به گزارش ایسنا، تیمهای ملی اسکی آلپاین مردان و زنان ایران در رقابتهای مارپیچ بزرگ و کوچک مسابقات قهرمانی جهان به میزبانی کورتینا ایتالیا شرکت کردهاند که کار دختران اسکی باز روز گذشته(شنبه) با برگزاری مارپیچ کوچک به پایان رسید.
سمیرا زرگری، سرمربی تیم زنان که به دلیل ممنوعالخروجی توسط همسرش امکان حضور در مسابقات و همراهی ملیپوشان را نداشت در مورد عملکرد دختران اسکیباز در قهرمانی جهان به ایسنا گفت: بدنسازی آنها در زمان قرنطینه و ارتباطمان مجازی بود، با این حال خیلی خوب کار کردند اما پیستها به خاطر شیوع کرونا دیر باز شدند و شرایط تمرین نداشتیم، حتی مجبور شدیم به پیست پولادکف شیراز برویم و دو هفته تمرین کنیم. زمانی که اردوی شیراز را آغاز کردیم چندین مسابقه جهانی برگزار شده بود در حالی که اسکیبازان ایران هر سال به اروپا میرفتند و مدتی تمرین میکردند. همچنین شرایط یخ پیستهای مسابقات جهانی را در ایران نداریم و دختران روز قبل از مسابقه حتی یک دور هم اسکی نکرده بودند.
او افزود: همیشه تعداد اسکی تمرین و مسابقه برای ورزشکاران ایرانی کم بوده است، در صورتی که ورزشکاران خارجی حداقل سه اسکی برای تمرین و مسابقه دارند، چون پیست یخ است، اسکی کند میشود اما بچه های ما با همان اسکی تمرین، مسابقه هم میدهند. تیم ایران هیچوقت skiman نداشته که اسکی بچهها را درست کند و آنها خودشان باید این کار را انجام دهند. البته مربی کمک میکند اما یک مربی نمیتواند همه کارها را با هم انجام دهد. امیدوارم روزی این کم و کسریها جبران شود.
تیم ملی باید یک پیست اختصاصی داشته باشد
سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین زنان ایران به لزوم اختصاص یک پیست به تیم ملی اشاره کرد و گفت: فدراسیون باید یک پیست اختصاصی برای تیم ملی درست کند و روی آن آب بپاشد که شرایط پیست مثل کشورهای اروپایی شود تا ورزشکارانمان در مسابقات برون مرزی خیلی اذیت نشوند. صدف ساوه شمشکی خیلی خوب اسکی میکرد اما فشار یخ به حدی زیاد بود که در اواسط مسیر ACL او آسیب دید. صدف در مارپیچ بزرگ یکی از خوش تکنیکترین ورزشکاران ایران است، گفته شده که دو هفته دیگر بهبود پیدا میکند و امیدوارم به زودی مصدومیتش برطرف شود تا برای سهمیه المپیک رقابت کند.
او ادامه داد: آرزوی تک تک اسکیبازان ایران است که حقوق داشته باشند، باشگاهها و کمپانیهای قوی به لیگ وارد شوند و تیم ملی پیستی اختصاصی داشته باشد که روی آن آب بپاشند و مانند پیستهای اروپایی یخ داشته باشند تا در مسابقات به این اندازه فشار تحمل نکنند چون زندگی خود را برای اسکی گذاشتهاند.
پیامهای تبریک زیادی از کشورهای اروپایی داشتم
زرگری در مورد بهبود تکنیک دختران اسکیباز در مسابقات جهانی گفت: تکنیک دختران ما خیلی خوب شده و پیامهای زیادی از یورواسپورت، سرمربیان اروپایی و کشورهای دیگر دارم. آنها به من تبریک گفتند که تکنیک دختران ایران تغییر کرده است. علاوه بر این در سالهای قبل و در هر مانش ۶-۷ ثانیه با پسران اختلاف داشتیم اما الان در مسابقات داخلی این اختلاف خیلی کم شده و حتی نفرات اول برابر با پسران شدهاند.
او افزود: نتایجی که میگیریم برایم خیلی عالی است. ورزشکار و مربی مقصر نیستند بلکه بودجه لازم داریم. الان یک جفت اسکی نزدیک به ۳۰ میلیون تومان است و فدراسیون نمیتواند اسکی زیادی برای آنها دریافت کند. ورزشکاران دو اسکی برای مارپیچ بزرگ و کوچک گرفتند و برخی از آنها اسکیهای سالهای قبل را برای تمرین برده بودند.
گاهی نفرات اول هم به خط پایان نمیرسند
سرمربی تیم ملی اسکی آلپاین زنان در مورد اینکه عاطفه احمدی موفق به اتمام مسابقه خود در مارپیچ کوچک نشد، در حالی که در مارپیچ بزرگ به عنوان اولین زن ایرانی به دور دوم رسیده بود، گفت: وزن عاطفه عقب افتاد و تعادلش بهم خورد. پاهایش به گونهای پیچ خورد که تا یک ساعت استرس داشتم و میگفتم آسیب دیده است اما بدنسازی خوبی داشت و آسیب ندید. هر کسی آنگونه زمین میخورد پایش میشکست اما برای عاطفه اتفاقی نیفتاد و این نشان دهنده پیشرفت دخترانمان است. او یکی از ورزشکاران آینده دار است و اگر برنامه ریزی دقیقی برایش انجام شود، راحت میتواند نزدیک به ۳۰ نفر برتر جهان قرار بگیرد. تمریناتش را برای من فرستاده که مثل اروپاییها در یخ تمرین میکند. از طرفی این اتفاق در ورزش اسکی طبیعی است و نفرات اولی داریم که به خط پایان نرسیدهاند.
او در مورد دیر اعزام شدن ملیپوشان به مسابقات گفت: وقتی فشار مسابقات زیاد است باید زودتر اعزام میشدند اما این اتفاق نیفتاد و فکر میکنم به خاطر بودجه بود.
چشم جهان به دختران ایران بود
زرگری در پاسخ به این سوال که آیا انتظارات شما از دختران اسکی در این مسابقات برآورده شد؟ گفت: بله، همین که میبینم تکنیک آنها در سطح اروپاییها شده، برایم کافی است. نتیجه کارم را دیدم و در سالهای آینده هم خواهم دید.
سرمربی تیم ملی در مورد نحوه ارتباط خود با دختران اسکیباز گفت:در پیست، در حال مسابقه، قبل از بازی، شب موقع خواب، صبح وقتی بیدار میشدند، در تمام این اوقات با آنها از طریق تماس تصویری ارتباط داشتم و سعی میکردم انرژی خود را برایشان بفرستم. خوشحال بودم نه تنها ایران بلکه یک دنیا چشمشان به این دختران بود و خیلی از این ماجرا خوشحال شدم.
او در پاسخ به این سوال که آیا این توجه به خاطر حواشی ناشی از ممنوعالخروجی شما بوده است؟ گفت: شاید کسی اسکی دختران ایران را نگاه نمیکرد اما الان معلوم شد که آنها چقدر تلاش میکنند. خیری بود و از این بابت خیلی خوشحال هستم.
زرگری در مورد اضافه شدن حامد کیاشمشکی به کادر فنی تیم ملی در زمان مسابقه و هدایت دختران اسکی باز در مارپیچ کوچک قهرمانی جهان، بیان کرد: آقای کیاشمشکی قبلا همکار من بود. همه چیز را به او انتقال میدادم و خیلی کمک کرد.
از دفتر رئیس کمیته ملی المپیک قول کمک دادند
زرگری در مورد احساسش از اینکه در مسابقات حضور نداشت، گفت: چهار شب است که نخوابیدهام. استرسی که داشتم خیلی بیشتر از زمانی بود که در مسابقات حضور داشتم چون در کنار ملیپوشان نبودم و شرایط سخت بود اما بعد از هر سختی، آسانی است.
او در پاسخ به این سوال که آیا هنوز زمان آن نرسیده که در مورد دلایل ممنوعالخروجیتان صحبت کنید؟ بیان کرد: از دفتر آقای صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک با من تماس گرفته اند و قول کمک دادهاند، منتظرم ببینم چه میشود. امیدوارم این قانون حداقل برای زنان و ورزشکارانی که در عرصههای بینالمللی فعالیت دارند، برداشته شود تا برای کشور افتخارآفرینی کنند. همچنین امیدوارم صدایم به گوش مسئولان رسیده باشد.
انتهای پیام
نظرات