محمدرضا عصاری، رییس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول در این آیین گفت: سازمان منطقهای اکو با عضویت ۱۰ کشور و جمعیتی افزون بر ۵۰۰ میلیون نفر با اشتراکات فرهنگی و تمدنی برای نزدیک شدن هرچه بیشتر این کشورها و از بین بردن فاصلهها در تلاش است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در جهان دوقطبی ظالمانه، بیش از هر چیز نیازمند تجدید پیوند با ملتهایی هستیم که با آنها اشتراکات فراوانی داریم.
وی اظهار امیدواری کرد تا پیوند اشتراک دانشگاه جندی شاپور دزفول و موسسه فرهنگی اکو، زمینه اجرایی شدن همکاریها را فراهم کند.
رییس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: امیدواریم این ارتباط موجب توسعه فرهنگی، علمی و اقتصادی در منطقه شود.
عصاری با بیان اینکه دانشگاه جندی شاپور دزفول سال آینده میزبان دانشگاههای عضو اکو خواهد بود، تصریح کرد: دانشگاه جندی شاپور دزفول نماد دانشگاههای عضو اکو است و قدمت و پیشینه این دانشگاه تاریخی باید معرفی شود.
همچنین سرور بختی، رییس موسسه فرهنگی اکو در این آیین بیان کرد: افتخار میکنم در شهر دزفول و دانشگاه جندی شاپور هستم؛ مشاهده عظمت این شهر کهن و بازدید از جاذبههای تاریخی، طبیعی و فرهنگی دزفول خستگی لذت بخشی بود.
وی افزود: امروز یادداشت تفاهمنامه همکاری بین موسسه اکو و دانشگاه جندی شاپور دزفول امضا شد که یکی از مهمترین نکاتی که در این یادداشت درج شده، باقی ماندن همکاری فراگیر بین این موسسه و سایر موسسههای کشورهای عضو اکو است.
بختی، هدف این موسسه را شبکهسازی بین دانشگاهها و ارگانها بیان کرد و گفت: تا آنها بتوانند بدون مانع با یکدیگر همکاری داشته و یکدیگر را بهتر بشناسند.
رییس موسسه فرهنگی اکو ادامه داد: میراث غنی دانشگاه جندی شاپور دزفول باید حفظ و به جهانیان معرفی شود.
وی بیان کرد: سه هفته دیگر، نخستین نشست روسای دانشگاههای کشورهای عضو اکو برگزار خواهد شد و از رییس دانشگاه جندی شاپور دزفول دعوت میشود در این نشست سخنرانی و ظرفیتهای علمی و تاریخی این دانشگاه را بیان کند.
وی افزود: همه دانشگاههای عضو اکو باید بدانند قدیمیترین دانشگاه جهان در دزفول واقع شده است.
به گزارش ایسنا، رییس موسسه فرهنگی اکو در جریان سفر به دزفول، از ظرفیتهای طبیعی و تاریخی این شهرستان دیدن و همچنین تفاهمنامه همکاری بین این موسسه و دانشگاه جندی شاپور دزفول را امضا کرد.
دانشگاه جندی شاپور کهنترین دانشگاه جهان با قدمت بیش از ۱۷۵۰ سال، در سال ۲۰۱۷ میلادی در فهرست رویدادهای جهانی یونسکو به ثبت رسید.
مفاد تفاهمنامه موسسه فرهنگی اکو و دانشگاه جندی شاپور دزفول به شرح ذیل است:
۱- تسهیل مبادله اعضای دانشگاهی، محققان و کارشناسان برای انجام تحقیق، آموزش یا تبادل نظر.
۲- ایجاد فرصت برای حضور اساتید و محققان در کنفرانسها، همایشها و جلسات بینالمللی.
۳- در صورت وجود امکانات لازم جهت تبادل اساتید برای گذراندن مرخصیهای شنبه.
۴- تسهیل و توسعه گردشگری فرهنگی و گسترش فرصتهای گردشگری.
۵- همکاری در برگزاری نمایشگاههای مشترک علمی، پژوهشی و فرهنگی و انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک.
۶- تبادل دانشجو در مناطق مورد علاقه متقابل با مقررات کشورها.
۷- تبادل اطلاعات، کتابها، انتشارات علمی، اسناد علمی و پژوهشی، پایاننامههای دانشجویان، میکروفیلمها و نرمافزارهای رایانهای در زمینههای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی.
۸- تسهیل دیدار اعضای دانشگاهی، محققان و دانشجویان.
۹- راهاندازی آزمایشگاه دیجیتال به منظور شرکت در فعالیتهای تحقیق متقابل.
انتهای پیام
نظرات