معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: خوراکی
های تشکیل دهنده سفره هفت سین شامل سیر، سنجد، سماق، سرکه، سیب، سبزی و سمنو ، هر یک
دارای خواص ارزشمند و ارزش غذایی بسیاری هستند.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، به نقل از روابط عمومی
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، دکتر علی یوسفی افزود: سیب نماد سعادت و سلامت و
دارای طبع گرم و تر و دارای خواص تقویت کننده قلب، معده، سیستم ایمنی، ضد میکروب و ملین است و جهت دفع سموم از بدن نیز مفید است، همچنین بوییدن
و خوردن آن مفرح و نشاط آور و دور کنندة افسردگی است.
وی تصریح کرد : سیر
دارای طبع گرم و خشک و خواص رقیق کننده خون، خشک کننده رطوبت معده و مفاصل،
مدر است و در طب ایرانی به منظور پاکسازی حلق و صورت، سرفه و تنگی نفس و در کاهش درد
مفاصل مفید است . سیر ضد سرطان، کاهنده چربی خون ، ضد میکروب بهبود دهنده متابولیسم قند بوده اما زیاده روی در
مصرف خوراکی سیر برای چشم و ریه ، بواسیر و افراد مبتلا به زخم معده ، رفلاکس مری و
افرادی که داروهای ضد انعقادی مصرف می کنند مضر است.
وی افزود: میوه گیاه سماق طبع سرد و خشک است و دارای خواص ضد
میکروب، تحریک اشتها، پیشگیری از مسمومیت غذایی، قولنج شکمی و کمک کننده به درمان زخمهای دهانی( غرغره محلول آن) است
.
وی خاطرنشان کرد: سنجد نیزدارای طبع سرد و خشک است که برای سرفه های گرم که این روزها بر اثر خوردن شیرینی
ها، خانه تکانی، گردگیری و قرار گرفتن در معرض آلرژن ها زیاده دیده می شود مناسب است.
این مسئول در ادامه با اشاره به خواص سرکه و سمنو بیان کرد:
سرکه نه تنها طعم مطبوعي به غذاها مي دهد بلکه هضم بسياري از مواد از جمله گوشت را
آسان مي کند و بوی آن هوشیار کننده است و خواب آلودگی بهاری را کمتر می کند، سمنو نیز
یک غذای مقوی و مظهر مقاومت و قدرت است و در
جلوگيري از پيري سلولها بسيار مفید می باشد و سلنيم و دیگر ترکیبات موجود در
جوانه گندم در جلوگيري از انواع سرطان و به خصوص فيبر موجود در آن در پيشگيري از بروز
سرطان کولون موثر است.
به گفته وی دیدن سبزه و سنبل برای تقویت قوه باصره و درمان افسردگی
مناسب است وبوییدن گل سنبل که دارای طبع گرم
و خشک است نیز سبب باز شدن گرفتگیهای بینی، نیکویی رنگ رخسار و تقویت قوای بدن میگردد.
نظرات