• دوشنبه / ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۰:۱۱
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 99121813396
  • منبع : مطبوعات

فاجعه در همسایگی ایران؟

فاجعه در همسایگی ایران؟

دسامبر سال ۲۰۱۰ و بعد از آن‌که اعلام شد قطر توانسته میزبانی مسابقات جام‌جهانی ۲۰۲۲ را به دست آورد، خیابان‌های دوحه جای سوزن انداختن نبود. مردم و مقامات این کشور کوچک در حوزه خلیج‌فارس از همان زمان تاکید داشتند که می‌خواهند یک جام‌جهانی بی‌نظیر برگزار کنند. پروژه‌های ساختمانی و ورزشگاه‌های جدید مدنظر قطری‌ها، نشان می‌داد آنها در این تصمیم خود بسیار هم جدی هستند. صحبت از بهترین میزبانی تاریخ است. می‌گویند وقتی قطر می‌تواند دمای ۴۲ یا ۴۳ درجه‌ای ورزشگاه‌های دوحه را در زمان بازی‌های جام‌جهانی به زیر ۲۰ درجه برساند، پس خیلی کارهای دیگر هم از دستش بر می‌آید.

به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم در ادامه نوشت: با آن ورزشگاه‌های فوق مدرن، صحبت بر این است که قطر با میزبانی از جام‌جهانی فوتبال، دنیا را متحیر خواهد کرد. با این حال همین الان و در فاصله ۶۲۳ روز تا بازی افتتاحیه جام‌جهانی ۲۰۲۲، بسیاری از منتقدان می‌گویند قطر دنیا را به گونه‌ای دیگر متحیر کرده است. با استثمار کارگران، بیگاری کشیدن از آنها، بی‌توجهی به حق و حقوق‌شان و از همه تلخ‌تر، با فرستادن آنها به آغوش مرگ. در این ۱۰ سال، میزان ساخت و ساز در این کشور رشد چشم‌گیری داشته و ورزشگاه‌هایی هم که تاکنون ساخته شده، به روزترین امکانات را دارد. اما پشت این ظاهر زیبا، روایت تلخی وجود دارد که بهایش از دست رفتن جان انسان‌ها بوده است. طی این مدت، سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشری بارها نسبت به وضعیت کارگران مهاجری که در این پروژه‌ها مشغول بوده‌اند، شکایت و انتقاد کرده‌اند. اما تنها چیزی که در این مدت تغییر کرده، بالا رفتن میزان مرگ و میر همین کارگران بوده است. این داستان دراماتیک نزدیک‌ترین جام‌جهانی فوتبال به مرزهای ایران است. داستان اولین میزبانی یک کشور عرب زبان از بزرگترین رویداد فوتبالی دنیا. فریب زیبایی ورزشگاه‌های قطر را نباید خورد چون این سازه‌های عظیم‌الجثه و مدرن بوی خون می‌دهند؛ بوی مرگ کارگران و مهاجران پرشماری که انگار پشت مرزهای این کشور کوچک محبوس شده‌اند. تقارن بیست و دومین دوره جام‌جهانی فوتبال با سال ۲۰۲۲ میلادی و نام قطر، تا الان تقارن زیبایی نبوده و این یک حقیقت تلخ و کتمان‌ناپذیر است که خودش را پشت چهره جهانی فوتبال مخفی کرده است. در همین خصوص روزنامه گاردین در گزارشی به این موضوع پرداخت که در ادامه بخش‌هایی از آن را می‌خوانید.

به روایت شاهدان
در پشت این آمار تلخ، داستان خانواده‌هایی وجود دارد که با از دست دادن عزیزان خود، دچار فروپاشی شده یا روزهای سختی را پشت سر می‌گذارند. یکی از این کارگران، گال‌سینگ نپالی بود که حدود چند سال پیش و با پرداخت حدود ۱۰۰۰ پوند قرار شد به عنوان نظافت‌چی در پروژه ساخت استادیوم اجوکیشن‌سیتی مشغول کار شود. اما هنوز یک هفته از رسیدنش به قطر نگذشته بود که خبر خودکشی این جوان به خانواده‌اش رسید. یکی دیگر از این کارگرها مادهو بولاپالی بود که خانواده‌اش را در هند ترک کرد و به امید درآمد بیشتر راهی قطر شد. در حالی که این پدر ۴۳ ساله در سلامت کامل بود، جنازه‌اش یک روز صبح جلوی در محل اسکانش پیدا شد.
دینش رجیمی، خبرنگار نپالی روایت‌های دست اولی در این زمینه دارد. او برای بررسی وضعیت کارگران نپالی حدود سه سال را در قطر گذراند و داستان‌های تلخی را در این زمینه روایت می‌کند. او به گوشه‌ای از آنها اشاره کرده و می‌گوید: « تنها چیزی که هزاران کارگر نپالی در قطر با آن روبه‌رو بودند، روزهای سخت و طاقت‌فرسا بود. آنها کمترین حقوق را دریافت می‌کردند، محل سکونت‌شان بسیار بد بود و همیشه صفی طولانی از آنها مقابل سفارت نپال در قطر به چشم می‌خورد که خواستار دخالت دولت‌مردان‌شان بودند و هیچ وقت هم حمایتی دریافت نمی‌کردند.» حقیقت تلخ دیگری که رجیمی به آن اشاره می‌کند این که این کارگران حتی تا پایان پروژه‌ها نیز حق بازگشت به کشورهای خود را ندارند و به نوعی در این وضعیت اسفبار گیر افتاده‌اند.  رجیمی در ادامه کارهای تحقیقاتی خود، به کشورش بازگشت تا شرایط خانواده این کارگران فوت شده را از نزدیک ببیند. یکی از این افراد کیشور تامانگ بود که سال ۲۰۱۵ و برای پرداخت بدهی‌های خانواده‌اش راهی قطر شد، اما یک سال بعد و بعد از سقوط از روی دیوارهای ساخت یکی از استادیوم‌ها، کشته شد. نکته تلخ این‌که تلاش خانواده تامانگ برای دریافت غرامت هیچ نتیجه‌ای به همراه نداشته است.

مرگ بیش از ۶۵۰۰ انسان
 گاردین در گزارش تازه خود این مساله را افشا کرد که در فاصله سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ بیش از ۶۵۰۰ کارگر مهاجر از کشورهای هند، پاکستان، نپال، بنگلادش و سریلانکا که در قطر کار می‌کردند، جان خود را از دست داده‌اند. این آمار که از طریق منابع مختلف از جمله گزارش‌های دولت قطر به دست آمده، می‌گوید که از زمان آغاز این پروژه‌ها هر هفته حدود ۱۲ نفر از مهاجران این پنج کشور در قطر جان‌شان را از دست داده‌اند.
با این حال، این گزارش می‌گوید که آمار کلی به مراتب بیشتر از این رقم افشا شده است زیرا از یک طرف آمار کارگران مربوط به کشورهایی همچون فیلیپین و کنیا در این گزارش لحاظ نشده است. از طرف دیگر، مرگ و میر کارگران مهاجر در ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۰ در این گزارش نیامده است. نیک مک‌گیهان، مدیر گروه « پروژه‌های منصفانه » ( یک سازمان فعال در زمینه حقوق بشر در منطقه خلیج‌فارس ) می‌گوید گرچه شغل و محل کار این کارگران فوت شده مشخص نیست، اما بسیاری از آنها در پروژه‌های مربوط به جام‌جهانی مشغول فعالیت بوده‌اند.

دستکاری واژه‌ها
یکی دیگر از نکاتی که این گزارش به آن اشاره می‌کند، این است که بنا بر آمار کمیته سازمان‌دهنده مسابقات جام‌جهانی، فقط مرگ ۳۷‌نفر مرتبط با ساخت ورزشگاه‌های جام‌جهانی قطر بوده است. نکته عجیب اینجاست که گزارش‌های دولتی در قطر علت مرگ بسیاری از کارگران مهاجر در این سال‌ها را « عوامل طبیعی» اعلام کرده که بیشتر آنها هم سکته و نارسایی قلبی عنوان شده است.
بنا بر گزارش گاردین، ۶۹‌درصد مرگ کارگران هندی، نپالی و بنگلادشی با همین عنوان ذکر شده است. این آمار برای کارگران هندی حدود ۸۰‌درصد بوده است. گزارش‌های متعددی که قبلا هم منتشر شده بود، به این مساله اشاره داشت که در بسیاری از موراد کالبدشکافی صورت نگرفته و دلیل علمی مشخصی برای این مرگ و میرها اعلام نشده است. در این میان، گروهی از وکلای دولت قطر در سال ۲۰۱۴ پیشنهاد کردند که کمیسیونی مطالعاتی تشکیل شده و ضمن بررسی کارگرانی که به دلیل سکته فوت کرده‌اند، با اصلاح قانون اجازه دهند برای تمام چنین مرگ و میرهایی کالبدشکافی صورت بگیرد. البته دولت قطر از آن زمان تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه نکرده است.

آمارهای دروغ
مخفی‌کاری قطری‌ها فقط به آمار کشته‌شدگان در پروژه‌های عمرانی جام‌جهانی ۲۰۲۲ خلاصه نمی‌شود. چندی پیش شرکت عمرانی «کورنر استون» در سندی ۱۰ برگی ادعا کرد مقامات قطر اطلاعات درستی را در مورد شمار قربانیان بیماری کرونا ارائه نداده و گزارش‌های آن کشور برای سازمان بهداشت جهانی گمراه‌کننده بوده است.  در گزارش شرکت لندنی آمده بود، شماری از کارگرانی که در قطر مشغول کار بودند در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند، اما به منظور جلوگیری از افزایش نگرانی در مورد پروژه‌های ساختمانی مربوط به جام‌جهانی، این جان‌باختگان به عنوان قربانیان بیماری کرونا شمرده نشده‌اند!

یک انتخاب پررشوه
فیفا در سال ۲۰۱۰ در شرایطی به میزبانی قطر رای داد که آمریکا، کره‌جنوبی، ژاپن و استرالیا هم برای میزبانی جام‌جهانی فوتبال اعلام آمادگی کرده بودند. بعد از سه مرحله رای‌گیری ابتدا استرالیا، بعد ژاپن و بعد هم کره‌جنوبی از جمع نامزدها خارج شدند تا آمریکا جدی‌ترین رقیب قطر برای میزبانی لقب بگیرد. در نهایت هم قطر با توجه به لابی‌های خود، ثروت عظیم گازی و رسانه‌هایش به عنوان میزبان جام جهانی بعدی معرفی شد. انتخابی که باعث شد بسیاری از نمایندگان فیفا خیلی زود به دریافت رشوه‌های کلان از سوی قطر متهم شوند. این تازه شروع ماجرا بود. یکی از نام‌هایی که در ۱۰ سال اخیر و بعد از معرفی قطر به عنوان میزبان جام‌جهانی زیاد به گوش خورد، نام میشل پلاتینی، رئیس فرانسوی و سابق اتحادیه فوتبال اروپا بود. پلاتینی قبل از رای‌گیری بر سر میزبانی قطر، به دعوت نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور وقت فرانسه با امیر قطر در کاخ الیزه ملاقات کرده بود که سایه این دیدار و زمزمه رشوه‌های کلان امیر قطر، تا همیشه بر سر اسطوره فوتبال فرانسه سنگین خواهد ماند. تاوان دادن دست برادری با قطری‌ها، برای پلاتینی این بود که او ساعت‌ها و روزهای بسیاری از عمر دوران مدیریتش را تحت بازجویی اداره مبارزه با فساد فرانسه و کمیته اخلاق فیفا سپری کرد و دست آخر هم به اتهام فساد مالی و دریافت رشوه از ریاست یوفا کنار گذاشته شد و حکم محرومیت ۸ ساله از هر گونه فعالیت فوتبالی را پیش روی خود دید.

معضل نبود شفافیت
بخش نهایی گزارش گاردین به این مساله اشاره می‌کند که به نتیجه نرسیدن تمام گزارش‌ها به دلیل عدم وجود شفافیت بوده است. سفارتخانه کشورهایی که کارگران‌شان به قطر آمده‌اند، بنا به دلایل سیاسی به هیچ وجه تمایلی به انتشار این آمار و ارقام ندارند. از طرف دیگر، در حالی که طی این سال‌ها مرگ این کارگران روند صعودی داشته است، هیچ ساختار استانداردی برای ثبت علت مرگ و میرها به وجود نیامده است.  نوع واکنش دولت قطر به این فاجعه هم نشان می‌دهد اراده‌ای برای تغییر این وضعیت وجود نداشته است. دولت قطر چند سال پیش اعلام کرد که تعداد مرگ و میرها در مقایسه با تعداد کل کارگران حاضر در این کشور، رقم ناچیزی است. با این حال، آنها با بیان این‌که مرگ هر کارگر خارجی برای آنها یک تراژدی است، ادعا کردند تمامی این افراد همچون شهروندان قطری به بالاترین مراقبت‌های بهداشتی دسترسی دارند و این آمار نیز هر روز کمتر می‌شود. گزارش گاردین و دیگر سازمان‌های حقوق بشری که طی این سال‌ها منتشر شده، دقیقا عکس این گفته‌ها را نشان داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۰:۲۰

یکی از این کارگران، گال‌سینگ نپالی بود که حدود چند سال پیش و با پرداخت حدود ۱۰۰۰ پوند قرار شد به عنوان نظافت‌چی در پروژه ساخت استادیوم اجوکیشن‌سیتی مشغول کار شود. اما هنوز یک هفته از رسیدنش به قطر نگذشته بود که خبر خودکشی این جوان به خانواده‌اش رسید فقط یک هفته ... خدا داند از صحت این خبر

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۳:۰۴

حسود هرگز نیاسود.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۳:۴۵

احسنت

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۸:۴۶

فرافکنی مشکلات داخلی با تخریب پیشرفت کشورهای دیگه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۱:۵۵

یادمان نرود ایران نیز به این میزبانی رای مثبت داد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۲:۱۲

او كي قبول اما اين مقاله سياسي است و ميتواند با پول بن سلمان تهيه شده باشد جون از اين بدتر در كشور عربستان و دبي ميگذترد اما تاكنون هيج تحقيقي نشده است.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۱:۰۲

22 نفر دنبال یه توپ بکنن از اینور به اونور و برعکس کجاش افتخاره؟؟... افتخار مسلمونها آدم ها و چیزهای دیگن... اگه به مسلمانی بود که اولا نباید این کارگرها رو استثمار می‌کرد... ثانیا با این حجم پول میدونی چقدر کار خیر میشد انجام داد؟؟ این چه مسلمانیه که برادر دینیشون توی غزه و یمن از گشنگی جون بده اینا این همه پول رو خرج امور بیهوده بکنن؟؟

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۲:۰۸

چرا و پرت چرا میگی. بن سلمان کجا بود . عربستان که تمام زور خودشو زد که قطر میزبان این بازیها نشه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۲:۳۲

اینها از روی حسادت است. قطر افتخاری برای مسلمانان در حیطه ورزشی خواهد آفرید.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۱۴

دقیقا گل گفتی

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۳۲

همش دروغ است وقتی که به کارگر نیاز دارد وبسیار عجله هم داره چرا آنها را بکشد؟

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۴۰

همین قدر که تا الان برای مسلمانان افتخار آفریده توی جام جهانی هم خواهد آفرید تیمی که هیچ گونه نمیتوانست به جام جهانی راه یابد با اینکار توانست یک بار و برای آخرین بار به جام جهانی راه یابد مگر اینکه دوباره میزبانی بگیرد رسوایی عربستان د جام جهانی 2018 در مصاف با روسیه خیلی باعث افتخار شد بهتر است اینقدر ساده انگارانه فکر نکنیم دوست من.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۷:۱۲

مانمیدونیم از این همه همسایه قطر چه ربطی داره به ایران ، اگه مشکلی هم پیش اومده اگه توی جنگل آمازون هم باشه مقصر ایران هست، کاش ملت عزیز ما مخصوصاً جوانان به این حربه های تبلیغاتی آگاهی پیدا کنند

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۷:۳۳

درود دقیقا

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۷:۵۸

افتخار برای مسلمانان🤨🤨🤨🤨

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۸:۳۲

او کی😄

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۵:۵۳

قطر افتخار مسلمان ها ؟ هه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۷:۲۲

چقدر حسادت

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۷:۲۴

لاحول و لا قوة إلا بالله العلی، حسادت و تخریب.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۷:۵۱

یعنی شما کار خوب که انجام نمیدید کارتون شده عیب جویی

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۸:۳۱

خب به شما چه ربطی داره چرادوست دارید حسادتون روکنید ات

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۹:۱۶

روباه دستش به انجیر نمیرسید و.. خجالت بکشید با این خبراتون آخرین باری که میزبان یه مسابقه آسیایی یا بین المللی بودیم برمیگرده به 50 سال پیش!!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۹:۴۳

اگر ایران هم میزبان میشد شاید کشته های استادیم سازی از این بدتر بود. چرا فقط معایب رامی بینید ولی ازمحاسن چیزی نمی گویید آخه هرکاری عیبی دارد و محاسنی هم دارد در این مواقع تلفات هم دارد دیگه چرا نمی خواهید بپذیرید

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۱۹:۵۰

اوه آدم یاد ساخت دیوار چین میندازه لامسب بابا جمع کنید برید بزارید باد بیاد مگه سونامی اومده بود یا زلزله هفت ریشتری که ۶۵۰۰ تا کشته داده

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۰:۰۱

شاید از بالای استادیم افتاده مرده خدا رحمتش کنه اینشالله که حق حقوش بگیرن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۰:۰۱

بوی حسادت میاد🥱

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۰:۰۵

مگر میشود ۶۵۰۰ در بک پروژه ساختمانی بمیرند

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۰:۰۶

زورتون میاد حرفای خیالی میزنید هرکی هم که مرده برای کار اومد مثل ...هم پولشو میگیره اضافه کاری کار میکنه پولشو بهش میدن از کارگرای ایرانی که شرکتا پولشون رو خوردن وجایی نمونده که شکایت نکردن از اونا هم گزارش بدید حتی کارگرای افغانی از ایران رفتن وکارشون رو کارگرای بومی دارن انجام میدن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۰:۲۷

ورزش هم یواش یواش داره تو سیاست قدم بر میداره کاملا مشخصه که کسانی هستن که مخالف میزبانی قطر هستن میزبان بشن خیلی عالی هست زیرا توی خاورمیانه هیج کشوری نتونسته میزبانیه جام جهانی رو بگیره پس دراین باره قطر افتخار خاورمیانه هست

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۰:۳۰

بعد این خودکشی چه ربطی به قطر داره ..ـ چرا همیشه بدنبال تخریب هستین تا تعمیر و خوب گفتن ...ـ صدهزار سال دیگه هم بگذره بازم همین حقد و حسد شما باخودتون هس

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۰:۴۶

مجبور نیستند تشریف ببرند قطر برای کار تشریف ببرند جای دیگری.‌....

