• دوشنبه / ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۱:۳۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99121107483
  • خبرنگار : 80001

دبیر کانون انبوه‌سازان:

دلالان سیمان به جان بازار مسکن افتاده‌اند

دلالان سیمان به جان بازار مسکن افتاده‌اند

دبیر کانون انبوه‌سازان با بیان این‌که قیمت هر پاکت سیمان درب کارخانه ۱۸ هزار تومان است و ۴۸ هزار تومان به دست سازندگان می‌رسد، گفت: برای کمک به کاهش قیمت مسکن باید خانه بسازیم اما یک روز با دلالان فولاد، روز دیگر با دلالان سیمان مواجهیم و در این گیر و دار پروژه‌های ساختمانی به دلیل رشد قیمت مصالح دچار مشکل شده‌اند.

فرشید پورحاجت در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: آنچه در بازار مسکن اتفاق می افتاد انعکاس شرایط اقتصاد کلان است اما رکود بازار مسکن از سه علت نشأت می گیرد. هم اکنون گروه متقاضیان مصرفی از یک طرف با کمبود نقدینگی مواجهند و از طرف دیگر در انتظار تحولات سیاسی و اقتصادی هستند. وزارت راه و شهرسازی نیز به عنوان متولی بخش مسکن به جای اینکه به تسهیل فرآیند ساخت و ساز و خرید و فروش مسکن کمک کند، مکررا طی حدود یک سال و نیم گذشته توصیه نخریدن را دنبال کرده است.

وی با بیان اینکه علیرغم کاهش معاملات مسکن شاهد افزایش قیمتها هستیم گفت: هم اکنون خرید و فروش در بازار مسکن بسیار کاهش یافته و طبیعتا باید نرخها پایین بیاید اما رشد قیمت زمین و مصالح ساختمانی، این بازار را به سمت رکود تورمی کشانده است. بازار مصالح ساختمانی تقریبا به حال خود رها شده و در یک فرآیند رانت گونه قیمت بعضی مصالح بعد از خروج از درب کارخانه توسط واسطه ها و دلالان سه تا چهار برابر می شود.

این کارشناس بازار مسکن با بیان این ادعا که دستگاههای متولی نظارت در حوزه مصالح ساختمانی مداخلات لازم را صورت نداده اند افزود: همه ما به اقتصاد آزاد باور داریم اما متاسفانه بعضی از سطوح اقتصاد کشور ما غیرشفاف است. به طور مثال در حوزه صنایع مادر، فولاد یا سیمان انحصار را به وضوح می بینیم و دستگاههای انحصارگر شرایط را بر بخش تولید سخت کرده اند. این باعث می شود مسکن به عنوان کالایی که توسط بخش خصوصی تولید می شود با قیمت بالایی به دست مصرف کننده برسد.

پورحاجت گفت: در آشفته بازار کنونی، دلالان سیمان چه ها که نمی کنند. سیمان درب کارخانه ۱۸ هزار تومان است اما تا به دست سازنده برسد ۴۸ هزار تومان می شود. این تخم مرغ نیست که کسی نتواند رصدش کند. ورودی و خروجی کارخانجات و افرادی که در این حوزه فعال هستند مشخص است.

وی تاکید کرد: الان کارگاههای ساختمانی نیاز مبرم به سیمان دارند اما اولویت بعضی مسئولان صادرات سیمان به کشورهای دیگر است. بازار مسکن طی سه سال گذشته به اندازه کافی متلاطم بوده و مهمترین عامل در کنترل این بازار افزایش ساخت و ساز است. ما نمی گوییم صادرات مصالح نداشته باشیم اما اولویت باید تامین نیاز داخلی باشد و مازاد مصرف را صادر کنیم. در غیر این صورت اجازه دهند واردات سیمان هم داشته باشیم تا حداقل بتوانیم مصالح مورد نیاز خود را تهیه کنیم.

دبیر کانون انبوه سازان درباره پیش بینی از آینده بازار مسکن گفت: دیدیم که با وجود افت شدید معاملات قیمت مسکن شهر تهران در بهمن ماه به میانگین ۲۸.۳ میلیون تومان رسید. رشدهای ۲ تا ۳ درصدی برای بازار مسکن غیرمنطقی نیست اما نگرانی ما این است که رشد تدریجی ادامه پیدا کند. اگر ساخت و ساز به همین منوال در رکود بماند افزایش قیمت، محتمل ترین گزینه در ماههای آینده است. البته پیش بینی می کنیم شرایط ساخت و ساز در سال آینده بهتر شود اما با توجه به کمبود پنج میلیون واحد مسکونی به این زودی نمی توان تقاضای بازار مسکن را پاسخ داد. با این حال می توان افزایش قیمت را با برنامه ریزی مناسب برای تولید مسکن و کاهش هزینه های بالاسری حوزه ساخت، کنترل کرد.

پورحاجت ادامه داد: متقاضیان مسکن با کمبود نقدینگی مواجهند و تسهیلات فعلی جوابگو نیست. افزایش حقوق و افزایش سقف تسهیلات بانکی باید متناسب با رشد قیمت مسکن باشد اما دولت فعلا چنین سیاستی را دنبال نمی کند. بالا بردن سقف تسهیلات مسکن و کاهش نرخ سود، برنامه هایی که تمام دنیا دنبال کرده اند و کوتاه ترین مسیر برای خانه دار کردن مردم است.

مسکن در تهران متری ۲۸.۳ میلیون تومان

بنابراین گزارش، بهمن ماه ۱۳۹۹ متوسط قیمت مسکن شهر تهران ۲۸.۳ میلیون تومان بوده که نسبت به ماه قبل ۳.۷ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۷.۲ درصد افزایش نشان می دهد. طبق اعلام بانک مرکزی در ماه مذکور تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۳۹۱۷ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱.۴ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷۰.۵ درصد کاهش یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۰۷:۰۷

این دلالان به یه جایی وصلن که نمیشه هیچ کاری باهاشون کرد

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۰۹:۲۶

آها دارین تازه یاد میگیرین.. اگه میخای دلیل گرانی خانه رو بدونی برو قیمت نوارچسب رو کنترل کن.. بلد نیستین استعفا بدین. کار رو به کاربلد بسپرین. سیمان 48 هزار نیست و 55هزاره اینم یاد بگیر

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۰:۲۵

اونوقت ی سری کارشناس نما خبر از کاهش و سقوط قیمت مسکن دادند.وقتی ی کیلو گلابی ۱۲۰ هزار تومنه هیچ دلیلی نداره مس‌کن ارزون بشه.خودتونو گول نزنید.تورم هر روز بیشترم می شه.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۱:۱۸

یک کیلو گلابی 120 هزارتومان؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ بزرگراه حکیم جنب پارک پردیسان گلابی نطنز داره نیم کیلو 12.5

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۳:۰۷

بنده خودم عامل فروش کارخانه سیمان هستم الان ده روزه کارخونه جات سیمان فروش ندارن و سطح تولید رو آوردن پایین تا قیمت بازار همچنان بالا بمونه بعدش به وزارت صمت فشار بیارن که به جای اینکه سود بره تو جیب واسطه گرونش کنید تا بره تو جیب کارخونه. احتمالا برج 2 که رسمی از کارخونه گرون بشه تولدشون رو میبرن بالا

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۷:۲۷

سلام من در کارخانه سیمان فیروزآباد فارس کارمیکنم ۳۰۰۰تن سیمان سیمان درروزبایدتولیدکند وبه بازار داخلی کشور بدهداماامده۲۷۰۰تن صادرمیکندبه کشورهای عربی و۳۰۰تن به داخل کشورمیدهدانوقت میخواهی سیمان گران نشود اگر دروغ میگویم باصدای وسیمابییاییدجلو درب کارخانه از ماشین ها فیلم بگیرید

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۹:۰۹

بنده سیمان ندارم بجاش سیریش میشه استفاده کرد قابل توجه کارشناسان وقیمت گذاران ملک

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۹:۲۲

اینا هم از ایران خودرو و سایپا یاد گرفتن.تولید کم کنن گرانفروشی کنن.دلالها هم خودشونن.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۹:۳۳

مامردم میدانیم علت اصلی این نیست بلکه مافیای مسکن وجود دارد که مسئولین بالا دست هیچ اقدامی برای مافیای مسکن بانکی نمیکنند تا قیمتها بیخودی با اینکه طلا و دلار کاهش پیدا میکنند اما مسکن افزایش!!!!!!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۲۰:۲۳

اصلا هیچ نظارتی تو کشور نیست نمیتونن بازار را ساماندهی بکنن .حیف این حقوقها که میدن به اینا .ما که زیر بار گرانی کمرمون خم شد . ازما که گذشت

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۲۰:۲۹

همه شدن پولکی . پولکی یعنی همه چی پول.... قوی میمانه اما ضعیف میمیره . قانون جنگل . ترحم بر پلنگ تیزدندان .ستمکاری بود بر گوسفندان. ...

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۲۱:۱۲

لابد میخواین با این شرایط خونه هم قیمتش بیاد پایین خونه ای که با سیمان بالای ۵۰ تومن ساخته بشه قیمت تمام شدش سال آینده برا مصرف کننده انقد میره بالا که مگه تو خواب ببینیم خونه دار شدیم ماشالا به مسولین

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۲۳:۴۳

سلام چاره گرانی نخریدن است ..این روش قطره چکانی چندساله مد شده از روغن گرفته تا میلگرد الان سیمان فردا یه چیز دیگه ..نخرید برادر من نخرید

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۰۲:۴۸

با این قیمت مصالح،این قیمت اپارتمان نیست.از ما گفتن