به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری امروز یکشنبه با اصحاب رسانه در تشریح عملکرد استانداری تهران ظرف یک سال گذشته و پروژه های ویژه ایام الله دهه فجر امسال گفت: ۱۱۹۵ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در استان تهران و در دهه فجر امسال به بهره برداری خواهد رسید که این امر اشتغال بیش از ۲۱ هزار نفر در این استان را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: این پروژه ها در حوزه های مختلف بهداشتی، شهرسازی، تولیدی، صنعتی، آب و فاضلاب و ... به بهره برداری خواهد رسید.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به ایام الله دهه فجر گفت: در ایام مبارکی قرار گرفته ایم که یادآور رهبری داهیانه امام راحل است که عزت را برای همه مسلمانان جهان به همراه داشته، امروز دوازدهم بهمن سالروز ورود امام راحل به میهن اسلامی است. انقلاب اسلامی در حقیقت انقلاب احیای ارزش های دینی، اخلاقی و معنوی بود و شرایطی را فراهم کرد که مردم در جمهوری اسلامی تحقق اراده خود در تعیین سرنوشت را مشاهده کردند. این مهم نه در شعار که در عمل با برگزاری یک سال در میان انتخابات محقق شده است.
وی ادامه داد: در سال آینده انتخابات شوراها، ریاست جمهوری، میان دوره ای مجلس و خبرگان رهبری را داریم که در همین راستا باید بستر مشارکت مردم را به صورت حداکثری فراهم کنیم.
استاندار تهران با اشاره به بهره برداری از ۱۱۹۵ پروژه در استان تهران تاکید کرد: سال سختی را داشتیم، سالی که تحریم ها باعث شده بود همه چیز را با سختی به دست بیاوریم و محدودیت ها و مشکلات برای ما فراهم شده بود، اما استعداد و نبوغ مردم ما به گونه ای بود که از همه این سختی ها سربلند بیرون آمدیم و امروز می توانیم بگوییم علی رغم تحریم ها و شرایط سختی که کرونا به ما تحمیل کرد، در بحث حفظ اشتغال و حتی ایجاد اشتغال جدید سربلند هستیم. هنگامی که پیک سوم کرونا در کشور را داشتیم کشورهای اروپایی پیکی نداشتند، اما ما با اقداماتی که در کمیته انتظامی ستاد ملی و همچنین قرارگاه و همت عرصه نظام سلامت به وجود آمد و رصد و پایش خبرنگاران، شاهد بودیم که از ۱۵ آبان ماه به بعد روند نزولی را داشته ایم و در حوزه تولید واکسن نیز انستیتو پاستور، بنیاد برکت و همچنین موسسه رازی اقدامات بسیار ارزشمندی را انجام داده اند.
وی تاکید کرد: در استان تهران در سال ۹۷ نرخ بیکاری حدود ۱۲ درصد بود که این رقم در سال ۹۸ به ۹.۶ رسید و به صورت نقطه ای در تابستان سال جاری به ۶.۸ رسید که نشان دهنده این است که بنگاه های اقتصادی با تلاش این شرایط را فراهم کردند. در حقیقت در سال ۹۹، ۹۶ هزار نفر تعهد اشتغال برای استان تهران داشتیم که در ۱۰ ماهه نخست امسال ۹۰ درصد از این تعهد یعنی ۸۵ هزار و ۹۷۸ نفر تحقق داشته است و این امید وجود دارد که برای اولین بار در سال جاری تعهدات اشتغال محقق شود. یعنی ظرف دو ماه آینده مابقی تعهدات اشتغال استان تهران نیز محقق شود.
استاندار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود در تشریح روند مدیریت بیماری کرونا گفت: نگاه مدیریت کرونا استان تهران مدیریتی جامع بود که در مصاحبه های من و آقای زالی مشهود بود به شکلی که از ما به عنوان افراد تندرو یاد می کردند. ۲۵ گروه در ستاد کرونای استان تهران عضویت داشتند که مسائل مختلف را تحلیل می کردند. برای اولین بار یک استاد دانشگاه خواجه نصیر که رشته غیر پزشکی نیز بود، مدلسازی برای شلوغی مترو انجام داد و اعلام کرد که باید حداقل هایی همچون فاصله گذاری، استفاده از ماسک و ... انجام شود و این موضوع نیز در ابتدای شروع کرونا ویروس انجام شده بود.
وی ادامه داد: ۱۰ هزار میلیارد تومان از ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات کرونایی در اختیار استان تهران قرار گرفت که نشان از پیگیری مدیریت استان تهران دارد. تصمیم قاطعی گرفته شد که هر کسی فارغ از تابعیت، جنس و درآمدش در اماکنی که ارائه خدمات کرونایی انجام می شود بدون پرداختی، بستری و خدمات دریافت کند. در مرکز نگهداری سالمندان کهریزک از میان بیش از ۲۰۰۰ نفر تنها ۳۶ نفر فوتی داشتند که نتیجه تلاش های نظام سلامت بوده است.
استاندار تهران در پاسخ به سوالی در خصوص آسیب های اجتماعی در استان تهران نیز گفت: تهران سرریز آسیب های اجتماعی کشور است، اما امروز معتادین متجاهر به شکل سال های گذشته در شهر دیده نمی شوند و تلاش شده چرخه اجتماعی کردن آنها با همکاری نیروی انتظامی تکمیل شود. در حوزه کودکان کار نیز مشکل اساسی، کودکان اتباع خارجی هستند که ۸۵ درصد کل این کودکان را تشکیل می دهند که در تلاشیم با استفاده از قانونی که محوریت کار را به دادگستری های هر استان واگذار کرده این مشکل را حل و فصل کنیم.
بندپی در پاسخ به سوالی در خصوص دستگیری در مدیریت های شهری و روستایی سطح استان تهران نیز گفت: هرگاه تخلفی شناسایی شود بلافاصله ورود پیدا می کنیم. در این راستا سامانه ای برای شفافیت ایجاد شده است. البته در همه دستگاه ها بروز این تخلفات وجود دارد و وقتی ۴۴ شهرداری در استان تهران مشغول به کار هستند بروز تخلف امکان پذیر است، ولی هرگاه که مطلع شویم ورود پیدا می کنیم. از سوی دیگر در راستای تقویت حوزه بازرسی اقدامات موثری انجام دادیم و اعضای کمیسیون های ماده ۱۰۰ و ۹۹ را با افرادی که از نظر کارشناسی و سلامت به آنها اطمینان داشتیم تغییر دادیم. مواردی از گذشته وجود داشته که در حال حاضر از طریق دستگاه های حقوقی و نظارتی پیگیری می شود.
استاندار تهران با رد ادعای کاهش فاصله گذاری در استان تهران به ۳۱ درصد گفت: فاصله گذاری اجتماعی پایین آمده که علت آن را می توان اینگونه بیان کرد که وقتی همه مشاغل آزاد می شود قطعا مسافران مترو افزایش پیدا می کند به شکلی که امروز در مترو به جابجایی یک میلیون نفر و در اتوبوس ها به بیش از ۸۰۰ هزار نفر رسیده است. به این ترتیب این فاصله گذاری در استان تهران به ۷۲.۹ درصد رسیده است.
وی تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که بازار تهران مرکز ثقل کشور است و همه این موارد به همراه تراکم گسترده جمعیتی در استان موجب کاهش این فاصله گذاری می شود. با این وجود با چنگ و دندان این موضوع را حفظ کردیم و بی تردید نباید عادی نگاری انجام شود که دچار پیک دیگری شویم. چرا که نه دیگر مردم تاب تحمل دارند و نه می شود موضوع را کنترل کرد. باید این شرایط را هر طور که هست حفظ کنیم.
وی افزود: در طرح محله محوری شهید سلیمانی شناسایی، رهگیری، قرنطینه و حمایت های اجتماعی با جدیت دنبال می شود و نظم خوبی در این حوزه محقق شده است.
استاندار تهران در پاسخ به سوال دیگری در خصوص آلودگی هوا در استان تهران گفت: کاهش عوامل خطر را انجام دادیم، اما اقلیم تهران همانند کاسه ای است که تبادل هوا ندارد و انباشت ذرات انجام می شود. در همین راستا ممنوعیت تردد کامیون های بالای ۲۰ سال و فعالیت کارخانجات شن و ماسه و همچنین تردد موتورسیکلت ها و اجبار اخذ معاینه فنی برای آنها انجام شد و هیچ نیروگاه و پالایشگاهی نیز در تهران از مازوت استفاده نکردند. در شرایطی که موتورسیکلت ها سهم ۱۰ درصدی در آلودگی هوا و وسایل نقلیه بنزینی ۱۳ درصد دارند، سهم بیشتر مربوط به اتوبوس ها، کامیون ها و وسایل نقلیه دیزلی است. نیروی انتظامی همکاری خوبی داشته و در طرح مدیریت کرونا نیز تا هفته گذشته دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در کل کشور برایشان جریمه ۲۰۰ هزار تومانی صادر شده است. ممنوعیت تردد شبانه، مداخله موثری در کاهش زنجیره شیوع کرونا بود و قطعا با تغییر ساعت، با نزدیکی به بهار و تغییر ساعت تاریکی پیشنهاداتی را برای تغییر ساعت های تردد به ستاد ملی ارائه خواهیم کرد.
استاندار تهران در خصوص اتفاقاتی که در شهرداری لواسان روی داد نیز گفت: انتخاب شهردار لواسان تصمیم شورای شهر لواسان بوده و قانون در انتخاب شهردار توسط شورا اجازه دخالت به ما نداده و ما نیز این کار را نخواهیم کرد. البته تطبیق مصوبات شوراها در فرمانداری ها برای برطرف کردن اشکالات انجام می شود. هر گاه تخلفی روی دهد و دستگاه های نظارتی به ما آلارم بدهند ما مداخله و پیشگیری خواهیم کرد.
بندپی در خصوص خاموشی ها در استان تهران نیز گفت: وقتی قرار شد خاموشی ها اتفاق بیفتد اولویت بندی کردند و مصرف خانگی و تجاری خط قرمز اعلام شد. لذا کمبودها برای شهرک های صنعتی و اتوبان ها تقسیم شد که ناجا اعلام کرد این موضوع در افزایش سرقت و تصادفات نقش موثری دارد و تاکید کردند که شرایط باید به صورت عادی برگردد و از سوی دیگر نیز حتما برای خاموشی ها از قبل باید اطلاع رسانی شود.
استاندار تهران در خصوص حوزه حمل و نقل عمومی نیز گفت: شهرداری تهران ۱۵۰ اتوبوس در ماه گذشته و ۱۸۰ اتوبوس نیز در ایام دهه فجر وارد سیستم حمل و نقل خواهد کرد. روز گذشته نیز جلسه ای داشتیم که اعلام شد ناوگان مترو ظرفیت جابجایی هشت میلیون مسافر را دارد و مشکل فقط عدم وجود واگن است که با تحقق آن فاصله گذاری نیز تقویت می شود. دو رام قطار در کرج بلااستفاده بود که درخواست کردیم به ناوگان تهران اضافه شود.
وی با اشاره به کمبود ۴۰۰۰ اتوبوس در تهران گفت: برای بازسازی اتوبوس ها ۱۷۵ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
بندپی در بخش دیگری از صحبت های خود در خصوص برگزاری انتخابات در سال آینده نیز گفت: شعار انتخابات پیش رو شفافیت، سلامت، مشارکت و قانون مداری است. باید زمینه مشارکت حداکثری را فراهم کنیم. در این راستا آمادگی کامل برای برگزاری هر چهار انتخابات در استان تهران وجود دارد و امیدواریم مشارکت را بتوانیم افزایش دهیم. در انتخابات قبلی رتبه استانداری تهران در استفاده از فناوری اطلاعات و نرم افزار احراز هویت با ۲۴ پله صعود از رتبه ۲۷ در انتخابات مجلس به رتبه چهارم رسید. قطعا مشارکت در این دوره مثل ادوار گذشته نیست و نیازمند تحرک و تحول جدی تر برای افزایش مشارکت هستیم.
استاندار تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه در دولت فعلی استان تهران از مظلومیت خارج شده است افزود: در ابتدای کار اعلام کردیم که سالانه ۲۰۰ هزار نفر به جمعیت استان تهران افزوده می شود اما پیشرفت زیرساخت ها با این افزایش جمعیت مطابقت ندارد اما همه تلاش خود را برای افزایش سرانه های خدماتی از جمله سرانه آموزشی بیمارستانی به کار بستیم و نتایج بسیار خوبی نیز رقم خورده است.
وی در خصوص پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری تهران گفت: ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ میلیارد تومان در اختیار شهرداری تهران به صورت سالانه قرار می گیرد. سهم دهیاری ها نیز در روستاهای دارای دهیاری به حساب آنها واریز می شود و در روستاهای فاقد دهیاری نیز در اختیار فرمانداری قرار می گیرد. در بحث بیماری کرونا با هماهنگی دستگاه های نظارتی به همه بیمارستان هایی که هواساز نداشتند ۱۸۰ میلیارد تومان به حدود ۱۷۰ مرکز برای تقویت دستگاه های اکسیژن ساز، پرداخت کردیم.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این جلسه چراغعلی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران نیز از اتمام 4271 واحد مسکن مهر پرند با اعتبار 341 میلیارد تومان در ایام دهه فجر امسال خبر داد و افزود: متعهد هستیم با اولویت موضوع مسکن مهر را پیگیری کنیم و امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده مسکن مهر در استان تهران به اتمام برسد. البته برخی پروژه های مسکن مهر به لحاظ جانمایی ایراداتی داشتند که ناتمام مانده است که در حال پیگیری آنها هستیم.
وی افزود: در اواسط اسفند ماه سال جاری با دستور استاندار تهران به شکل متمرکز بودجه شهرداری ها ابلاغ خواهد شد. خوشبختانه امسال رشد چشمگیری در حدود بیش از 30 درصد در بودجه شهرداری ها را شاهد هستیم، اما این کافی نیست. لذا امیدواریم با تعریف منابع جدید برای بودجه شهرداری ها تا اسفند شاهد افزایش بیشتری باشیم.
وی تاکید کرد: در دهه فجر امسال شاهد رشد 2.5 برابری در پروژه های افتتاحی و کلنگ زنی ها در سطح استان تهران نسبت به سال گذشته هستیم.
انتهای پیام
نظرات