فرهاد فخریان در گفتوگویی با ایسنا درباره تاثیر کرونا بر آثار به نمایش گذاشته شده در جشنواره تجسمی امسال، اظهار کرد: تاثیر کرونا بر آثار هنری را نمیتوان به صورت مستقیم مورد بررسی قرار داد؛ چراکه این تاثیر به صورت ناخودآگاه است، اما قطعا میتوان گفت که تاثیرگذار بوده است.
او ادامه داد: امیدوار بودم که کرونا وجود نداشت تا میتوانستیم این جشنواره را با فراغ بال برگزار کنیم. من خیلی اعتقاد ندارم که کرونا باعث پیشرفت شده باشد؛ چراکه استرسی از خود به جای گذاشت که حتما تاثیراتش را میتوان در میان عکسهای به نمایش گذاشته در جشنواره مشاهده کرد. از نحوه قرار گرفتن صندلیها تا ماسکهایی که به صورت زدهایم همگی بیانگر این است که کرونا چه بلایی بر سر ما آورده است. این بخش روبنایی ماجرا است و قطعا تاثیرات بسیار بیشتری از خود به جا خواهد گذاشت.
این هنرمند عکاس همچنین درباره علت کمرونق بودن جشنواره تجسمی نسبت به سایر جشنوارههای فجر، خاطرنشان کرد: جشنوارههای فیلم و موسیقی مخاطب عامتری را در برمیگیرند و طبیعی است که بازدید بیشتری هم داشته باشند؛ به همین خاطر هم سرمایهگذاریهای بیشتری روی آنها انجام میشود. جشنواره تجسمی هم در نوع خودش با اقبال مواجه است، اما به هر حال هنرهای تجسمی مخاطب عام کمتری دارد و خیلی دور از ذهن نیست که جشنواره با استقبال زیادی هم مواجه نشود.
فخریان در پاسخ به این پرسش که آیا عامکردن هنرهای تجسمی به منظور جذب مخاطب بیشتر، این هنر را از ذات اصلی خود دور میکند؟ گفت: این موضوع نیاز به تفکر و پژوهش دارد، اما به شخصه فکر میکنم که اگر هنرهای تجسمی بخواهد شکل بازاری پیدا کند تا عامه مردم آن را بیشتر بپسندند، آنگاه از ماهیت و ذات خود تا اندازهای دور میشود و به نظرم نباید این اتفاق بیفتد.
به گزارش ایسنا، نمایشگاه طوبای زرین و بخش های مختلف سیزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پنجشنبه ۳۰ بهمن ماه به کار خود پایان داد و مراسم اختتامیه و اعلام برگزیدگان روز پنجشنبه ۷ اسفند در تالار وحدت با حضور محدود هنرمندان برگزار می شود.
انتهای پیام
نظرات