داد: اکثریت جامعه ما را جوان‌ها تشکیل داده‌اند و بسیار زننده است که با وجود این همه دانشگاه، جوانان ما کتابخوان نیسنند. درواقع تیراژ کتاب‌ها نمایانگرعدم‌اقبال افراد برای کتاب‌خوانی است. برخی اعتقاد دارند این عدم توجه به کتاب‌خوانی به‌دلیل نبود تنوع کتاب در بازار ایران است حال آنکه بازار کتاب ایران در حد خود همه نوع کتاب دارد. کتاب‌هایی در حوزه‌های گوناگون تاریخ، جغرافیا، رمان و...پس مساله ما کتاب نخواندن و عدم اقبال به کتاب است.

این نویسنده و مترجم با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های طبقه متوسط در هر جامعه‌ای فرهنگی بودن است، خاطرنشان کرد: در کشورهای اروپایی این طبقه بورژوا بود که هنر اروپا، فلسفه، نقاشی و ... زنده نگه داشت. درواقع این بورژوازی متوسط، سازنده فرهنگ غرب بوده است. 

وی تصریح کرد: متاسفانه طبقه متوسط امروز جامعه ما نه تنها کتاب‌خوان نیستند بلکه به تمام معنا فرهنگ‌گریز است. در این شرایط راه‌اندازی کتابفروشی‌هایی با زیربنای بسیار نیاز به شجاعت دارد، درواقع اگر متولیان این کتا‌ب‌فروشی‌ها هر کار دیگری انجام دهند درآمد بیشتری خواهند داشت. کتاب‌فروشی و فعالیت در حوزه کتاب در این مملکت به آن رونقی که بایست، نخواهد رسید و دلیل آن وجود سانسور است که همه چیز را از بین می‌برد. هرچند باید بپذیریم که سانسور تنها دلیل بی‌توجهی به کتاب نیست، بلکه ما خودمان مشکل داریم.

این نویسنده بیان کرد: مشهد شهر بزرگی است و بیش از این برای کتاب و مراکز فرهنگی ظرفیت دارد. راه‌اندازی برخی از این مراکز فرهنگی، کار بخش خصوصی نیست، هر چند که فعالیت بخش خصوصی در این زمینه بسیار ارزشمند است درواقع نیاز است که بخش خصوصی توان و شجاعت لازم را برای ورود به این این عرصه داسته باشد، اما زمانی که توان لازم را ندارد شهرداری‌ها باید این کار را انجام دهند.

کوثری با اشاره به این موضوع که مشهد شهری فاقد نشاط است، گفت: مشهد دارای یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های کشور است و دانشجویان بسیاری در این شهر تحصیل می‌کنند، اما با این همه شهر بی‌نشاطی است. برای نمونه نشاطی که در شیراز وجود دارد در مشهد نیست. مشهد هم ثروت دارد و هم جوان. باید بدانیم که بخشی از این عدم نشاط مربوط به خود مردم است. اگرچه که مشکلات دیگری نیز در شهر وجود دارد که مردم در آن درخالتی ندارند.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha