نرجس علم الهدایی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مرکز نوآوری و شکوفایی به نوعی درگاه ورود به پارک علم و فناوری است. مکانی که دانشآموزان، نخبگان یا حتی افرادی که تحصیلات بالایی ندارند اما صاحب ایده هستند، میتوانند به مرکز نوآوری و شکوفایی پارک علم و فناوری خراسان مراجعه کنند. هدف و فعالیتی که ما در این مرکز انجام میدهیم، حمایت از این طرحها است که با توجه به آموزشها، کارگاهها و مشاورههای تخصصی، برحسب ایدهها و تخصصهایی که ارائه میکنند، کمک میکنیم. همچنین آنها را با داوران، اساتید و صاحبان ایده مرتبط میکنیم.
وی افزود: مرکز نوآوری و شکوفایی با برگزاری کلاسهای مشاوره و کارگاهها به فرد دانشآموز یا کسی که ایدهای داشته باشد کمک میکند تا قدم به قدم ایده را به نقشه فنی تبدیل کنند و روی کاغذ بیاورند. پس از انجام این مرحله و رسیدن ایده فرد به حد قابل قبول، صاحبان ایده باید در شورای تخصصی واقع در مرکز نوآوری به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از طرح خود در کنار آن فرد متخصص که به عنوان منتور یا داور بوده، دفاع کند.
مسئول مرکز نوآوری و شکوفایی خلاقیت پارک علم و فناوری خراسان رضوی تصریح کرد: صاحب ایده بعد از اینکه از طرح خود دفاع کرد، اعضای شورا به آن رای میدهند و پس از پذیرفته شدن فرد صاحب ایده، وارد مرکز نوآوری پارک علم و فناوری میشود و فعالیتها و حمایتهای پارک به صورت جدیتر آغاز میگردد.
وی عنوان کرد: حمایتهای مرکز نوآوری و شکوفایی پارک علم و فناوری استان به صورت مالی و معنوی است. حمایت مالی تا سقف سه میلیون تومان به صورت بلاعوض در دو فاز به صاحبان ایده در مقابل فاکتوری که برای ساخت ایده خود میآورند، داده میشود. در کنار این موضوع ما فضای کار اشتراکی مستقل در پارک علم و فناوری را نداریم اما با وجود ۱۷ موسسه آموزش عالی در سطح استان تفاهمنامههایی منعقد کردیم که بتوانیم افراد نوآور را به این مجموعهها معرفی کنیم تا از آن کارگاهها و آموزشگاههایی که موسسات مختلف دارند و تحت تفاهمنامه با پارک هستند، استفاده کنند و محصول خود را بسازند.
علم الهدایی خاطرنشان کرد: هنگام آموزش و ساخت محصول، به افراد نوآور تیمسازی و اینکه چگونه تیم خود را انتخاب کنند، آموزش میدهیم. همچنین صاحبان ایده را به شتابدهندههای مختلف لینک میکنیم تا آن ایدهای که تنها در فکر بوده را به محصول تبدیل کنیم. سپس بعد از انجام این مراحل، میتوانند به هر مرکز رشدی که در کشور وجود دارد، مانند مراکز رشد پارکهای علم و فناوری خراسان یا مراکز رشد دانشگاهی ورود پیدا کنند. ما تمام امکانات و آینده نوآوران را به آنها نشان میدهیم که اگر بتوانند محصول خود را به فروش برسانند، میتوانند این راه را انتخاب کنند و در نهایت موفق خواهند شد که سرمایهگذار به آنها معرفی شود.
وی در خصوص شاخصترین فعالیت مرکز نوآوری، بیان کرد: ما تفاهمنامهای را با کمیته امداد منعقد کردیم که اگر طرح نوآوری وارد کمیته امداد شود، به ازای هر مددجویی که کارآفرین و صاحب ایده به مددجویان کمک کند و به آن حرفهای را آموزش دهد، ۵۰ میلیون تومان وام به صورت قرض الحسنه داده میشود. تاکنون چهار طرح نوآوری وجود داشته است که تعداد زیادی از افراد کمیته مشغول به فعالیت شدند و با خروج از کمیته خود صاحب ایده و کسب و کار میشوند.
مسئول مرکز نوآوری و شکوفایی خلاقیت پارک علم و فناوری خراسان رضوی در خصوص عملکرد مرکز در سال جاری و با توجه به شیوع کرونا، اضافه کرد: ما در شبکههای مجازی گروههایی را تشکیل دادیم که به صورت آنلاین تمامی فعالیتهای خود را انجام دادیم و به صورت هماندیشی، نوآورانی را به طور مرتب به این مجموعه اضافه کردیم. این امر باعث شد تا در زمان کرونا افراد نوآور در اوقات فراغتی که برای آنها شکل گرفت، بیشتر فکر کنند و ایدههای بهتر و با کیفیتی را ارائه دهند.
وی در مورد نقش مرکز نوآوری و شکوفایی در کارخانه نوآوری، اظهار کرد: ما درگاهی از اکوسیستم نوآوری هستیم که افراد نوآور به سمت ما میآیند و به نوعی خوراک و تغذیه شتابدهندهها را فراهم میکنیم زیرا طبق تفاهمنامهای که با شتابدهنده فردوسی منعقد کردیم میتوانیم افراد نوآور را به آنها معرفی کنیم. در کارخانه نوآوری شعبهای از جذب و پذیرش با نام پارک علم و فناوری برای افراد نوآور در نظر گرفته شده که میتوانند مستقر شوند و از حمایتها استفاده کنند.
علم الهدایی در خصوص مشکلات مرکز نوآوری و شکوفایی، عنوان کرد: تاکنون نتوانستیم فضای کار اشتراکی در پارک علم و فناوری داشته باشیم و اکثر افرادی که صاحب ایده هستند به دلیل مسافت زیاد با پارک و موضوع کرونا ممکن است برایشان سخت باشد زیرا اکثر آنها دانشآموز هستند و سن کمی دارند. همچنین تخصیص بودجه به مرکز نوآوری بسیار اندک است و سقف حمایت مالی ما به صاحبان ایده کم است و نمیتوانیم به راحتی حمایت مالی از آنها داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات