بسیاری منابع در گردشگری پزشکی و کشورهای مقصد تحت تاثیر بیماری کووید- ۱۹ قرار گرفتهاند، البته تقاضا برای درمان مقرونبهصرفه در سرزمینهای خارجی همچنان باقیمانده است. اگرچه برخی از درمانها و اولویتهای درمانی را نمیتوان به تعویق انداخت و افراد به دنبال درمانهای پزشکی با هزینه کمتری هستند، اما بخش عمدهای از بازار گردشگری پزشکی انتخابی است.
با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای مهم گردشگری پزشکی و کشورهای مقصد تحت تاثیر نامطلوب بیماری کووید- ۱۹ قرار گرفتهاند، اکثر کارشناسان حتی در زمان بازگشایی مرزها و رعایت دستورالعملهای بهداشتی نسبت به آینده بدبین هستند.
آخرین گزارش سفر جهانی پزشکی و گردشگری در مجله IMTJ تخمین میزند که گردشگری پزشکی ۳.۵ میلیارد دلار درآمد برای ایالاتمتحده ایجاد میکند و تاثیر ویروس کووید- ۱۹ به این معنی است که بسیاری از مقاصد پزشکی در سال ۲۰۲۰ فراموش شدند. همچنین سالانه ۳۵۰ هزار گردشگر پزشکی به کره جنوبی میروند که از هر سه نفر گردشگر یک نفر از کشور چین است و همهگیری کنونی بر این میزان تاثیر داشته است.
محققان اظهار کردند: بیماری کووید برای افراد مبتلابه بیماریهای قلبی و ریوی یا سیستمایمنی ضعیف و همچنین نوزادان و افراد مسن خطر بیشتری دارد و بهویژه برای افراد مسن و افرادی که شرایط زمینهای دارند، کشنده است و با توجه به اینکه بسیاری از گردشگران پزشکی در گروههای پرخطر قرار میگیرند بنابراین بیشتر در معرض خطر ابتلا به کووید هستند.
چندین دهه، میلیونها آمریکایی برای مراقبتهای پزشکی به کشورهایی مانند تایلند، برزیل و سنگاپور سفر کردهاند، اما بیماری همهگیر کرونا به گردشگری پزشکی به شدت آسیب وارد کرده است و به دلیل عدم انجام گردشگری پزشکی، بیمارستانها در شیوع ویروس کرونا میلیاردها دلار درآمد گردشگری پزشکی را از دست خواهند داد.
موفقیت بخش پزشکی تایلند در برابر بیماری همهگیر کووید- ۱۹
همهگیری جهانی نه تنها برای هر کشوری چالش، بلکه فرصتی نیز ایجاد کرده و تایلند از این فرصت برای مقابله با این وضعیت بیسابقه استفاده کرده است. این کشور با استفاده از فناوری دیجیتال برای گسترش و بهبود خدمات پزشکی از راه دور، ایجاد فضای کسبوکار با استقبال بیشتر برای هدایت سرمایهگذاری پزشکی و نوآوری و زیرساختهای پیشرفته مراقبتهای بهداشتی خود را به سطح بالاتر رسانده و با محیط جدید سازگار میشود.
واکنش تایلند به بیماری همهگیرکووید- ۱۹ موفق بوده است و تعداد بسیار پایین ابتلا به عفونت و میزان مرگومیر پایین باعث تحسین این عملکرد توسط سازمان بهداشت جهانی، سازمان ملل و کارشناسان در سراسر جهان شده است. شاخص جهانی بهبودی بیماری کووید- ۱۹ در تایلند در مقابله با ویروس، در میان پنج کشور برتر از ۱۸۴ کشور قرار دارد و بر انعطافپذیری زیرساختهای پزشکی تاکید میکند. این موضوع برای افرادی که با بخش پزشکی بهعنوان دومین اقتصاد بزرگ جنوب شرقی آسیا آشنا هستند، تعجبآور نخواهد بود. این شهرت بهعنوان مقصد گردشگری پزشکی پیشرو بر پایهای از امکانات و پرسنل پزشکی در سطح جهانی شهرت یافته است. همهگیری جهانی گردشگری پزشکی را تحت تاثیر قرار داده است، اما مانع ابتکار تایلند در مراقبتهای بهداشتی نشده است. مهمترین عوامل موفقیت تایلند در این زمینه شامل موارد ذیل است:
نوآوری انعطافپذیر و سرمایهگذاری
این کشور در حال تبدیل شدن به مقصدی بسیار مهم برای سرمایهگذاری در فناوری و خدمات پزشکی است. براساس شورای سرمایهگذاری تایلند (BOI) که طی سال جاری طیف وسیعی از اقدامات را برای تسریع در سرمایهگذاری در بخش پزشکی انجام داده، برای سرمایهگذاری در پروژهها با مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار در نیمه اول سال ۲۰۲۰ بیش از ۵۰ درخواست ارسال شده است. این برنامهها هم از طرف سرمایهگذاران جهانی و هم از طریق سرمایهگذاران داخلی، بیشتر برای تولید تجهیزات پزشکی و تجهیزات برای پشتیبانی از پاسخ سریع به بیماری کووید- ۱۹ بوده است.
تایلند گامهای تدریجی برای بازگشایی گردشگری پزشکی برداشته و اجازه داده است از پایان ماه جولای۲۰۲۰، تعداد محدودی از افراد برای درمان به این کشور وارد شوند. دستورالعملهای دقیق برای گردشگران پزشکی و حداکثر سه نفر همراه با بیمار شامل آزمایش منفی بیماری کووید در ۷۲ ساعت قبل از عزیمت، آزمایشهای مکرر در این کشور و قرنطینه ۱۴ روز در بیمارستان و سایر اقدامات برای پیشگیری اعلام شده است.
تحول پزشکی به صورت دیجیتالی
بیمارستان بینالمللی بومرونگراد (Bumrungrad) در بانکوک تایلند در حال پذیرش بیماران خارجی است و در اواخر سال ۲۰۱۹ مشاوره پزشکی از راه دور را آغاز کرد و در ماه مارس ۲۰۲۰ که بیماری همهگیر شیوع یافته بود، کار خود را گسترش داد. این موارد باعث سهولت بیشتر برای دسترسی به مراقبت در بیمارستانها خواهد شد، زیرا افراد آزمایش انجام میدهند، دارو دریافت میکنند و به موارد بسیاری دسترسی دارند.
محققان افزودند: با طراحی بیمار محور این سرویس، استفاده از آن حتی برای افراد مسنی که با فناوری آشنایی ندارند نیز آسان است. بیماران از سراسر آسیا، خاورمیانه و ایالاتمتحده علاوه بر بیماران در تایلند نیز میتوانند از آن استفاده کنند و هدف گسترش خدمات پزشکی از راه دور بعد از بیماری همهگیر است و در آن از آخرین فناوریها و روشهای درمانی نیز استفاده خواهد شد تا بهترین مراقبت را به بیماران در هرکجا ارائه کنند.
از طریق برنامه تلفن همراه بیماران در هر مکانی میتوانند از طریق مشاوره در مورد سرطان، مسائل دستگاه گوارش، ارتوپدی، دندانپزشکی، بهداشت روان، توانبخشی و سایر موارد مختلف با پزشکان متخصص ارتباط برقرار کنند. این پلتفرم بهعنوان کمک پزشکی آنلاین، تبادل آسان اطلاعات بین بیماران و متخصصان مراقبتهای بهداشتی را تسهیل میکند. همچنین امکان دسترسی به داروخانهها، بیمارستانها، خدمات بیمه و سایر خدمات کمک پزشکی را به زبان تایلندی یا انگلیسی فراهم میکند.
بررسی اجمالی گردشگری سلامت، برای مثال در کشور ترکیه، هند، تایلند و مکزیک اطلاعات مهمی از نظر تعداد گردشگران در مورد اهمیت اقتصادی گردشگری پزشکی فراهم میکند.
گردشگری پزشکی یک تلاش اقتصادی در حال رشد در سراسر جهان است که با توجه به توانایی ارائه امکانات و درمان قابل مقایسه با آنچه در کشورهای با درآمد بالا و موسسات پزشکی دارای رتبهبندی برتر در جهان ارائه میشود و میتوان موارد مرتبط با بستری و هزینههای درمان را تا ۹۰ درصد کاهش داد.
درآمد تخمینی از گردشگری پزشکی (از ۵۴۳ میلیون دلار برای جمهوری دومنیکن تا ۳.۸ میلیارد دلار آمریکا برای تایلند) نشان میدهد که گردشگری پزشکی، با وجود بحران شدید، دارای پتانسیل رشد بالایی است.بدیهی است که گردشگری پزشکی در سال ۲۰۲۱ صرفنظر از اندازه یا سرعت رشد، با الگویی که در سال ۲۰۱۹ میشناختیم، متفاوت خواهد بود. گردشگران پس از همهگیری به دنبال انجام موارد درمان با رعایت موارد مرتبط با سلامتی و ایمنی بیشتر هستند.
جستجوی گردشگران پزشکی برای درمانهای باکیفیت بالا اما قیمت مناسب توسط موسسات انجام میشود و به نظر میرسد که همهگیری تعداد این موسسات را در همه کشورها افزایش دهد. البته گردشگری پزشکی هنوز در مراحل ابتدایی است و سهم آن در تولید ناخالص داخلی نسبتا کم است. بنابراین، با اختلاف درآمد بین کشورها، نرخ ارز مطلوب و کیفیت خدمات قابل مقایسه، آینده گردشگری پزشکی احتمالا بر همهگیری بیماری کووید- ۱۹ با نرخ رشد پایینتر از نرخ فعلی غلبه خواهد کرد.
تحول بالقوه در گردشگری سلامت
بسیاری از موارد گردشگری سلامت به تاخیر افتادهاند و اولین گردشگران پزشکی در پساکرونا احتمالا به دنبال سفر درمانی با قیمت مناسب، زمان کم انتظار و رعایت موارد بهداشتی هستند. البته برای بیمارانی که نگران شیوع بیماری همهگیر کووید- ۱۹ هستند، اقامت بسیار مهم است.
مهمترین پیامد ناخواسته اما مفید شیوع بیماری کووید دقت افراد بر روی موارد بهداشتی است. گردشگران پزشکی ممکن است با شرایط ویزای جدید مانند گواهینامههای واکسیناسیون مواجه شوند و با گوشیهای هوشمند ردیابی شوند. در پایان میتوان انتظار داشت که بهعنوان پاسخی به احساس عمومی انزوا و از دستدادن تعامل اجتماعی که میلیونها نفر در سراسر جهان بر اثر خانهنشینی کرونا تجربه کردهاند، علاقه به گردشگری سلامت بیشتر شود.
منابع
www.reuters.com
http://gpotcenter.org
www.laingbuissonnews.com
www.cnbc.com
انتهای پیام
نظرات