• سه‌شنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 99111410813
  • خبرنگار : 71604

کشف یک عامل امیدوارکننده برای درمان ملانوما

کشف یک عامل امیدوارکننده برای درمان ملانوما

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، عامل موثری را برای درمان ملانوما کشف کرده‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، طی پنج سال گذشته، پیشرفت‌های بسیاری در زمینه درمان ملانوما حاصل شده است اما حتی با وجود این پیشرفت‌ها نیز بسیاری از بیماران به سرعت مقاومت دارویی نشان می‌دهند و از دنیا می‌روند. پژوهش جدید "دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون"(BUSM) نشان می‌دهد که دارویی موسوم به "YK-4-279" که پیشتر برای هدف قرار دادن یک پروتئین خاص ساخته شده است، کاربرد گسترده‌ای دارد.

دکتر "دبورا لنگ"(Deborah Lang)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما دریافتیم که این دارو از تهاجمی‌تر شدن ملانوما در سلول‌های انسان پیشگیری می‌کند. ما همچنین یک مسیر خاص را یافته‌ایم که این دارو به واسطه آن، علیه سرطان عمل می‌کند و به مهار پروتئین‌هایی می‌پردازد که رشد سلول‌های سرطانی و متاستاز سرطان را تقویت می‌کنند.

ملانوما نوعی سرطان تهاجمی است که در ابتدای روند بیماری، تمایل زیادی نسبت به حمله و متاستاز دارد. چندین عامل وجود دارند که به فعال شدن ملانوما می‌انجامند. از میان این عوامل می‌توان به یک گیرنده تیروزین کیناز موسوم به "MET" اشاره کرد که در ملانوما، بیش از اندازه بیان می‌شود و در رشد و تهاجم تومور و همچنین مقاومت دارویی نقش دارد.

پژوهشگران از سلول‌های انسانی کشت‌شده استفاده کردند تا تعیین کنند که آیا با استفاده از داروی YK-4-279 و بدون آن، تغییری در رفتار سلول‌ها پیش از سرطان رخ می‌دهد یا خیر. آنها دریافتند که با استفاده از این دارو، کاهش قابل توجهی در رشد و حرکت سلول‌های سرطانی رخ می‌دهد. مدل‌های آزمایشی تحت درمان با این دارو، پیشرفت‌ قابل توجهی در به تاخیر انداختن یا جلوگیری از عدم پیشروی بیماری داشتند.

به گفته پژوهشگران، یافته‌های این پژوهش، فرصتی را برای YK-4-279 ایجاد می‌کند تا گزینه‌ای برای درمان ملانوما باشد و به صورت مجزا یا در ترکیب با دیگر درمان‌های در دسترس، مورد استفاده قرار بگیرد.

در مقاله این پژوهش آمده است: ما دریافتیم که این مولکول‌، تعامل میان دو عامل شناخته شده برای تنظیم ملانوسیت‌ها و تقویت ملانوما را به واسطه تنظیم ژن مختل می‌کند. این کار ممکن است سیستم‌های دیگری از جمله سیستم عصبی را که این عوامل در آنها نقش دارند، تحت تاثیر قرار دهد.

این پژوهش، در مجله "Cancer Research" به چاپ رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha