• سه‌شنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۳:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99111410508
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

مدیرعامل پردیس تئاتر مستقل:

حمایت‌های کرونایی درد هنرمندان را دوا نمی‌کند

حمایت‌های کرونایی درد هنرمندان را دوا نمی‌کند
عکس تزئینی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل مجموعه پردیس تئاتر مستقل با انتقاد از حمایت‌های غیرکارشناسانه از فرهنگ و هنر، گفت: این حمایت‌ها عملا دردی از ما دوا نمی‌کند.

یاسر عودی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به حمایت‌های مسئولان از تئاتر و شرایط سالن‌های نمایش در دوران کرونا، اظهار کرد: اجرای نمایش‌ها شرایط خوبی ندارد و این طبیعی است؛ چراکه ویروس کرونا همه دنیا را با شرایط سختی مواجه کرده است. با این وجود از آن‌جا که لازمه تئاتر، حضور تماشاچیان و عوامل نمایش است، شرایط کاری ما  سخت‌تر شده است.

وی افزود: از طرفی هم تناقضاتی می‌بینیم که هضم آن برای من سخت است، برای نمونه شما اگر در یک خیابان قدم بزنید تعداد زیادی از مشاغل گروه ۲ مثل رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها و... را می‌بینید که بدون هیچ محدودیتی فعالیت می‌کنند، اما ما در تئاتر یا به ‌طور کلی در هنر با اینکه در گروه ۳ مشاغل پرخطر قرار داریم هنوز نمی‌توانیم فعالیت‌هایمان را با شرایط بهتری دنبال کنیم.

این هنرمند تئاتر مشهد با انتقاد از حمایت‌های صورت گرفته برای تئاتر، بیان کرد: حمایت‌ها فقط به‌ عنوان تسهیلات مالی بوده است. تسهیلاتی که از مبالغ خردتر شروع شد و در آخرین مورد به وام‌های چند صد میلیون تومانی رسیده است. با این حال دریافت همین تسهیلات هم کار سختی است؛ چراکه آسان‌سازی برای حمایت از ما انجام نشده و ما برای دریافت تسهیلات باید دوباره به سایت‌ مراجعه و ثبت‌ نام کنیم، در حالی ‌که می‌شد با معرفی مستقیم ما به بانک‌ها فرایند دریافت تسهیلات، آسان‌سازی شود.

مدیر عامل مجموعه پردیس تئاتر مستقل خاطرنشان کرد: از طرف دیگر خودمان به‌عنوان یک مجموعه هنری- فرهنگی، بدهی و وام‌های زیادی داریم که پرداخت آن‌ها هم در شرایط فعلی کار مشکلی است و وام‌های جدید، عملا دردی از ما دوا نمی‌کند.

عودی با گلایه از حمایت‌های صورت گرفته از تئاتر، گفت: آخرین مورد حمایت‌ها به این شکل بوده که شهرداری مشهد به همه آموزشگاه‌های هنری، مبلغ ۱۰ میلیون تومان تحت ‌عنوان باشگاه مشتریان نرم‌افزار «شهرمن» خدمات ارائه کرده است، اما این هم با انتقاداتی روبه‌رو است. ما دیگر از دریافت حمایت‌های دولتی ناامید شده‌ایم. انقدر فریاد زدیم و صدای‌مان به‌جایی نرسید که دیگر امیدی نداریم. فقط می‌توانم بگویم اگر خواست و اراده‌ای از طرف مسئولین برای حمایت از تئاتر وجود داشت، حتما تا کنون این اتفاق رخ می‌داد و این حمایت‌ نکردن‌ها به معنی وجود نداشتن اراده‌ای برای حمایت از تئاتر است.

وی ادامه داد: مجموعه پردیس تئاتر مستقل با مساحت ۱۰۰۰ متر مربع، ۵ پلاتو، ۲ تماشاخانه، محل پذیرایی، گالری صنایع دستی، ۴۵۰ نفر هنرجو و اجاره ملک ۱۵ میلیون تومانی، هم همین ۱۰ میلیون تومان را دریافت می‌کند و یک مجموعه کوچک‌تر که مثلا یک زیرزمین ۴۰ متری با حدود ۲ میلیون اجاره و ۱۰ هنرجو دارد هم همین‌قدر دریافت می‌کند. این نشان می‌دهد یا کارشناسی درستی از شرایط، صورت نمی‌گیرد یا این‌که سوگیری نسبت به این هنر وجود دارد.

این هنرمند تئاتر مشهد تصریح کرد: من اگر یک فروشگاه یا یک رستوران داشته باشم تمام منافع آن سهم خودم است، اما ما در اینجا فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی انجام می‌دهیم. هر نمایشی که در مجموعه‌ها اجرا می‌شود در کارنامه اداره ‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم ثبت می‌شود. از طرفی هم ما باید هر سه ماه گزارش فعالیت‌های آموزشی خودمان را به ارشاد بدهیم؛ پس این یک منفعت دوسویه است. بر این مبنا خواست ما این است که اگر حمایت بلاعوض نمی‌شویم، لااقل برای افزایش ترازنامه‌های کاری خودشان، هوای ما را داشته باشند.

مدیر عامل مجموعه پردیس تئاتر مستقل با رضایت از استقبال نسبی مردم از نمایش‌های روی صحنه، اظهار کرد: استقبال نسبی مردم از نمایش‌های روی صحنه می‌تواند برخاسته از عوامل متعددی باشد. اول این‌که در حال حاضر، ما تنها تماشاخانه فعال در سطح شهر هستیم و شاید به همین خاطر است که استقبال از دو نمایش اجرا شده در این مجموعه، قابل قبول بوده است. دوم اینکه، مردم از شرایط فعلی خسته شده باشند و برای تفریح به تماشای تئاتر می‌آیند و عامل سوم هم می‌تواند کاهش آمار ابتلا به کرونا در کشور باشد که باعث خیال آسوده‌تر مردم برای تماشای تئاتر شده است؛ با این‌حال باید هر سه این عوامل را در نظر داشته باشیم.

وی با اشاره به رعایت حداکثری شیوه‌نامه‌های بهداشتی در این مجموعه، گفت: شیوه‌نامه‌های بهداشتی در پردیس تئاتر مستقل در بالاترین سطح ممکن رعایت‌ می‌شود. ما نمایش‌ها را با ۵۰ درصد ظرفیت سالن اجرا می‌کنیم، قبل از ورود تماشاچیان به سالن، تب‌سنجی انجام می‌شود و در داخل سالن هم امکان نشستن افراد در کنار یکدیگر فراهم نیست. همچنین قبل از آغاز نمایش، به تماشاچیان حاضر در سالن، اعلام می‌شود که اگر در طول اجرا کسی ماسکش را از روی بینی و دهانش بردارد، نمایش را متوقف خواهیم‌کرد.

عودی در مورد شرایط آموزش تئاتر در روزهای کرونایی، بیان کرد: مجموعه ما در حال حاضر با ۳۰۰ هنرجو فعالیت‌های آموزشی خودش را دنبال می‌کند. کلاس‌های آموزشی ما در بخش کودک و نوجوان با افت شدیدی مواجه شده که این طبیعی است در بخش آموزش بزرگسالان هم آموزش‌ها ادامه دارد، اما در این بخش هم با افت هنرجو مواجه شدیم که این هم از تبعات کرونا روی کار ما است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha