• سه‌شنبه / ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ / ۰۰:۱۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99111409992
  • خبرنگار : 80001

یک کارشناس مطرح کرد

مقطع فعلی می تواند آغاز رکود مسکن باشد

مقطع فعلی می تواند آغاز رکود مسکن باشد

یک کارشناس بازار مسکن گفت: مقطع کنونی می تواند آغاز دوره رکود و ثبات قیمت سه تا پنج ساله بخش مسکن باشد، به شرطی که این حوزه از ناحیه عوامل سیاسی و اقتصاد کلان دچار شوک نشود.

حسن محتشم در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بازار مسکن همواره طی دهه های گذشته روال سینوسی داشته و به نظر من این روند همچنان سینوسی خواهد بود. از سه سال پیش یعنی پایان سال ۱۳۹۶ که رشد قیمت دلار آغاز شد مسکن هم پس از یک دوره رکود پنج ساله شروع به رشد قیمت کرد که تا دی ماه امسال ادامه یافت؛ هرچند سرعت رشد آن گرفته شده است.

وی افزود: اینکه بازار مسکن از دو ماه قبل به آرامش قیمتی رسیده به ثبات نرخ ارز برمی گردد. دلار تا مرز ۳۰ هزار تومان بالا رفت اما هم اکنون حدود ۲۳ هزار تومان شده که نسبت به سه سال قبل حدودا شش برابر شده است. مسکن هم تقریبا همین مقدار رشد کرد.

این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه در بهمن ماه نیز با کسادی معاملات مواجهیم خاطرنشان کرد: در بهمن سالهای گذشته که به شب عید نزدیک می شدیم معمولا معاملات افزایش پیدا می کرد. یکی از دلایل این بود که متقاضیان می خواستند از تورم سال آینده مصون بمانند. اما هم اکنون تقریبا به نیمه بهمن رسیده ایم و بازار در رکود قرار دارد. علت این است که متقاضیان واقعی توان خرید ندارند و سرمایه گذاران هم با توجه به ثبات نرخ ارز برای خرید مسکن ریسک نمی کنند. این باعث شده که قیمت مسکن به ثبات نسبی برسد. در سال کالاها نیز شاهد ثبات نسبی قیمت هستیم.

محتشم ادامه وضعیت کنونی را مشروط به آرامش بازار ارز و شرایط سیاست خارجی دانست و گفت: مقطع کنونی می تواند آغاز یک دوره رکود سه تا پنج ساله برای بازار مسکن باشد؛ به شرطی که این بازار از ناحیه سایر متغیرها همچون شرایط بین المللی دچار شوک نشود و شاهد رشد قیمت ارز و طلا نباشیم. بعد ممکن است به تدریج سرمایه ها به بخش مسکن بیاید و معاملات کم کم افزایش پیدا کند. بخشی از این ورود نقدینگی از بورس خواهد بود؛ زیرا به دلیل روند کاهشی بازار سرمایه، سهامداران دچار دلزدگی شده اند.

وی با بیان اینکه بخش مسکن با کمبود تولید مواجه است که می تواند فشار تقاضا و رشد قیمت مجدد را در پی داشته باشد گفت: دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت مسکن باید نگرشها به حوزه ساخت و ساز را تغییر دهد. توزیع ساخت در مناطق دارای تقاضای واقعی و کوچک سازی می تواند بخشی از این تغییر باشد. مسکن باید از یک کالای سرمایه ای به کالای مصرفی تبدیل شود تا به آرامش برسد. در بخش تولید باید تمهیدات، تسهیلات لازم فراهم شود تا سازندگانی که هم اکنون به دلیل نااطمینانی از شرایط اقتصاد کلان و تورم حاکم بر این بخش، ریسک سرمایه گذاری را نمی پذیرند برای تعریف پروژه های جدید ترغیب شوند.

این عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران، مهمترین چالش حوزه ساخت و ساز را عدم ثبات قیمت زمین و مصالح ساختمانی دانست و گفت: سازندگان نمی دانند که قرار است با چه قیمت تمام شده ای پروژه را به پایان برسانند و با چه قیمتی بفروشند. افزایش هزینه ها از ناحیه دستگاههای خدمات رسان مثل شهرداری، نظام مهندسی، تامین اجتماعی و مالیات از دیگر مشکلات حوزه ساخت و ساز است.

قیمت مسکن در تهران متری ۲۷.۴ میلیون تومان

بنابراین گزارش، دی امسال متوسط قیمت هر متر مسکن در شهر تهران ۲۷ میلیون و ۳۹۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱.۸ و ۹۸.۳ درصد افزایش دارد. طبق اعلام بانک مرکزی همچنین تعداد معاملات انجام شده در دی ماه سال ۱۳۹۹ معادل ۳.۵ هزار فقره بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۷.۱ درصد کاهش و در مقایسه با ماه قبل ۳۷.۶ افزایش را نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۴ ۱۰:۵۰

رکود که خیلی وقت هست شروع شده عمیق تر خواهد شد

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۴ ۱۱:۴۶

از حالا تا10ساله دیگه رکود مسکن داشته باشیم جبران این همه گرانی در چندماه گذشته نخواهد شد. خونه200 ملیونی در روستای ماشده 1ملیاردو 200ملیون.ایا این عرف وقانون ومنطق و.... است؟!!!

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۴ ۱۴:۱۵

انشاله بره رکود و در نیاد.رونق یعنی گرانی و دلالی.رکود بشه خوبه پایین میاد قیمت و کاسبا مجبورن بفروشن

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۴ ۱۴:۲۴

تنها راه ساماندهی یازار مسکن و سایر بازارها تصویب و اجرای فوری قانون مالیات بر عایدی سرمایه با نرخ موثر ۷۰ الی ۸۰ درصد است بر سود فروش خانه دوم به بعد که باعث می شود سود دلالی از سود تولید کمتر و دست دلالان و سوداگران از بازار قطع و نقدینگی به سمت تولید هدایت شود مثل تمام دنیا که این قانون ۱۰۰ ساله را اجرا بازارهای خود را از تلاطم دور نگه داشته و مردم را به سمت تولید هدایت کرده اند کافیست فقط قانون آنها ترجمه و از تجربیات آنها استفاده کرد در حال حاضر کسی که سازنده بوده به علت اینکه سود دلالی و احتکار بیشتر است پروژه جدید شروع نمی کند و واحدهای قبلی را احتکار می کند و چند برابر سودی که قرار است از تولید به دست آورد از احتکار و دلالی به دست می اورد . ای کاش مجلس قبل و دولت همان ۲ سال پیش این قانون را اجرا می کردند هرچند که اکنون نیز هیچ چشم انداز خوبی به علت نفوذ مافیای دلالها و سوداگران و تعارض منافع تصمیم گیرندگان برای این قانون متصور نیست

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۴ ۱۴:۵۸

دلار که تا ۳۳هزارتومن بالا رفت نه ۳۰هزارتومان بعدشم این قیمتها توسط دلالان بانکی گفته میشه بخاطر خونه های خالی بانکی و گرنه قیمتها طبق گفته رییس اتحادیه املاک از آبان تا الان۳۰درصد افت کرده اما بانک نمیذاره مردم بفهمن هر چند به ضرر خودشونه چون بیشتراز ۵۰۰نفر خرید نکرده اند

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۵ ۰۰:۵۲

سلام

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۴ ۱۸:۴۴

زمین متری ۴ میلیون شد صدام کنید یه خرید بزنیم مثل سهام بالا بفروش و پایین بخر چون حباب زیاد داره کم کم می ریزه ولی تا ۴ میلیون متری خبر دارم باید بیاد پایین

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۴ ۲۳:۳۴

ملک باهمون دلار۳۲ چن ماه پیش جلو رفته مامستضعفین چقدر باید بتونیم وام بگیرم کارکنیم واسه خونه سی متری توتهران

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۵ ۰۷:۳۸

کسانیکه موجب گرانی مسکن شده اند سیاست های اقتصادی آمریکارادنبال میکندمقدری مضرومقداری عملکردآنها مفیداست مضربه این خاطر که رشدجمعیت متوقف میشود ومفید به این خاطر نسل های بعد باجمعیتی حدود40میلیونی راحت زندگی میکنند

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۵ ۰۹:۴۵

اگه قیمت فعلی مسکن، تا هفتاد سال هم همین قیمت باقی بمونه باز هم نمیشه بهش رسید. چرا؟ چون یه واحد ۲۰۰ میلیونی طی چند ماه شد یک میلیاردو دویست. حالا بدو تا بهش برسی

avatar
۱۳۹۹-۱۱-۱۵ ۱۲:۴۳

اینقدر اسکناس بدون پشتوانه چاپ کردن که ۷۰ در صد مردم را بیچاره کردن با این بودجه هم وضع بدتر خواهد شد