• پنجشنبه / ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ / ۲۳:۱۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 99111612386
  • خبرنگار : 50403

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی:

اقتصاد مقاومتی مفهومی جدید در ادبیات اقتصادی جهان است

اقتصاد مقاومتی مفهومی جدید در ادبیات اقتصادی جهان است

ایسنا/آذربایجان شرقی نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: اقتصاد مقاومتی مفهومی جدید در ادبیات اقتصادی جهان است که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم پنجشنبه ۱۶ بهمن ماه، در مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده‌ی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: هر انقلاب دارای سه مرحله «قبل از پیروزی، پیروزی و بعد از پیروزی» است و در هر سه وضعیت، شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشورها بسیار مهم است.

وی ادامه داد: فرانسه در قبل از انقلاب خود، از نظر اقتصادی در وضعیت بحرانی قرار داشت، اما همه فشارها بر دوش طبقه پایین جامعه بود و این فشار اقتصادی شرایط وقوع انقلاب را فراهم کرد؛ روسیه نیز که در آغاز قرن بیستم از موقعیت اقتصادی مطلوبی برخوردار نبود و به دلیل بیکاری کارگران، خشکسالی و از دست رفتن زمین‌های کشاورزی، روستاییان مهاجرت کردند، اما آغاز جنگ جهانی اول باعث سوق دادن منابع مادی و انسانی به طرف جنگ شده و ضمن تشدید بحران، منجر به وقوع انقلاب در اکتبر ۱۹۱۷ شد.

وی افزود: چین هم از مدتها قبل از انقلاب به دلیل نفوذ بیگانگان دچار نابودی و ورشکستگی شده بود و شکست از ژاپن در سال ۱۸۹۵ موجب واگذاری و تصرف چندین بندر مهم چین توسط ژاپن شد؛ در نتیجه وقوع جنگ جهانی دوم و جنگ‌های داخلی بین کمونیست‌ها و ناسیونالیست‌ها، زمینه‌ی وقوع انقلاب را فراهم کرد.

نماینده ولی فقیه در استان اضافه کرد: در الجزایر نیز که به دلیل اشغال این کشور توسط فرانسه فقر شدید به وجود آمده بود، در سال ۱۹۴۵ دو میلیون الجزایری از این کشور خارج شدند و سرانجام در سال۱۹۶۲ با استفاده از ضعف کشورها بعد از جنگ جهانی دوم، انقلاب کردند.

وی با اشاره به وضعیت اقتصادی ایران در دوران قبل از انقلاب، خاطرنشان کرد: علی‌رغم اینکه در رژیم شاه به پشتوانه‌ی دلارهای نفتی و حمایت بیگانگان، کالاهای تجملاتی به ایران وارد شده بود اما تنها وضع اقتصادی طبقه مرفه و وابستگان دولت خوب شده بود.

به گزارش ایسنا، وی در ادامه سخنان خود در رابطه با کارآفرینی، گفت: کارآفرینی موتور محرک توسعه اقتصادی و اجتماعی بوده و کارآفرین کسی است که قدرت درک بالا و توان شناسایی فرصت‌ها را داشته و از طریق پرورش ایده و تبدیل فکر خود به محصول، اقدامات ارزش آفرینی را انجام می‌دهد.

امام جمعه تبریز با بیان اینکه کاهش وابستگی‌ها با تاکید بر تولید داخلی و تلاش بر خوداتکایی از جمله اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی است، افزود: ایران اسلامی پس از گذران دوران سخت با دوران هوشمندی مواجه است و در شرایطی که تحریم‌ها وضعیت کنونی را به وجود آورده، باید تفکر ناب ایرانی و اسلامی پا به عرصه گذاشته و راه حل ارائه دهد.

وی با اشاره به اینکه موانع و چالش‌هایی در مسیر توسعه‌ی کارآفرینی وجود دارد، اظهار کرد: خطرپذیری مالی زیاد، وجود موانع اداری، هزینه‌ها و خطرات اجتماعی، فساد اداری، فقدان مهارت‌ها، عدم به روز رسانی قوانین بانکی، مالیاتی، صادرات و واردات، فقدان زیرساخت‌های تجاری و تخصصی و فقدان حمایت مالی برای شرکت‌های جدید و در حال رشد از جمله این چالش‌ها است.

وی در ادامه با بیان راهکارهایی برای حمایت از کارآفرینان، گفت: اصلاح و بازنگری قانون کار و تجارت با رویکرد کارآفرینی، آموزش کارآفرینی در مقاطع مختلف تحصیلی، توسعه‌ی پارک‌های علم و فناوری، کاهش بروکراسی اداری در سازمان‌ها به منظور تسهیل و حذف موانع اداری غیر ضروری، جایگزینی منابع غیر نفتی به‌جای منابع نفتی و کاهش وابستگی به نفت، ایجاد و توسعه شهرک‌های صنعتی با رویکرد کارآفرینی و تحول در شرایط اقتصادی از طریق سیاست‌های اصل ۴۴ از جمله راهکارها برای حمایت از کارآفرینان است.

حجت الاسلام و المسلمین آل هاشم اضافه کرد: امیدواریم با حکمی که اخیرا وزیر صنعت، معدن و تجارت به استاندار آذربایجان شرقی داده است، شاهد شکوفایی اقتصاد استان باشیم.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از ۲۰ نفر صادرکننده نمونه و برگزیده‌ی استان تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha