به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، رودریگو دوترته، رئیس جمهوری فیلیپین اخیرا گفته بود که آمریکا باید پول بیشتری بپردازد اگر میخواهد توافق "نیروهای بازدیدکننده" سر جایش بماند؛ دوترته به صورت یکجانبه سال گذشته میلادی این توافق را بر سر عصبانیت از عدم صدور ویزا از سوی آمریکا برای یکی از متحدانش لغو کرد.
هری روکو، سخنگوی ریاست جمهوری فیلیپین گفت: اگر ما روابط بسیار قوی با متحدی بسیار قوی داریم، فکر میکنم این مساله باید در زمینه کمک اقتصادی و مالی بیشتر به نظر برسد و ما باید کمک بیشتری دریافت کنیم.
روکو به تحقیقی از سوی مرکز استیمسون مستقر در واشنگتن اشاره کرد که نشان داد فیلیپین از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۷، ۳.۹ میلیارد دلار در برنامه مقابله با تروریسم آمریکا دریافت کرده در حالیکه در بازه زمانی مشابه، پاکستان ۱۶.۴ میلیارد دلار دریافت کرده است.
وی ادامه داد: ما ۳.۹ میلیارد دلار دریافت کردیم. آیا این مبلغ زیادی است؟ این را میشود در مقایسه با کمکها به دیگر کشورها فهمید.
ارتشهای دو کشور روابط خوبی دارند و در چند دهه گذشته رزمایشهای مشترکی را برگزار کردند که به تقویت نیروهای فیلیپینی منجر شده و در عین حال، به آمریکا نیز جای پای مطمئنی را در منطقهای داده که قدرت چین و نفوذش در حال رشد است.
مقامهای دفاعی از دو کشور تلاش میکنند تا توافق مذکور را حفظ کنند که زیربنای توافق همکاری دفاعی تقویت شده و پیمان دفاعی مشترک است. دوترته تهدید کرده که از همه آنها خارج میشود.
سفارت آمریکا در مانیل هنوز درباره این اظهارنظر بیانیهای صادر نکرده است. در دسامبر گذشته میلادی، فیلیپین بیشترین کمک مالی نظامی آمریکا را در منطقه هند-پاسیفیک دریافت کرد که شامل ۶۸۹ میلیون دلار جنگ افزار میشود.
انتهای پیام
نظرات