عباس عظیمی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مشکلات سخت معیشتی کارگران، اظهار کرد: متاسفانه کارفرمایان و دولت برخلاف قانون و تنها براساس منافع خود افزایش مزد کارگران را تعیین میکنند.
وی با بیان این که در حال حاضر برخی رقم سبد معیشت را ۱۰ میلیون تومان تعیین کردهاند، افزود: نمایندگان کارگران معتقدند که در سال جدید باید چنین عددی برای مزد در نظر گرفته شود و امیدواریم شورای عالی کار و دولت بر اساس سلایق خود رقم سبد معیشت را تعیین نکنند.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان اصفهان با اشاره به گپ بالای دستمزد فعلی کارگران تا سبد معیشت ۱۰ میلیون تومانی، گفت: به طور قطع برای سال ۱۴۰۰ این فاصله جبران نخواهد شد و حتی اگر عدد دستمزد ۱۰۰ درصد افزایش یابد، جبران معیشت کارگران نمیشود.
وی با اعتقاد بر اینکه مشکل امروز کارگران تنها دستمزد نیست، اظهار کرد: دولت وظیفه دارد اقتصاد کشور را ساماندهی کند، چراکه هرچه کارگر، افزایش دستمزد داشته باشد، سال آینده با تورم بالاتری مواجه میشود که این افزایش دستمزد اصلا جوابگوی آن نیست.
عظیمی تصریح کرد: دولت حتی اگر برای سال آینده عدد ۱۰ میلیون تومان را برای مزد کارگران تعیین کند، اما در واقعیت نتواند تورم را کنترل نکند، دوباره سبد معیشت رشد میکند.
وی درباره بهترین رقم برای دستمزد کارگران، اظهار کرد: با توجه به تورم فعلی، رقم ۹ تا ۱۰ میلیون تومان برای مزد سال ۱۴۰۰ کارگران منطقی است.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان اصفهان گفت: متاسفانه دولت هر سال براساس نرخ تورم سالی که در آن قرار دارد، برای مزد سال آینده، عددی را برای دستمزد مشخص و افزایش میدهد، اما به محض ورود به سال بعدی، کارگر با تورم بالاتری مواجه میشود و به طور قطع اگر دولت تورم را کنترل نکند فاصله دستمزد با سبد معیشت روز به روز بیشتر خواهد شد.
وی تصریح کرد: البته اگر دولت بتواند تورم را در سال آینده کنترل کند، مبلغ ۹ تا ۱۰ میلیون تومان برای مزد ۱۴۰۰ کارگران عدد درستی است و دیگر نباید برای سال آینده با درصد دستمزد را تعیین کنیم.
عظیمی با بیان اینکه دستمزد کارگران باید هر سال مطابق با نرخ تورم و سبد معیشت تعیین شود، گفت: این در حالیست که تاکنون این اتفاق رخ نداده و برخلاف قانون، دستمزد کارگران تعیین شده است.
وی با بیان اینکه در سبد هزینه کارفرمایان در ایران، هزینه دستمزد کارگران بین ۵ تا ۷ درصد است و ۹۰ درصد دیگر به سایر هزینهها مربوط می شود، گفت: دولت به جای اینکه سایر هزینهها را کاهش دهد، تنها از حق کارگران کم میکند و این نگاه موجب شده طی چند سال گذشته طبقه متوسط در کشور به طور کامل ریزش کند و کارگران زیر خط فقر زندگی کنند.
رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان اصفهان تاکید کرد: جامعهای میتواند موفق باشد که طبقه متوسط قوی داشته باشد، اما در اقتصاد ایران طبقه متوسط از بین رفته و کارگران زیر خط فقر قرار گرفته اند.
وی با بیان اینکه افزایش مزد باید به حدی باشد که جوابگوی نیاز خانوادهها باشد، اضافه کرد: متاسفانه امروز کارگران روزانه یک یا دو جا مشغول به کار هستند، اما درآمد آنها به خط فقر هم نمیرسد.
عظیمی با بیان اینکه متاسفانه امروز بسیاری از کارگران ما روزمزد هستند، اظهار کرد: بین ۵ تا ۱۰ درصد جامعه کارگری کشور عضو تشکلهای رسمی کارگری هستند، به این معنا که حدود ۹۰ درصد کارگران عضو هیچ تشکلی نیستند و در رده کارگران روزمزد قرار میگیرند.
وی به آمار رسمی ۷ میلیون کارگر بیمه نشده در کشور اشاره کرد و گفت: بخش بالایی از این آمار روزمزد هستند، اما متاسفانه هیچ آماری رسمی از کارگران روزمرد در کشور وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات