احسان عظیمی راد در نشست مسئولان با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که در حاشیه حاشیه بازدید وی از کشفرود برگزار شد، اظهار کرد: در مشهد و استان خراسان رضوی دو نکته مهم داریم، یکی خود شهر مشهد است که سالانه پذیرای حدود ۳۰ میلیون زائر است و موضوع دیگر بحث حاشیه شهر مشهد است.
وی افزود: در حال حاضر در حاشیه شهر مشهد یک و نیم میلیون نفر جمعیت داریم و شاید نزدیک به ۴۰ درصد جمعیت شهر مشهد تقریبا در حاشیه شهر آن زندگی میکنند.
عظیمی راد اظهار کرد: دغدغه اصلی ما در مشهد بحث کشفرود است، کشفرود و تصفیهخانههای فاضلاب در حقیقت قطعات یک پازل هستند که باید درست در کنار هم قرار گیرند.
وی یادآور شد: در قدیم رودخانه کشفرود سرسبز و محل تفریح بود و آب تمیزی داشت، اما در حال حاضر مدتهاست که فاضلاب در آن تخلیه میشود و از همان آب برای آبیاری مزارع استفاده میشود و مردم از محصولات این زمینهای کشاورزی استفاده میکنند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی گفت: تکمیل و بهرهبرداری تصفیهخانهها چالشهایی داشته و ادامه کار آنها نیازمند توجه ملی است. در سال ۹۸ تفاهمنامههایی منعقد شده بود که دستگاههای مرتبط و با محوریت شهرداری بعنوان مجری، بر اساس این تفاهمنامه گرد هم آمدند تا موضوع کشفرود را مدیریت کنند.
وی خاطرنشان کرد: طبق گزارشهایی که در هفت الی هشت ماه اخیر دریافت کردهایم عملکرد این تفاهمنامه خیلی موفق نبوده است، چون دستگاهها زیاد و اعتبارات محدود است. نهتنها این تفاهمنامه نتوانسته است معضل کشفرود را حل کند، بلکه در نبود مدیریت جمعی درست و کمبود اعتبارات، مشکل حادتر هم شده است و باید برای آن یک فکر اساسی کرد.
عظیمی راد خطاب به رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خواهش من این است که این تفاهمنامه بررسی مجدد شود و اگر واقعاً مورد تأیید است، بار دیگر ابلاغ و شرح وظایف جدیدی صورت گیرد.
وی اظهار کرد: غیر از موضوعات محیط زیستی، کشفرود و فاضلاب آن باعث اذیت و آزار مردم شده و بوی شدید فاضلاب در حاشیه شهر واقعاً آزاردهنده است.
نماینده مردم مشهد و کلات گفت: مطالبه ما این است که تفاهمنامه مجدد بررسی و بر اساس آن برنامهای طراحی شود که مساله کشفرود را با محوریت نهادهای مربوطه با یک برنامه چندساله حل کنند.
عظیمی راد اظهار کرد: هزینه تصفیهخانهها سنگین است و با اوضاع اقتصادی الان یک شبه قابل اجرا نیست، اما اگر برنامهریزی شود، در یک برنامه چندساله با یک منطق دقیق میتوان اینها را تأمین کرده و مشکلات را حل کرد.
وی تصریح کرد: کشفرود برای مردم مشهد یک فرصت است که متاسفانه در حال حاضر به تهدید تبدیل شده است؛ چنانچه یک برنامه درست و دقیق برای آن طراحی شود و همه پای اجرای آن بایستیم، اتفاقات مبارکی رخ خواهد داد؛ باید فرصتی ایجاد کنیم که مردم به لحاظ گردشگری و سایر موضوعات از ظرفیت آن استفاده کنند.
کشفرود به نماد ناکارآمدی تبدیل شده است
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این نشست اظهار کرد: بر اساس آمار رسمی سال ۱۳۹۵ مشهد سه میلون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و در حال حاضر حدود چهار میلیون نفر جمعیت مجاور مشهد است؛ ۴۰۰ هزار نفر اتباع بیگانه مجاز و دوبرابر آن اتباع بیگانه غیرمجاز داریم.
مهدی ناصحی افزود: مشهد روزی ۲۰۰ هزار زائر دارد و ۱۰۰ هزار نفر نیر سفر یکروزه به مشهد دارند و مشهد محل اشتغال آنهاست؛ در حال حاضر ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در مشهد جمعیت داریم که از مهمترین موضوعات مرتبط با ان بحث آب است و این آمار باید مبنای برنامهریزیها قرار گیرد .
وی با اشاره به اقدامات شهرداری مشهد گفت: سال ۱۳۹۸ با محوریت استاندار، تفاهمنامهای بین ۱۴ دستگاه با مدیریت شهرداری و نظارت محیط زیست منعقد شد؛ ۷۰ کیلومتر از کشفرود، در حریم شهر مشهد قرار دارد که شهرداری مدیریت آنرا بر عهده گرفته است.
ناصحی ادامه داد: اقداماتی که توسط شهرداری انجام شده عبارتند از ۲۹۰ هکتار درختکاری ، خط لوله آبیاری در دو طرف آن ایجاد و حدود ۱۰ کیلومتر دیوارهسازی شده و موضوع تصفیهخانه هم در حال پیگیری است که ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه در زمینه تأمین آب فضای سبز مشهد از پساب نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است تأکید کرد: ما وظیفهمان را انجام میدهیم ولی خواهش من این است که به ما کمک کنید. انتظار ما این است که همه دستگاهها به تکالیفشان عمل کنند چراکه در حال حاضر کشفرود به نمادی از ناکارآمدی تبدیل شده است.
انتهای پیام
نظرات