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۰:۴۸

همممم مردم سیل زده سرزمین خودمونو فراموش نکنیم ما که اینقد در مورد حقوق بشر حرف می‌زنیم چند نفرمون واقعا به نیازمندای همین خاک کمک کردیم.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۰۴

یعنی تو کشور دیکه تو پروژه ها کسی نمرده

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۰۷

تواین درغا رو ازکجا آوردی فقط چون دیدی اون کشورکوچک میخواد دنیا رومتحیر کنه حسودیت ن گل کرد وتنها سوژه‌ای که قطر رو با آن نشانه رفت همین قصه یادتون اومد... واقعا

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۱۴

برو با خبرای کذبتون تو این ده سال یه آمار سرانگشتی بگیرین فقط از تصادفات پرتید ۶۵۰۰۰۰ نفر رو کشته اونم بدون هیچ نتیجه ای. لا اقل اونجا اگه کشته شدن پیشرفت کردن.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۱۶

چرا میخواهید کار بزرگشونو بد جلو بدید بوی خون میده،توی همین ایران ما در روز چندتا کارگر بدبخت میمیرن،حادثه دیگه از عمد ک نبود

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۱:۱۷

اگر این اتفاق افتاده خود قطری ها میتونن جوابگو باشند وقتی بتوانند جام جهانی بی نظیری. انجام بدهند حتما از پس مشکلات اینچنینی هم در میان اما حیف از خودمون که حتی بفکر کسی خطور نمیکنه با این اوضاع جام جهانی حتی اسمش بگیرم این درد است که کشور ایران حالا باید به بالاترین رده جهانی قرار بگیرد اما هنوز ما دنبال گوشی و ماشین چینی ارزون قیمت میگردیم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۲:۱۱

خوب اگر وضعیت این قدر بد هست پس چرا باز هم قطر با سیل مهاجران مواجه است اگر اوضاع ایقدر بده خوب نیان مگه مریض هستن که ۱۰۰۰ پوند هم دستی میدن تا بیان توی مثلا اون جهنمی که شما میگید ... دیگه مردم این زمانه این قدرها هم هالو نیستن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۲:۲۴

حسود نه یاسود

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۲:۲۸

احمقن پول خرج آفتابه میکنن بهتره پولاشون بیارن تو ایران سهام بخرنن سودش بیشتره.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۲:۳۰

منظورتان همان کشور دوست و برادر قطر است ایا؟؟؟

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۲:۳۱

چون دستم به آلو نمیرسه، آلو ترش است

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۲:۴۸

یک سری به حوادث کارگری ایران هم بیاندازید. با توجه به تولیدات و جمعیت ایران یکی تز بالاترین حوادث کارگری را دارد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۲:۵۱

من از این کارگرای عزیز میخوام بیان ایران اینجا حقوق مزایاش خیلی خوبه قطری ا خیلی ناممردن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۳:۲۱

شمام از دستتون بر میاد از این پروژه ها بسازین.ملت مگه نادونن این چیزا رو باور کنن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۳:۳۰

شما نمی تونید میزبانی بگیرید چرا حسادت میکنید اگه به جای دزدی وفساد برنامه ریزی میکردید وضع اقتصاد و ورزش مملکت این نبود.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۸ ۲۳:۵۴

سلام دوستان به احتمال زیاد این قضیه درسته امارات نیز همین داستان رو داره بی بی سی یه مستند کامل ازش ساخته کلا به فکر رفاه خودشون هستن برای جون کارگران قریبه ارزشی قایل نیستند

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۱:۰۱

این ماجرا مثل سکه دو رو داره یک طرف کارگرانی که ناچارن به این کار تن بدن و طرف دیگه قطر که میخواد هر جوری شده کار رو به اتمام برسونه در مورد گرما نمی تونه کار چندانی انجام بده ولی باقی موارد رو مثل خیلی از کارفرماهای ایرانی کم میزارن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۱:۰۴

تا حالا کجا بودین تازه یادتون اومد این خبر رو بگین باز چه خبره از قطر؟؟

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۱:۱۷

خودکشی چه ربطی به قطر داره ..این چرت وپرت دروغ .قطر عالی عمل کرده واقعا این مسولین قطر به فکر اباد کردن و اسایش مردم هستند

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۱:۳۰

سلام متاسفم برای خودم که وقت گذاشتم وچرندیات نویسنده راخوندم تااونجایی که خودم می دانم ومطالعه کردم قطریک کشورمسلمان وهنیشه جورمدیران کشورمان چه بابت بدهی وچه امکانات راکشیده وساخت ورزشگاهها بانظارت فیفا وبیشترین امکانات رفاهی بوده که دراختیارکارگران وکارفرمایان قرارداده ودلیل پیشرفتش هم همینه که تمام امودات رابانظرات کارشناسان حقیقی ومتخصص انجام می دهدنه همانندمدیران وکارشناسان کشورمون که براساخت یک ورزشگاه ۳۰سال کارمی کنندو هنوز استفاده نشده نیاز به بازستزی دراه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۳:۵۹

اگرقطرمیزبان نباشه و بجای اون آمریکا میزبان باشه .چطوره؟؟!! بهترمیشه اون موقع چی نظری دارن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۴:۱۴

حالا توی کشورهای عرب زبان ما با قطر میانه مون خوبه ببینم یه کاری میکنین قطر هم بشه یه سعودی دیگخ

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۶:۱۹

شما هم اگه میتونید یک جام ملتها نه جام جهانی میزبانی کنید ،قطر مایه افتخار برای غرب آسیا هستش،

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۶:۳۸

مگر حق وحقوق کارگر راکامل می دهیم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۶:۴۶

یعنی شما در ساخت و ساز های خود رضایت کارگران شاغل را برآورده کرده اید ؟ مرگ و حادثه ،تاخیر در پرداخت و امکانات زندگی را در تمام پروژه ها به نحو احسن مهیا کرده اید ؟ نه عزیز جان یک سر به کمپ های کارگری پروژها و ساختمان سازی ها بزنید واقعیت این نیست بلکه چشم دیدن تکنولوژی در کشورهای دیگر را ندارید ،استادیوم نقش جهان نمونه بارز

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۷:۳۰

عجب واقعا خنده دار که نه تاسف بار است کسی که این مقاله رو نوشته چی تو مخشه حسادت که انجوری نمیشه شما چکارکردید در برابر این کار بزرگ قطر که اندازه یک استان ماست فقط باید بگبم متاسفیم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۷:۳۳

حوادث و ایمنی کار را باید بررسی کرد ارتباطی به سیاست به طور مستقیم ندارد ایران و جهان هم از این حوادث رخ میدهد که باید از آنها درس گرفت

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۷:۵۷

سلام همش ‌‌‌‌‌‌دروغ میگن با افتخار قطر برترین کشور دنیاست به آنجا سفر کرده ام از نزدیک شاهد پیشرفت این کشور بودم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۸:۰۲

درتمام پروژهای عمرانی امکان سانحه وجود دارد شما برید پروژهای عمرانی داخل کشور خودمان رابررسی کنید ببینید چه خبر

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۲:۱۵

توخبرنگاری یک نگاهی به ا طرافت بندازوببین مردم چه جوری زندگی میکنند.توحقیقت رابنویس.ببین چه طرفداری پیدامیکنی.نروانورمرزهای دور

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۸:۲۸

با سلام مگه در ایران خودمان حقوق کارگران پایمال نمی شود ؟؟؟

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۸:۲۸

کاش شما هم عرضه ساختن یکی از این ورزشگاهارو داشتید با اون ادعاتون

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۰:۳۱

واقعا

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۹:۱۰

باید به هر سازمانی شده شکایت کرد تا بازی در قطر اجرا نشود چرا که جزیره ای بسیار کوچک بوده و مردمی که به ورزشگاه می آیند مجبورند از آبهای ایران و زمین ایران سو استفاده کنند و باعث مریضی در نقاط جنوبی کشور شوند

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۹:۱۳

خوب بودبه مشکلات هزاران کارگرایرانی که حقوق ناچیزشان ماهها عقب می مونه ویاازکاربیکارمی شوندهم رسیدگی می شد.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۹:۱۴

خدارو شکر ما بیکار هستیم. وگرنه چه ارزشی داره بریم سر کار که بمیریم والا

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۰۹:۱۷

به فکرکارگرها وخودمردم ایران باشید که هزاران مشکل ازجمله سیل .زلزله.گرونی و......دارند یعنی همه دنیا خرابکاری دارند ایران همه چیزش اوکی

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۰:۰۴

قطر با ساخت ورزشگاه به جای پراید به رشد اقتصاد کشورش کمک میکنه مشخصه میخواهید کارهای بیهوده ی خودتون را یه جوری با این خبرها لا پوشانی کنید که البته مردم فهیم شده اند همیشه با تولید بی کیفیت به استقلال مالی نمیشه رسید کمی هوش و استعداد میخواد که البته نخبه ها از ایران فراری شدند

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۰:۲۵

سلام چرا آماره تلافات این ارابه مرگ پراید را در نمی آورید آیا تولید این ارابه با این قیمت ظلم به بشریت نیست و همیشه به فکر دخالت در پیشرفتهای همسایگان هستید یا حسادت به کشورهای عربی یا ترکیه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۱:۰۰

نظر نویسنده در مورد زلزله کهگیلویه چیه، مردم تو سرما و برف هستند

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۱:۰۶

این قطری ها فقط به خاطر پول و شهرت این کارو میکنند دوم قطر پیش از ۷۰ ساله که به جام جهانی نرفته سوم قطر که همش بازیکنان خارجی رو گرفته و ملیت شون رو قطری کرده ۷۰ درصد بازیکنان میلی شون غیر قطریه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۱:۳۲

از چی دارین میسوزید راست میگید ی ورزشگاه تا حدودی در حد اونا بسازید دارن برای مردم و کشور خودشون افتخار به یاد ماندنی میسازند برید به جای این چرت و پرتا ی نگاه به ورزشگاههای خودمون بندازید

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۲:۰۳

این کارگران بیشتر از ۷۰ درصدشون به مرگ طبیعی مردن الکی قیل وغال راه نندازید وکسانی که اونجا کار میکنن خیلی بیشتر از این حرفان ودرامد خیلی خوبی دارن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۲:۰۵

قربان شما نرویم که دیگه اینقدر ایران را بهشت کردید که حالا از قطر ایراد میگیرید. یک کمی خجالت بکشید

avatar

میزبانی جام جهانی چقدر بده.خدارو شکر ما میزبان نیستیم.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۲:۱۸

بله پس از تاًئید ثبت ومنتشر میکنید.آخرماکشوری آزادهستیم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۲:۲۵

خیلی خجالت آور .به جای این حرف ها به فکر توسعه کشور باشید.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۲:۲۶

توصیه میکنم از پماد ضد سوزش استفاده کنید. فکر کنم براتون لازمه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۳:۰۶

امان از حسادت و دروغگویی

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۵:۲۰

به نظافتچی هزار پوند حقوق می‌دهد اونوقت تو ایران یک میلیون تومان...

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۹ ۱۶:۲۳

فقط ما خوبیم

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۱ ۱۳:۴۷

شما یک مقدار هم اگر در مورد وضعیت کارگران داخل ایران و حقوق های شش ماه و یکسال عقب افتاده آنها...بنویسید بهتر است...!!! فکر می کنید کارفرماهای ایرانی شیر و شکر به کارگرشون می دهند...!!!؟