به گزارش ایسنا و به نقل از دانشگاه خلیج فارس، آزمایشگاه نانو فناری دانشگاه خلیج فارس دارای ۵۰ متر مربع زیربنا و با هزینه ۱۱،۵۰۰ میلیون ریال احداث شده و دارای تجهیزات پیشرفته دستگاهی نظیر XRD و XRF میباشد.
با توجه به همراستا بودن آزمایشگاه مذکور با حوزههای تحقیقاتی و راهبردی دانشگاه خلیج فارس در زمینه نانو، تجهیز و فعالسازی این آزمایشگاه نقش بسزایی در تحقیقات نانوفناوری و نانوبیوفناوری خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، آزمایشگاه آنالیز دستگاهی پیشرفته نیز دارای ۵۰ مترمربع زیربنا و با هزینه ۳۵،۰۰۰ میلیون ریال راهاندازی گردیده و دارای تجهیزات پیشرفته دستگاهی نظیر FT-IR جهت مشخص نمودن گروههای عاملی در ترکیبات سنتز شده، دستگاه Polarimeter جهت سنجش قطبیت مواد موجود در محیط مایع، دستگاه HPLC جهت اندازهگیری غلظت مواد موجود در نمونه که غیر فرار یا حساس به گرما هستند، دستگاه CHN جهت اندازهگیری مقدار کربن، نیتروژن و هیدروژن موجود در نمونهها، دستگاه AFM جهت بررسی توپوگرافی و اندازهگیری نیروی عمود بر سطح و دستگاه Viscometer جهت تعیین ویسکوزیته مایعات مختلف، است.
همچنین مرکز محاسبات سریع دانشگاه خلیج فارس نیز با زیربنای ۴۰ مترمربع و هزینه ۲۵،۰۰۰ میلیون ریال و با هدف پاسخگویی به نیازهای اساتید، دانشجویان و مراکز پژوهشی جهت انجام ذخیرهسازی و پردازش دادههای حجیم، مدلسازی و شبیهسازی پدیدههای فیزیکی، حل معادلات عددی پیچیده، دینامیک سیالات و مکانیک محاسباتی که بهدلیل حجم پردازش از عهده رایانههای معمولی خارج است، راهاندازی گردید.
گفتنی است معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، در بدو ورود به دانشگاه خلیج فارس ضمن ادای احترام به یادمان شهدای گمنام، از مجتمع فناوری مروارید، ایستگاه تحقیقات آبزیان پژوهشکده خلیج فارس و مرکز نوآوری و توسعه فناوری دریای این دانشگاه نیز بازدید کرد.
انتهای پیام
نظرات