• سه‌شنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۹ / ۰۴:۱۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 99120402775
  • خبرنگار : 71429

یک کارشناس مسائل حقوقی:

مردان به خاطر مهریه و بانوان با اراده قیم مآبانه مردان ممنوع الخروج می‌شوند

مردان به خاطر مهریه و بانوان با اراده قیم مآبانه مردان ممنوع الخروج می‌شوند

یک کارشناس مسائل حقوقی در تحلیل حقوقی  ممنوع الخروجی سمیرا زرگری، سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین زنان ایران  توسط همسرش، گفت: وقت بازنگری قانون تبعیض ساز محدود کننده حق فرارسیده است. 

محمدصالح نقره کار در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه وقت بازنگری قانون تبعیض ساز محدود کننده حق فرارسیده است، اظهار کرد: بر مبنای آمار ثبت احوال تعداد بالایی از مردان جامعه به خاطر مهریه ممنوع الخروج شده‌اند و آن طرف قضیه هم تعداد زیادی بانوان به خاطر اعمال اراده قیم مآبانه مردان ممنوع الخروج می‌شوند. گاهی سر مربی تیم ملی کاراته ایران به خاطر مهریه ممنوع الخروج شده و گهگاه بانوی ورزشکاری همچون سرمربی تیم ملی اسکی زنان این هفته  مواجه با ممنوع الخروجی میشود.

این کارشناس مسائل حقوقی با طرح این سوال که آیا قانونگذاری که این اقتدار محدود کننده آزادی آمد و شد را وضع کرده خیر عمومی را مدنظر دارد؟ گفت: این تحدید آزادی اراده چقدر کارکرد خیرخواهانه و چقدر خودخواهانه دارد؟ چقدر جامعه و شهروند و خانواده از این سیاق تقنین  تضمین حق سود عقلایی می برد؟ پاسخ به این پرسش نیازمند تحلیل پیمایشی و آمایشی است.باید در دل واقعیات اجتماعی و خانوادگی زد تا  نقصان ها یا قوت های تقنین را در عمل کشف کرد.

وی ادامه داد: اراده انکشافی مقنن بر این مدار بوده که دین مهریه بی پشتوانه نماند. آن طرف هم فیل زن یاد هندوستان نکرده و با سفر مکرر داخل و خارج کام زندگی مشترک را تلخ و غیرت و حمیت مردانه را به محاق بسپرد.  این اراده مقنن قابل درک اما قابل نقد است. 

نقره کار گفت:  سر جمع راجع به گروکشی مهریه و ممنوع الخروجی و حضانت و نفقه و غیره، حقوق خانواده امنیت و تسکین نیافته و تنش‌ها و درگیری‌ها را تشدید کرده است.  این ساختار بر یک نابرابری سنتی متکی است و ما محتاج  رویکرد اجتهادی اخلاق گرا و برابری جو و تبعیض ستیز هستیم. 

وی با تاکید بر اینکه مهندسی و معماری نظام حقوقی خانواده باید دستخوش نقد و باز نگری و بازآرایی و بازپیرایی شود، گفت: نگرانی آنجاست که ابزار قانون اهرم گروکشی با کارکرد تخریب مناسبات زوجین گردد و این میان جوانی و طراوت و آتیه جوانان کارزار سوء استفاده از قانون با هدف منکوب سازی طرف مقابل گردد لذا قانون نباید زمینه ساز اختلاف و بستر ساز طلاق و خشونت خانگی شود. این ابزار برای الفت و مانایی خانواده است نه اضمحلال و فروپاشی آن. 

این کارشناس مسائل حقوقی در پایان گفت: زنگ خطر قانون سنتی خانواده به صدا در آمده و نمی توان با قانون تبعیض ساز یا زندان تجویز یا سالب حق زوجین پاسخگوی جامعه امروزی با اقتضائات زمانه آن بود. گفت‌وگوی نخبگانی نه صرفا حقوقی و قضایی لازم است تا زمینه‌های بهداشت روانی و سلامت اجتماعی و آثار وضعی قانون هم تعلیل و تحلیل شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۵ ۱۰:۱۲

حق با ایشان است. قانون فعلی ازدواج؛ دیگر متناسب شرایط امروزین و به ویژه منطبق با دنیای فکری نسل‌های نو نیست و در مقام عمل، نوعی قرارداد باخت-باخت را، به طرفین ازدواج تحمیل می‌کند. تاخیر در ازدواج، ازدواج سفید، طلاق‌های عاطفی و برقراری رابطه ی «مهر-کین» میان زوجین؛ از پی‌آمدهای طبیعی برای یک قانون تاریخ‌مصرف گذشته و ناکارآمد خواهد بود.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۵ ۱۰:۳۰

هردو باید لغو شود

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۵ ۱۰:۴۹

اینجور قوانین نیاز به بازنگری دارد اما باید اصول زندگی مشترک را از مدارس یاد داد و در این جامعه سنتی با تفکر غربی نمی توان راه به جایی برد زیاد خودتونو خسته نکنید

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۵ ۱۰:۵۵

پس قانون رو درست کنید تا نه مردان برای این مورد ممنوع الخروج بشن و نه زنان ادم حساب نشن و از حقوق اولیه برخوردارد نباشن...

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۵ ۱۴:۲۱

ای کاش به جای این همه خبرسازی برای مشکل شخصی یک نفر، به زندگی 1 میلیون پسر ایرانی که عمر و زندگی شان در خدمت اجباری سربازی که اتفاقا مجانی هم هست می پرداختید ...!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۵ ۱۵:۰۱

چه مقایسه ی نابجایی! ممنوع الخروج کردن به خاطر مهریه به دلیل بدهیه که می تونه شامل هر شهروند بدهکاری بشه که طلبکارش از از دادگاه می خواد تا زمان دریافت طلبش نذاره بدکار از کشور خارج بشه. مگه همه ی مردهایی که مهریه باید بدن می خوان برن خارج از کشور؟! در حالی که ممنوع الخروج کردن زن هیچ دلیلی نمی خواد و مرد اگه دوست نداشته باشه اجازه نمیده زنش پاسپورت بگیره. این دو تا با هم قابل مقایسه اند؟! مردم رو گرفتین؟!

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۵ ۲۱:۱۷

آقا خیلی عالی هست باید زنان را محدو کرد البته بعصی از زنان بی ناموس را ن همه زنان را

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۰۷ ۰۱:۵۹

دوران محدودیت زنان به پایان رسیده و باید از این به بعد مردان را محدود کرد تا عدالت مساوی شه

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۱۲ ۰۲:۱۴

پس چرا مردها را بخاطر مهریه ممنوع الخروج می کنند ویا حبس می کنند کسی بحث نمی کنه مگر مردها چه گناهی کردندمگر ازدواج جرم است دخترها منتظر بهانه هستند بعد عقد فورا بفکر مهریه وسکه میفتند