• سه‌شنبه / ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 99112821113
  • خبرنگار : 90069

پیش‌بینی تغییرات اقلیمی زیان‌بار تا سال ۲۰۵۰

پیش‌بینی تغییرات اقلیمی زیان‌بار تا سال ۲۰۵۰

کارشناسان محیط زیست پیش بینی کرده‌اند که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، کمترین و بیشترین دمای هوای ثبت شده روی زمین ۲ درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت.

به گزارش ایسنا، طی ۳۰ سال آینده دمای هوا در چین شدیدا افزایش خواهد یافت که علت آن انتشار گازهای گلخانه ای است. این امر باعث بروز تغییرات فاجعه بار اقلیمی خواهد شد که خشکسالی یکی از آن هاست.

بنابر مطالعات جدید تا سال ۲۰۵۰ میلادی، کمترین و بیشترین دمای هوا ۲ درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت. گرمترین دمای هوا هنگام روز به میزان ۲.۴ درجه و در شب نیز ۱.۸ درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت.

همزمان، کاهش گازهای گلخانه ای به دلیل کم شدن غلظت ذرات در جو که تشعشعات خورشیدی را بازتاب می کنند باعث گرم شدن آب و هوا در کوتاه مدت خواهد شد اما گرایش بلندمدت، کاهش گازهای گلخانه ای در جو است که که در نهایت به سردشدن اقلیم منجر خواهد شد.

افزون بر آن، محققان بر اساس بررسی‌های خود اظهار داشتند که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۷۷ درصد از شهرهای جهان تغییرات حائز اهمیتی را در وضعیت آب و هوایی خود تجربه می‌کنند.

تا سال ۲۰۵۰ آب و هوای لندن شبیه به آب و هوای امروز شهر مادرید می‌شود، وضعیت جوی پاریس با کانبرا در استرالیا برابری خواهد کرد و آب و هوای استکهلم در سوئد مشابه با وضعیت اقلیمی بوداپست در مجارستان می‌شود.

این تغییرات در شهرهای اصلی استوایی جهان از جمله کوالالامپور، جاکارتا و سنگاپور قابل توجه‌تر خواهد بود و شرایط آب و هوایی بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده که به شرایط نامناسب اقلیمی و خشکسالی‌های شدید منتهی می‌شود.

همچنین پیش‌بینی شده است که تا سال ۲۰۵۰ در سراسر نیمکره شمالی، شهرها به نقاطی شباهت پیدا می‌کنند که بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر دورتر از مدارات شمالی و در استوا قرار دارند.

به گزارش اسپوتنیک، براساس مقاله منتشر شده در مجله «Climate Dynamics»، در کشورهای اروپایی فصل تابستان و زمستان گرم‌تر شده و به ترتیب با افزایش حدود ۳.۵ و ۴.۷ درجه سانتیگرادی روبرو خواهد شد.

از آنجا که یکی از دلایل افزایش دما، انتشار گازهای گلخانه ای است، ۶۶ دولت به همراه ۱۰ منطقه، ۱۰۲ شهر، ۹۳ شرکت تجاری و ۱۲ سرمایه گذار متعهد شده اند انتشار دی اکسید کربن خود را تا سال ۲۰۵۰ به صفر کاهش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha